Outdoor sportenActiviteitenBewegingSport

Dit zijn de leukste sporten in de buitenlucht

Heb jij zin om te sporten in de buitenlucht?

Artikel highlights:
  • Voordelen van sporten in de buitenlucht
  • Top 10 leukste sporten in de buitenlucht
  • Conclusie leukste sporten

Sporten in het algemeen is hartstikke leuk. Maar sporten in de buitenlucht al helemaal! Er is veel verschil tussen binnen en buiten sporten. Naast het feit dat je in de buitenlucht lekker veel zuurstof hebt, zijn er ook genoeg andere redenen waarom sporten in de buitenlucht een aangename activiteit is. Sporten is tenslotte goed voor je lichaam en geest. Je kunt genieten van de omgeving, natuur en wisselende seizoenen. Lekker zweten in de bakkende zon, warm worden in de winter en drijfnat van het veld lopen in de lente. Maar, welke sporten in de buitenlucht zijn dan zo leuk? Lees het hieronder?

Voordelen van sporten in de buitenlucht

Bewegen is belangrijk. Meerdere factoren kunnen daarom een grote rol spelen om ervoor te zorgen dat je juist één van deze sporten wilt gaan beoefenen. Één van de redenen waarom het sporten in de buitenlucht zo goed is, is dat je maximale zuurstof kunt krijgen. Je hebt geen last van benauwde ruimtes waar misschien een slechte ventilatie te vinden is. Bovendien, kun je activiteiten combineren en kun je trainen wanneer het jou uitkomt. Geen enkele training is hetzelfde.

Top 10 leukste sporten in de buitenlucht

Sporten in de buitenlucht is voor zowel competitief als recreatieve sporters en daardoor heel toegankelijk. Deze 10 sporten zijn heel populair, maar verliezen zeker geen flair. Iedere sport heeft zijn charmes en het is aan jou om te kijken waar jij interesse in hebt. Maar, kijk alleen als je aan het overwegen bent om wellicht een nieuwe sport te proberen en/of wilt beginnen met sporten. Natuurlijk kun je dit artikel ook gebruiken ter inspiratie. 

Voetbal

Voetbal sporten in de buitenlucht

Voetbal is misschien wel de grootste sport ter wereld. Het spel bestaat al zo lang en is een onderdeel geworden van onze cultuur. Overal waar je komt hoor je mensen wel praten over het gouden tijdperk: Robben, van Basten, Bergkamp en ga zo maar door. Voetbal is een teamsport waar je gewoon 90 minuten lang eventjes de wereld kunt vergeten en lekker je gang kunt gaan met een voetbal, je team en spannende duels. Doordeweeks op de training eventjes lekker een balletje trappen en bijpraten met je teamgenoten zijn momenten die het spel nog extra leuk maken. Wellicht is voetbal wel wat voor jou!

Boot camp

Boot camp sporten in de buitenlucht

Een bootcamp is een groepstraining die eigenlijk altijd in de buitenlucht wordt gehouden. Het is heerlijk om in een gezellige groep, op verschillende locaties te werken aan jouw fitheid en vitaliteit. Er wordt veel gebruik gemaakt van objecten die je onderweg tegenkomt. Het mentale voordeel van deze sport is dat je er echt eventjes tussen uit bent en daardoor fris en fruitig terugkeert. Althans, mentaal dan. Een bootcamp is ontzettend uitdagend, variërend en motiverend. Je moet het echt een keer gedaan hebben.

Basketbal

Basketbal sporten in de buitenlucht

Basketbal kennen we vrijwel alleen dat het zich afspeelt in een gymzaal. Maar, op straat is het heerlijk om lekker recreatief bezig te zijn op een stenen veld met een basketbalhoop. Hier kun je zelf bepalen wanneer je met een groepje samenkomt en lekker een potje gaan basketballen. Naast het feit dat je beweegt, geniet je ook van de flexibiliteit en intensiteit van het spelletje. Is dit zozeer een echte sport. In zekere zin is basketbal bij een vereniging zeker een sport. Maar doe je het buiten, dan is het recreatief. 

