Bedrijven in de buurtAvondje op stapEconomieGezelligheidReviews

De top 10 leukste cafés/kroegen in Amsterdam

Vind hier het beste en leukste café van Amsterdam!

Het is altijd grappig om te zien hoe Amsterdamse kroegen als water en bier zijn. Kroegen worden vaak bezocht voor het eten, drinken of gewoon om gezellig bij te praten met anderen. Café- en kroegbezoekers in Amsterdam genieten van de gezelligheid ervan en nemen hun tijd om wat te drinken, terwijl ze met elkaar zitten. De gezelligheid, Amsterdamse omgang en muziek maakt het bezoeken van een leuke café of kroeg in Amsterdam speciaal. Daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Amsterdam voor je uitgezocht.

Cafés/kroegen in Amsterdam

In Amsterdam heb je ontzettend veel café en kroegen die je kunt bezoeken. Amsterdam is tenslotte de bruisende hoofdstad van Nederland. Alles leeft in harmonie met elkaar. Ontzettend veel culturen, manieren van leven maar één ding maakt het leven van mensen in Amsterdam universeel. Namelijk: de gezellige café en kroegen.

Doordat er zoveel café en kroegen zijn die je kunt bezoeken, zijn er dus ontzettend veel ondernemers die op hun eigen manier een speciale ervaring willen meegeven aan hun bezoekers om zo te onderscheiden. Naast de authentieke ervaringen die deze cafés met zich meebrengen is dat niet het enige wat leidend is. Het uitzicht en de ambiance waar je je in begeeft is ook een belangrijk onderdeel van de cafés en kroegen.

De top 10 Amsterdamse cafés/kroegen:cafe-klasen-amsterdam
Cafe Klasen Amsterdam

Rating: 4.5 out of 5.

4.5/5.0 75+ Google-reviews

Café Klasen

Maasstraat 55-HS, 1078 HD Amsterdam

Zoals je al op de foto kunt zien straalt dit café een gemoedelijke en gezamenlijke sfeer uit. Het is een café dat bekend staat als de leukste bruin café in de Amsterdamse rivierenbuurt. Iedereen is er welkom. De Amsterdamse gastvrijheid wordt goed nageleefd bij café Klasen.

Naast alle gezelligheid dat zich afspeelt bij het café kun je met goed weer ook genieten van het terras. Het terras heeft mooi uitzicht op de Amsterdamse wijken. Een plek waar je je heerlijk thuis kunt voelen is hier, bij café Klasen.


cafe tapmarin amsterdam
Cafe Tapmarin Amsterdam

Rating: 4 out of 5.

4.1/5.0 242+ Google-reviews

Café Tapmarin

Van Woustraat 130, 1073 LT Amsterdam

Tapmarin is al bijna meer dan 50 jaar lang een begrip in Amsterdam. Het is een café waar je terecht kunt om iets te vieren. Of je nu bent geslaagd of jarig bent, het maakt niet uit! Bij Tapmarin ervaar je al 50 jaar lang het gevoel van gezelligheid, dollen en feesten.

Naast het feit dat je bij café Tapmarin terecht kunt voor gezellige avondjes uit, is het ook meer dan dat. Als fanatiek volger van de Amsterdamse voetbalclub Ajax kun je gerust de wedstrijd komen kijken onder het genot van een lekker pilsje, snacks en een fanatieke aanhang. Dus, wil jij genieten van de Amsterdamse gastvrijheid, eenheid en gezelligheid? Dan kun je niet anders dan op bezoek gaan bij café Tapmarin!


Café 't Gasthuys Amsterdam
Café ‘t Gasthuys

Rating: 4.5 out of 5.

4.1/5.0 605+ Google-reviews

Café ’t Gasthuys

Grimburgwal 7, 1012 GA Amsterdam

Als je op zoek bent naar een gezellige plek om te lunchen die beschikt over een mooi terras en uitzicht, dan is het zaak dat je gaat kijken bij café ‘t Gasthuys. Het is een café dat al ruim 40 jaar in het hartje van Amsterdam gevestigd zit. Bovendien kun je tijdens het genot van je drankje genieten van het mooie uitzicht op de Amsterdamse grachten. 

