Kleding & fashionCadeau’s voor haarElektronicaLifestyle

Top 10 beste naaimachines van 2022

Op zoek naar een goede naaimachine? Wij deden onderzoek!

Naaien is een hobby dat steeds meer populair wordt. Het is tegenwoordig best uniek om je eigen kleding te maken. Steeds meer mensen vinden het leuk om lekker creatief bezig te zijn, waarbij ze hun eigen kleding en/of meubilair kunnen aanpassen tot in de perfectheid. Wij hebben de top 10 beste naaimachines van 2022 voor je uitgelicht.

De top 10 beste naaimachines

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde naaimachines (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze naaimachines an sich. Bij deze onze selectie naaimachines, neem eens een kijkje:

Singer HD 4423 - Naaimachine Singer HD 4423 Naaimachine
4.6
via bol.com
Brother J14S - Naaimachine Brother J14S Naaimachine
4.8
via bol.com
Singer 4432 - Naaimachine Singer 4432 Naaimachine
4.6
via bol.com
Singer Promise F1412 - Naaimachine Singer Promise F1412 Naaimachine
4.7
via bol.com
Trendwares SM-505 Naaimachine Trendwares SM-505 Naaimachine
4.9
via bol.com
Singer Tradition F2259 - Naaimachine Singer Tradition F2259 Naaimachine
4.7
via bol.com
Brother FS60x elektronische naaimachine Brother FS60x Elektronische Naaimachine
4.9
via bol.com
Brother Innovis A16 - Naaimachine Brother Innovis A16 Naaimachine
5.0
via bol.com
Cenocco Mini Naaimachine Cenocco Mini Naaimachine
3.5
via bol.com
Dorina 323 - Naaimachine Dorina 323 Naaimachine
4.1
via bol.com

Welke naaimachine is het beste?

Dat is een keuze die je zelf moet bepalen. Dat komt omdat iedereen weer andere voorkeuren heeft bij het uitkiezen van een naaimachine. Daarom hebben wij de top 10 beste naaimachines voor je uitgelicht. Onderstaand kun je alle informatie vinden over alle machines.


#1 Singer HD 4423 Naaimachine

Singer HD 4423 Naaimachine

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Retro look
 • Duurzaam
 • Krachtig

Nadelen:

 • Kan soms heftig reageren

Dit model van Singer is ijzersterk. Je ziet het al aan de uitstraling. Met 23 soorten steken kun je ontzettend variëren. De heavy duty machine kan moeiteloos uren doorgaan met werken. Het metalen frame zorgt voor veel ondersteuning waardoor de machine stabiel door kan blijven werken.

Je kunt eenvoudig met dikke en/of dunne stoffen werken met dit apparaat van Singer. Ook zit er een makkelijke draadinrijger in verwerkt waardoor je goede assistentie krijgt tijdens het naaien. Met een maximale naaisnelheid van 1100 steken per minuur, weet je dat dit apparaat ontzettend krachtig is.

De machine heeft een top drop-in spel en een verstelbare naaldpositie. Ook heeft de machine een vrije arm met ingebouwde opbergruimte voor accessoires. Kortom: Dit power apparaat van Singer is een aanrader voor grote zware projecten.


#2 Brother J14S Naaimachine

Brother J14S Naaimachine

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Goed instapmodel
 • Duurzame aankoop
 • Betrouwbaar

Nadelen:

 • Het spoeltje kan soms hangen

Met een mooi design is de Brother J14 naaimachine een prima instapmodel om te gebruiken onder de naaimachines. Het apparaat valt eenvoudig te bedienen waarbij je ook nog beschikking hebt over alle basisfuncties die je nodig hebt om te leren naaien. Het is een machine dat is uitgerust met 14 steekprogramma’s.

Je kunt met verschillende soorten stof een geschikte steek beschikbaar maken. De mechanische naaimachine is uitgerust met LED verlichting waardoor je altijd goed zicht hebt op wat je aan het doe bent. Bovendien is de machine voorzien van een vrije arm voor het naaien van mouwen en/of broekspijpen.

het spoeltje wordt met de onderdraad horizontaal geplaatst. Dat zorgt ervoor dat je het gemakkelijk kan bevestigen. De chassis bestaat uit aluminum waardoor het apparaat meer stabiliteit ervaart. Het is een relatief zacht model dat perfect aansluit op het niveau van een beginner.