Skeeleren

Skeeleren sporten in de buitenlucht

Skeeleren is een echte trend met mooi weer. Maar ook als het zonnetje verstopt is, is skeeleren een hele leuke buitenactiviteit wat je zeker als sport kan zien. Het is een hele fysieke sport waar je mobiliteit zeker goed getraind blijft. Je verhoogt je uithoudingsvermogen, het is 50% minder belastend voor je gewrichten en worden de spieren in het onderlichaam in een hogere mate getraind dan wanneer je in een fitness ruimte bezig bent. 

Tennis

Tennis sporten in de buitenlucht

Als je tennist, train je eigenlijk je hele lichaam. Het is een fullbody workout wat vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Maar, daar gaat dit artikel niet over. De reden waarom tennis één van de leukste sporten in de buitenlucht is, is omdat tennis gelijk een lesje angermanagement, het heeft weinig regels en biedt je de mogelijkheid om tot je limiet te gaan. Een potje kan eindeloos doorgaan, dus jij bepaalt zelf wanneer je stopt als er geen winnaar lijkt te komen. 

Speedminton

Speedminton sporten in de buitenlucht

Wellicht kent niet iedereen deze naam. Maar speedminton is een combinatie van tennis, squash en badminton. Het is een supersnel spel, waar je conditie zeker heel snel vooruit gaat. Het is makkelijker dan tennis, maar zwaarder dan squash en badminton. Het doel is heel simpel: De shuttle moet bij de tegenstander in het vak, de grond raken. Dan heb jij een punt. Het is ontzettend leuk en dynamisch, waardoor je constant anders moet anticiperen. 

CrossFit outdoor

Crossfit sporten in de buitenlucht

Ervaar je niet genoeg uitdaging tijdens het sporten. Dan is het beoefenen van CrossFit Outdoor zeker wel wat voor jou! Met CrossFit ga je net wat explosiever trainen in combinatie met gewichten. Een extra prikkel voor je lichaam en geest. Lekker tot het einde trainen en je geest tot het einde pushen. Het is één van de leukste sporten in de buitenlucht om te doen, maar ook één van de meest taaie. 

Yoga

Yoga sporten in de buitenlucht

Wil jij werken aan je mobiliteit en vitaliteit, daarbij ook lekker tot rust komen? Dan is yoga een prima sport om te beoefenen. Door lekker bezig te gaan met het oefenen van bepaalde ademhalingsoefeningen, in combinatie met rek en strek oefeningen. Met de mooie zon als energiebron.

Volleybal

Volleybal sporten in de buitenlucht

Volleybal kennen we allemaal. Je kunt het op elk niveau doen waardoor je op zowel recreatief als competitief niveau kan spelen. Volleybal is leuk om te doen met een groepje vrienden. Lekker in de buitenlucht, op de warme zomerdagen is volleybal één van de leukste sporten. Je blijft er lekker fit van en hebt een lekker voldaan gevoel na een lange intensieve volleybal pot.

Mountainbiken

Mountainbike sporten in de buitenlucht

Mountainbiken is heel populair. Het is een sport die je in principe altijd kunt doen. Door te mountainbiken gebruik je heel veel spieren, verhoog je jouw conditie en ervaar je ontzettend veel actie. Lekker de waaghals zijn die je stiekem al was. Mountainbiken is één van de meest gegroeide sporten in de afgelopen 5 jaar. Zeker de moeite waard!

De 10 leukste sporten in de buitenlucht

Dit waren de 10 leukste sporten in de buitenlucht. Nu, met de mooie zomermaanden is de tijd naast het relaxen op het strand, aangebroken om lekker bezig te gaan met fit blijven. Natuurlijk kun je ook altijd nog gaan thuissporten. Hopelijk hebben wij jou wat motivatie gegeven en kun je een knoop doorhakken voor jezelf. Succes!

Verder lezen?

Back to top button