EconomieBusinessLaatste nieuwsOndernemenOntwikkeling

Hoe zakelijk geld lenen je op termijn juist geld kan besparen

Als ondernemer sta je waarschijnlijk niet te springen om een zakelijke lening af te sluiten. Logisch, want je gaat in dat geval een schuld aan. Gedurende de looptijd van de lening betaal je een vast bedrag per maand. Wanneer je aan deze betalingsverplichting voldoet, is de zakelijke lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

Wat veel ondernemers niet weten, is dat zakelijk geld lenen er op termijn voor kan zorgen dat je juist geld bespaart. Wij leggen je in deze tekst precies uit hoe de vork in de steel zit. Zodoende kun je voor jezelf een afweging maken of een lening voor je bedrijf al dan niet interessant is.

Je bedrijf kan groeien door zakelijk geld te lenen

Wil je als ondernemer investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan kun je zakelijk geld lenen. Je gebruikt in dat geval geld van een andere partij om een investering in jouw bedrijf te financieren. Wanneer het om een langlopende investering gaat, zoals de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig of uitbreiding van een bedrijf, kun je het beste voor een zakelijke lening kiezen. Heb je geld nodig om te investeren in werkkapitaal, personeel of marketing? Dan biedt bedrijfskrediet uitkomst.

Wanneer je als ondernemer zakelijk geld leent, kun je jouw bedrijf laten groeien. Dankzij een nieuwe machine kan de productie mogelijk opgeschroefd worden, waardoor je meer producten kunt verkopen. Bovendien kan een machine een deel van de menselijke arbeid vervangen. Doordat je minder mensen aan hoeft te nemen, vallen de kosten lager uit. Zakelijk geld lenen kan je dus wel degelijk helpen om op termijn juist geld te besparen.

Je betaalt altijd een vaste rente

Wie zakelijk geld leent, krijgt te maken met rente. Dit is niet alleen bij een zakelijke lening het geval, maar ook bij zakelijk krediet. Er zit overigens wel een belangrijk verschil in het bedrag waar je rente over betaalt. Bij een zakelijke lening betaal je altijd rente over het hele bedrag, terwijl er bij zakelijk krediet enkel rente in rekening wordt gebracht over het geld dat je opneemt. De rente staat bij beide financieringsvormen overigens vast tijdens de looptijd. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Houd je de rentestand in de gaten en sluit je een zakelijke lening of zakelijk krediet af op het moment dat de rente laag staat? Dan kun je (flink) besparen op zakelijk geld lenen.

Je mag een bepaald percentage per jaar kosteloos extra aflossen

Bij veel geldverstrekkers mag je ieder jaar een bepaald percentage van het openstaande bedrag kosteloos extra aflossen als je een zakelijke lening aangaat. Waarom het interessant is om dit te doen? Omdat je hierdoor flink kunt besparen op zakelijk geld lenen. Wanneer je extra aflost, gaan jouw maandlasten namelijk omlaag. Mogelijk kun je jouw lening zelfs wel voor het einde van de looptijd aflossen als je zo nu en dan extra aflost. Extra aflossen is overigens alleen mogelijk bij een zakelijke lening en niet bij bedrijfskrediet.

Verder lezen?

Back to top button