#3 Singer 4432 Naaimachine

Singer 4432 Naaimachine

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Solide frame
 • Sterke motor
 • Duurzame aankoop

Nadelen:

 • Kan af en toe heftig reageren

De Singer 4432 naaimachine is een krachtmiddel. Het heeft een stevige motor dat is ontworpen voor redelijk zwaar werk. De machine heeft 32 ingebouwde steken. Je kunt er de basis mee doen, maar ook stretch en decoratieve, volautomatische 1 fase knoopgat. De naaimachine heeft ook een automatische naaldinrijger zodat je volledige optimalisatie hebt.

Als je een ervaren gebruiker bent, dan kan je met extra hoge naaisnelheid werken voor snelle resultaten. De naaimachine is voorzien van een robuust en betrouwbaar model in zijn klasse. Met de metalen naaldplaat krijg je ook nog een extra meegeleverde naaivoet voor de beste naairesultaten. Je kunt handvrij naaien en borduren voor de meest creatieve handelingen.

Met de sterke 90w motor naait dit apparaat fantastisch. Ben jij een gevorderde naaimachine gebruiker, dan kun je in ieder geval vanuit gaan dat je een apparaat hebt waar je lang plezier aan houdt. Het is een super sterk model dat lang meegaat!


#4 Singer Promise F1412 Naaimachine

Singer Promise F1412 Naaimachine

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Voordelige koop
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Kwetsbaar
 • Plastic spoel

Dit model van Singer is perfect geschikt voor beginners. De naaimachine heeft 12 verschillende steekpatronen en een volautomatisch 4-fasee knoopsgat. Mete 6 basis steken, 4 stretchsteken en 1 borduursteek kun jij je creativiteit eenvoudig kwijt. Bovendien is het inrijgsysteem heel makkelijk om te gebruiken.

Meet een regelbare steeklengte, regelbare zigzagbreedte, heavy duty metalen frame en een extra hoge persvoetlift kun je langzaam maar zeker alle kneepjes van het vak leren. Met de automatische achteruitstikknop kun je eenvoudig achteruit stikken zonder dat je met heel veel precisie moet werken.

Het apparaat heeft een mooie vorm waarbij de naaimachine perfect voor praktisch gebruik is. Alles staat keurig aangegeven in de machine waardoor je niet uren bezig bent met het uitvogelen van welke knop waar voor dient. Het is een betrouwbaar product waar je zeker je geld voor waar krijgt.


#5 Trendwares SM-505 Naaimachine

Trendwares SM-505 Naaimachine

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Compact
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Breekbaar

De Trendwares naaimachine is qua uitstraling een echte eyecatcher. Deze naaimachine is bruikbaar voor zowel professioneel als recreatief gebruik. Met dit model kun je prima je creativiteit uitoefenen. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat waardoor het voor zowel beginners als gevorderden gebruikt kan worden. Het is tevens ook een mooi decoratief middel.

Het is een ideale hulptool om te gebruiken in ieder huishouden. Of je de naaimachine onregelmatig gebruikt of juist zelf gevorderd bent, de naaimachine kun je eenvoudig controleren en besturen. Met 12 verschillende naaipatronen kun je razendsnel schakelen tijdens het naaien. Ook heeft de naaimachine een voetpedaal waarmee je de snelheid reguleer.

De automatische spoelwinder kun je makkelijk verwisselen waardoor je haast geen tijd kwijt bent. Het apparaat is uitgerust met een sterke LED lamp. Deze lamp kan perfect gebruikt worden om met slecht zicht toch alles helder te kunnen zien. Het is een goede koop om te doen. Trendwares naaimachine is perfect voor iedereen!


#6 Singer Tradition F2259 Naaimachine

Singer Tradition F2259 Naaimachine

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Duurzaam
 • Relatief goedkoop
 • Topkwaliteit

Nadelen:

 • Vrij kwetsbaar
 • Dunne beschermhoes

De Singer Tradition F2259 Naaimachine staat bekend om zijn eigenschap waarbij je een nieuwe hobby binnen no time eigen kunt maken. De naaimachine beschikt over een automatische vier-staps knoopsgat. Ook kun je eenvoudig een steekkeuze maken, waarbij het kliksysteem gelinkt is met de naaivoetjes. De machine kun je eenvoudig inrijgen.

De naaimachine heeft 19 basis steken waardoor ze ook geschikt zijn voor stretch en decoratieve doeleinden. Zo kun je met de naaimachine voor alle naaiwerkzaamheden mogelijkheden krijgen. Dat kan variëren van normale kledingstukken tot aan het aanpassen van mooie interieur designs. Het is een aanrader van onze kant!

