ElektronicaLifehacksTech

Wat kun je allemaal met een smartwatch?

Smartwatches zijn in opkomst: steeds meer mensen dragen dit accessoire. Ben je hierover aan het twijfelen of ben je benieuwd wat je überhaupt kunt met een smartwatch? We leggen je er graag meer over uit. Zo kun je veel met een smartwatch: meer dan je in eerste instantie wellicht zou denken. Het is bijvoorbeeld niet enkel een tracker voor je sportresultaten, maar ook in het dagelijks leven heb je er veel baat bij. Dít kun je met een smartwatch doen.

Smartwatch en accessoires

Het draait niet enkel om de smartwatch zelf, maar net zo goed om de bijbehorende accessoires. Dit vormt een belangrijk onderdeel, om je smartwatch en het gebruik ervan eigen te maken. Zo kun je je smartwatch personaliseren met een mooi bandje – passend bij jouw stijl. Voor alle soorten smartwatches zijn er bandjes te vinden. Denk aan Apple watch bandjes, van stoer staal of juist sportief siliconen. Ook nylon is een geliefde materiaalsoort, voor dagelijks gebruik. Niet alleen qua materiaalsoort heb je genoeg om uit te kiezen, maar ook qua kleur. Ga je voor tijdloos in zwart of juist kleurrijk in oranje? Om maar een voorbeeld te noemen! Meer populaire bandjes bij een smartwatch? Zoek mooie Fitbit bandjes uit, als dit jouw ideale smartwatch is. Let altijd goed op het precieze type smartwatch dat je hebt, zodat het bandje hierbij past.

Bijhouden van sportresultaten

Een van de grootste redenen om een smartwatch te kopen? Je kunt er je sportresultaten mee bijhouden. Hier worden smartwatches dan ook veelvuldig voor gebruikt. Je kunt je aantal stappen tracken, maar ook zien hoeveel calorieën je verbruikt of wat je hartslag is bij intensieve workouts. Dit kan je vervolgens weer inzicht geven in je sportprestaties: hartstikke relevant en leerzaam!

Berichtjes en telefoontjes beantwoorden

Je kunt ervoor kiezen om berichtjes en telefoontjes binnen te laten komen op je smartwatch. Hoewel het moeilijk is om via het horloge een volledige reactie te tikken, kun je er wel voor kiezen om een standaard reactie te reageren. Denk aan: ‘Ik bel je later terug!’. Ook kun je telefoontjes beantwoorden of juist afwijzen via het apparaat. Je hoeft zo niet steeds je telefoon erbij te pakken als je een notificatie krijgt, maar bent er wel direct van op de hoogte.

Navigeren

Zit je vaak op de fiets en ken je niet altijd de route? Gebruik dan je smartwatch om te navigeren! Met name bij modernere smartwatches is dit een ingebouwde optie. Het is natuurlijk ideaal, nu we de mobiele telefoon niet meer mogen gebruiken op de fiets. Een stuk veiliger is het ook nog eens.

Betalen

Met veel moderne smartwatches kun je eenvoudig betalen, bij een pinapparaat bijvoorbeeld. Zo kun je Apple Pay installeren, wat maakt dat je je pinpas er niet meer bij hoeft te pakken.

Apps besturen

De laatste, algemene mogelijkheid: je kunt verschillende applicaties besturen. Denk aan je muziekapp: spoel snel een nummer door. Stel je wekker in of zet een herinnering. Je telefoon hoef je er steeds minder vaak bij te pakken, wat wel zo praktisch is.

Verder lezen?

Back to top button