Het is een gezellig bruin café waar je zo naar binnen kunt struinen om even een drankje te doen. Het terras is gelegen aan de Grimburgwal. De Grimburgwal is ontstaan in de 14e eeuw en geeft een extra historisch tintje aan het terras. Café ‘t Gasthuys zit op een prachtige locatie, heeft een unieke combinatie van de moderne en historische tijd verwerkt in hun interieur en zorgen voor een gezellige sfeer waar je jezelf graag in wilt begeven.


Cafe Chris Scholten Amsterdam
Cafe Chris Scholten logo Amsterdam

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 110+ Google-reviews

Café Chris Scholten

Van Woustraat 104, 1073 LaR Amsterdam

De ouderwetse Mokumse gastvrijheid. Een unieke ervaring die je alleen in authentieke kroegen van Amsterdam zal ervaren. Bij café Chris Scholten is dat het geval. Even een biertje drinken, poolen, darten of even flaneren op het terras. Dat in combinatie met wekelijkse verrassingen zorgt er voor dat er altijd wel wat te beleven valt in dit mooie café. 

Café Chris Scholten is een groot begrip in Amsterdam. Vlak gelegen bij de authentieke buurt genaamd: De Pijp, staat één van de meest populaire volks/buurtcafés. Dus wil je jezelf omringen in één van de gezelligste bruin cafés in Amsterdam. Dan is dit café een aanrader om te bezoeken.


Café De Poort Amsterdam
Cafe de Poort logo Amsterdam

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 122+ Google-reviews

Café De Poort

Haarlemmerdijk 44, 1013 JD Amsterdam

Café de Poort is een café dat bekend staat om zijn familiaire sfeer. Dit café wordt beheerd door een power koppel die iedereen graag voorziet van heerlijke drankjes, hapjes, maar bovenal veel liefde waardoor je je heerlijk op je plek voelt. Je kunt bij dit café ook terecht om even met je vrienden en/of familieleden een pootje pool te spelen. 

Mocht je daar geen zin in hebben kun je genieten van een mooie pot voetbal, maar al helemaal als Ajax speelt. Dus, wil je genieten van de Jordaanse sfeer waarin gezelligheid centraal staat, dan is café de Poort een gouden tip. Genieten in Amsterdam doe je in het weekend (en stiekem dagelijks) bij dit café.


Café 't Molentje Amsterdam
Café 't Molentje logo Amsterdam

Rating: 4 out of 5.

4.1/5.0 360+ Google-reviews

Café ’t Molentje

Singel 278, 1016 AC Amsterdam

Een café dat al meer dan 125 jaar een groot begrip is in Amsterdam zegt heel veel. Café ‘t Molentje zit midden in hartje Amsterdam. Het is een plek waar je even kunt ontsnappen uit het drukke leven dat zich in de stad afspeelt. Het is een echt familiebedrijf. ‘t Molentje is een café waar je terecht kunt voor je ontbijt en/of lunch. 

‘t Molentje is door de jaren heen uitgegroeid tot een plek waar je als toerist en/of lokale inwoner van Amsterdam langs geweest moet zijn. Als je binnenstapt kom je in een warme en gezellige huiskamersfeer waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Dat merk je ook aan de klanten die naar dit café gaan. Van alle hoeken uit het binnen en buitenland komen er gasten naar ‘t Molentje om te genieten van het eten en drinken, ambiance en niet te vergeten: De plantenspeler!


Café Sportpark Amsterdam
Café Sportpark logo Amsterdam

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 125+ Google-reviews

Café Sportpark

Jan van Galenstraat 130, 1056 CG Amsterdam

Als je graag met vrienden in het weekend in een sportkroeg wilt zitten is het bij café Sportpark toch echt wel raak. Naast lekkere pilsjes, bitterballen en speciaal biertjes, kun je genieten van mooie potjes voetbal en/of andere sporten. café Sportpark beschikt ook over een mooi terras waar je met goed weer kunt genieten van het assortiment en de zon. 

Dus, ben je toe aan dat oer-Hollandse huiskamer café, dan kunnen wij je adviseren om bij dit café langs te gaan. Hier komen alle elementen die je nodig hebt samen, om een gezellige avond te hebben. Naast het feit dat het een gezellig buurtcafé is, kun je ook terecht voor de dagelijks wisselende dag menu’s. Klinkt goed toch?