Het is een goede koop dat tegelijkertijd ook zeer duurzaam is. Alhoewel er wellicht even wat gewenning moet ontstaan, is het wel een top model om mee te beginnen. Zeker omdat het zo flexibel is en je dus verschillende technieken en ontwerpen kunt uitproberen.


#7 Brother FS60x Elektronische Naaimachine

Brother FS60x Elektronische Naaimachine

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Vrij stille motor
 • Kwalitatief perfect
 • Geheel elektrisch

Nadelen:

 • Prijzig
 • Vrij gevoelig

De brother FS60x is een elektronische naaimachine waarmee je alle kanten op kunt steken. Of het nou een rechte steek is, zigzag, elastisch, aan elkaar, afwerkje of voor het creatieve gedeelte waarmee quilting, patchwork, feston en kruisjessteek aan te pas komt, is dit model een geschikte aanrader. De FS60x is ideaal voor het verwerken van allerlei verschillende soorten stoffen en verschillende diktes.

Het LCD scherm geeft weer wat de desbetreffende nummer van de steek is, maar ook wat de lengte en breedte en welke naaivoet er gebruikt moet worden. De steekkeuze, steeklengte en breedte kan beheerd worden door middel van toetsen. Bovendien is niets makkelijker om de draad door het oog van de naald te steken vanwege de naaldinrijger.

Met een krachtige LED verlichting ben je verzekert van goed zicht en is de kans op fouten heel minimaal. Ook kun je de naaisnelheid aanpassen van traag naar snel. Mocht je heel snel kunnen naaien, dan kun je tot wel 750 steken per minuut naaien. Met de start/stop toets kun je op ieder moment beginnen of stoppen. De Brother FS60 is een flexibel model om te gebruiken voor al je projecten.


#8 Brother Innovis A16 Naaimachine

Brother Innovis A16 Naaimachine

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Ondersteund heel goed
 • Gebruiksvriendelijk
 • Topmodel

Nadelen:

 • Prijzig

De Brother Innovis A16 is een makkelijk en gebruiksvriendelijke naaimachine dat is uitgerust met 16 ingebouwde steken. Bij de 16 steken zitten er 3 automatische 1-fase knoopsgaten. Je kunt de kiesschijf naar de steek wijzen en je kunt van start. De naaimachine is ook uitgerust met een LCD scherm.

Op het scherm vind je informatie over de steeklengte en-breedte. Die kun je eventueel instellen tot een steeklengte van 5mm en een breedte van 7, afhankelijk van jouw voorkeur. De draadspanningsregelaar zorgt voor regelmatige steken waarbij de ingebouwde draadinsteker, de draad er zo ingestoken heeft. Het is een hulpmiddel op alle vlakken.

De spoel kun je eenvoudig vervangen door de spoelplaatsing bovenop de machine. De Brother Innovis heeft een vrije arm, waarmee het naaien van mouwen en broekspijpen veel makkelijker gaat. Met de start/stoptoets kun je lange banen naaien zonder het voetpedaal te gebruiken. Ook is het naaien met een tweelingnaald mogelijk waarbij er een automatische aan/afhechte-functie aanwezig is.


#9 Cenocco Mini Naaimachine

Cenocco Mini Naaimachine

Waardering: 3.5 uit 5.

Voordelen:

 • Makkelijk te bedienen
 • Leuk design
 • Prijsvriendelijk

Nadelen:

 • Geen Nederlandse handleiding

De Cenocco Mini Naaimachine is een draagbare naaimachine waarmee je op een snelle en efficiënte manier aan je naai behoefte kunt doen. De machine is gemaakt van een hoogwaardige ABS-body en heeft essentiële functies om ervoor te zorgen dat je met een professioneel apparaat werkt. Verder zijn alle materialen milieuvriendelijk en ziet het compacte en moderne ontwerp er erg mooi uit.

De naaimachine is uitgerust met een dubbele schakelaar, waarmee je een voetpedaal of knophandschakelaar kunt gebruiken. Met de ingebouwde spoelstand kun je eenvoudig een spoel vervangen indien dat nodig is. Met twee snelheden kun je zelf kijken wat voor behoeften en steekcontrole past bij jouw vaardigheden.

De dubbele draad eigenschappen van de bovendraad, gecombineerd met de onderste draadlijn zorgt ervoor dat je naait met het hoogste niveau van kwaliteit. Deze compacte maar kwalitatief goede naaimachine biedt een stevige draad die gemakkelijk in te rijgen is. Het is een lichtgewicht wat uiterst professioneel werkt. Een echte aanrader!


