ActiviteitenAvontuurNatuur & gebied

De leukste dingen die je mee kunt maken tijdens de Everest trek

Voor de meeste trekkers onder ons, is Nepal de ultieme bestemming. Met name Mount Everest heeft natuurlijk een enorme aantrekkingskracht. Als je dacht Chomolungma, een van de vele bijnamen van de reus, alleen voor klimmers is, heb je het mis. De Everest Regio is juist heel populair op te gaan trekken. Wil jij op avontuur, dan moet je zeker de Everest trek gaan doen. Waarom, lees je in deze blog.

Over de Everest trek

De base camp Everest trek is een tocht van 130 kilometer, die 12 dagen duurt. Er worden 8 dagen uitgetrokken om het kamp te bereiken en 4 voor de terugweg. Hierbij wordt rekening gehouden met voldoende momenten om te acclimatiseren. Dit is ook absoluut noodzakelijk.

Nadat je van de hoofdstad Kathmandu naar Laklu bent gevlogen en je gids hebt ontmoet, begint het avontuur. Op het eerste deel van de tocht kom je onder meer door de vallei van de Dudh Kosi rivier die je een aantal keren oversteekt via uitdagende hangbruggen die vol hangen met gebedsvlaggen.

De tocht bevat steile beklimmingen en afdalingen en loopt over smalle rotspaden, door bossen en valleien en onderweg kom je door prachtige bergdorpjes. Het uitzicht op de bergen is werkelijk fenomenaal.

Op de dagen van acclimatisatie, maak je korte wandelingen richting dorpen als Khunde en Khumjung bezoek je een aantal bezienswaardigheden. De tweede dag om te acclimatiseren is in de Chukhung vallei. Vanaf hier heb je mooie uitzichten op Island Peak en Makalu en kan je over de bevroren rivier wandelen.

Het laatste deel richting basecamp Everest is lastig, maar het prachtige landschap en het uitzicht maken veel goed. Je hebt je doel bereikt. Vanuit het kamp heb je een geweldig uitzicht op de Khumbu Gletsjer en -Icefall. Je ontmoet uiteraard ook de andere trekkers en klimmers. Hierna begint de terugweg. In de ochtend kan je genieten van de prachtige zonsopkomst. Het is een traditie om af te sluiten met een feestavond. 

De reis naar de Everest regio

Vanuit Nederland vliegen er verschillende maatschappijen richting Kathmandu, waaronder Transavia. Het is een lange vlucht van minimaal 13 uur. Denk aan de drukte op de verschillende luchthavens. Bij vertraging Transavia vluchten heb je overigens in heel veel gevallen recht op vergoeding. Controleer dit dus altijd goed. Via een binnenlandse vlucht reis je vervolgens door naar Laklu, het startpunt van de base camp Everest trek.

Verder lezen?

Back to top button