Café Hans Amsterdam
Café Hans Amsterdam logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.5/5.0 200+ Google-reviews

Café Hans

Amstelveenseweg 69, 1075 VV Amsterdam

Café Hans, bekend om hun wereldberoemde bal gehakt, is een ouderwets, maar gezellige Amsterdamse kroeg waar veel Hollands muziek wordt gedraaid. Gezelligheid staat echt centraal in deze kroeg. Bovendien worden er geregeld activiteiten georganiseerd waaronder: dobbel avonden, kaart avonden of biljart avonden. Naast deze activiteiten zijn zij ook groot fan van Ajax en ben je dus ook hartstikke welkom om samen met alle andere gasten een wedstrijd te volgen van Ajax. 

Café Hans wordt door vele inwoners uit Amsterdam gezien als één van de beste bruin cafés die je kunt bezoeken. Daarbij liggen de rode kleedjes nog op de tafels wat toch dat echte Amsterdamse en authentieke gevoel opborrelt bij velen. Een echte kroeg waar je gegarandeerd een leuke avond beleeft!


Café Belgique Amsterdam
Café Belgique Amsterdam logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.5/5.0 756+ Google-reviews

Café Belgique

Gravenstraat 2, 1012 NM Amsterdam

Misschien raad je het al, maar deze kroeg heeft een Belgisch tintje. Dat komt omdat je bepaalde speciaalbieren en/of pilsen kunt bestellen die in België zijn gebrouwen. Naast het assortiment heb je ook een prachtig ingerichte zaak wat vele beschrijven als een intieme sfeer. 

De charme van dit bedrijf komt goed terug in het interieur, het personeel en het assortiment. Als je de combinatie van al het bovenstaande en goede service wilt hebben, is café Belgique een aanrader. Het is één van de drukste cafés, maar ook één van de meest gezellige cafés die je kunt bezoeken in Amsterdam.


Café De Sluyswacht Amsterdam
Café De Sluyswacht Amsterdam logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 973+ Google-reviews

Café De Sluyswacht

Jodenbreestraat 1, 1011 NG Amsterdam

De Sluyswacht is een monument op zichzelf. Het is een café dat interessante historie met zich mee brengt. Café de Sluyswacht zit naast de st. Anthoniesluis waardoor je prachtig uitzicht hebt als je op het terras plaats neemt. Het is een authentieke plek waar je onder het genot van een hapje en/of drankje gezellig kunt blijven zitten met je vrienden en/of familieleden. 

De Wijk waar dit café gelegen zit is op zich zelf al een historische plek want het zit gelegen in de Jodenhoek. Vroeger het centrum van Joods wonen en werken. Dus, aan historie en monumenten valt er niks te missen. Mix dat met de gezelligheid van café de Sluyswacht en je bent een middag zoet. Een aanrader!


De stad Amsterdam

De top 10 leukste cafés/kroegen in Amsterdam

De stad Amsterdam staat nooit stil. Het is de hoofdstad van Nederland en één van de populairste steden waar toeristen graag komen. Het is een bruisende en levendige stad waar gezelligheid, feestjes en lol altijd op één staat. Naast het drukke stadsleven heeft Amsterdam ook ontzettend veel bezienswaardigheden zoals het Anne Frank huis, de grachtengordel, de Dam en nog veel meer. Het is een stad waar onwijs veel te doen is en waar het leven nooit rustig is. Een prima stad om te bezoeken. Beleef de drukte van Amsterdam zelf!

Vind de beste en leukste cafés/kroegen in Amsterdam

Dit waren de top 10 cafés/kroegen in Amsterdam. Beleving is wat centraal staat bij het bezoeken van cafés/kroegen. Iedereen ervaart dingen anders, maar om deze top 10 te bezoeken is iets wat vast staat. Lees het artikel nog eens goed door en bezoek het café wat jou het meest aantrekt. Heb je toch liever wat anders, dan kun je onze top 10 erbij houden om te kijken waar je anders heen zou willen. Probeer het maar snel, het is het proberen meer dan waard!

Verder lezen?

Back to top button