#10 Dorina 323 Naaimachine

Dorina 323 Naaimachine

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Gemakkelijk in te rijgen
 • Kwalitatief goede stofhoes
 • Goede prijs

Nadelen:

 • Voetpedaal is relatief licht

De Dorina 323 naaimachine beschikt over een vrije arm en nuttige steken. Met 23 siersteken kun je nuttig te werk gaan. Het is een naaimachine dat in de wandelgang wordt bestempeld als een naaimachine met top comfort feeling. De naaimachine valt gemakkelijk te verplaatsen door middel van de geïntegreerde handgreep en geïntegreerde accessoirebox.

De box bevat handige accessoires voor het naaien van ritsen, knoopsgaten, stopwerk, knopen aannaaien en nog veel meer! Door met de Dorina 323 te werken ervaar je optimaal resultaat vanwege de perfecte steekvorming. Je kunt decoratieve steken creëren waardoor je jouw eigen creativiteit de vrije loop kunt laten gaan.

Omdat er veel geïntegreerde elastische steken beschikbaar zijn, kun je moeilijke stoffen eenvoudig gebruiken om te naaien. De kenmerken van de Dorina 323 is dan ook dat je de steekkeuze kunt aanpassen door middel van een draaiknop, een vierstaps automatisch knoopsgat, traploze instelling van de steeklengte, steekbreedte en draadspanning. Verder heb je een heldere LED verlichting, elektrische aansturing en kun je met een tweelingnaald naaien.


De voordelen van een goede naaimachine

De grootste voordeel van het hebben van een goede naaimachine is dan ook dat je jouw eigen kleding kunt maken. Je bent vrij om te maken hoe je het wilt, en wat voor jou een passende lengte is. Hoe cool is het als mensen je complimenten geven om je stijl, vragen bij welke winkel je het hebt gekocht en dat het dan blijkt dat het jouw eigen gemaakte kleding is. Bovendien bespaar je dan ook veel geld op kleding die je anders zou moeten kopen.

Een ander voordeel van een goede naaimachine is, is dat je jouw eigen huis kunt personaliseren. Stel, je vindt de gordijnen in je woonkamer niet zo mooi, dan kun je de naaimachine erbij pakken en de gordijnen personaliseren naar wens, zodat je prachtige gordijnen hebt hangen in je kamer. Dat idee kun je ook verder doortrekken in andere meubels van je huis. Hoe leuk is dat!?

Kleren maken en repareren met een naaimachine

Kleren maken en repareren met een naaimachine

Een naaimachine is een wondermiddel. Soms is kleding zo erg beschadigd dat je er met een simpele naald en wat stof niks meer aan kunt doen. Een naaimachine wel! Een naaimachine is een ideale tool om te gebruiken voor het repareren van kleding, bovendien krijg je er misschien wel een nieuw kledingstuk voor terug. Want, met een naaimachine kun je er ook voor kiezen om unieke designs toe te voegen aan de kledingstukken die je aan het repareren bent. Een naaimachine biedt daarbij ook een stukje rust voor jezelf. Kortom: Een naaimachine is een wondertool dat voor meerdere redenen populair is geworden dan alleen naaien.

Een naaimachine is niet alleen voor de oude generatie

Een naaimachine is tegenwoordig steeds meer trending. Steeds meer mensen vinden het leuk om hun eigen kleding te maken. Sommigen vinden het werk zo leuk, dat ze er onderneming mee starten en zo aan het begin staan van het uitbrengen van hun eigen kledingmerk. Het creatieve proces achter het maken van kleding is wat steeds meer wordt gewaardeerd. De oude generatie vindt het leuk voor tijdverdrijf, maar ook om kleding te maken voor een kleinkind, terwijl de nieuwe jonge generatie steeds meer hun eigen creativiteit willen uiten in hun eigen kleding. Precies waarom een naaimachine een top product is om mee te werken.


Naaimachine kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n naaimachine willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de naaimachines uit deze top 10 aanraden. Meer dan 8362+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze naaimachines positief beoordeeld.

Naaimachine kopen

Vind de naaimachine dat het beste bij jou past

Naarmate je ervaring hebt opgedaan met het beoefenen van een naaimachine, is het wel handig dat je weet wat voor jou goed werkt. Qua functionaliteit en uitstraling moet het ook goed bij elkaar passen. Dus lees alle bovenstaande informatie goed door, vergelijk de specificaties en beslis dan welke naaimachine het best bij jou past. Wij hopen je goed op weg te hebben geholpen met het vinden van een naaimachine dat het best bij jou past.

Verder lezen?

Back to top button