GezinCadeau's inspiratieCadeau’s voor kidsWooninspiratie

Alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is

Baby op komst? Dit is alles wat je in huis moet halen!

Artikel highlights:
  • 1. Speen
  • 2. Babykleding
  • 3. Babyspeelgoed
  • 4. Babyverzorgingsproducten
  • 5. Babykamer accessoires
  • 6. Babyvoeding en voedingsaccessoires
  • 7. Spullen voor onderweg
  • 8. Babybadje

Inkopen voor een baby zijn niet altijd even gemakkelijk. Er moeten heel wat spullen worden ingekocht, zoals een wiegje en kinderwagen. Je bent dan ook goed bezig als je er van tevoren aan begint om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat nodig is voordat de baby op komst is. In dit artikel bespreken we welke essentiële spullen je moet hebben als je op korte termijn verwacht dat er een baby op komst is. Een baby op komst is altijd spannend, je hebt er zin in, maar je hebt nog geen idee wat er te wachten staat. Om je op weg te helpen hebben wij een artikel geschreven waarin alles staat wat je nodig hebt voor jouw toekomstige kind.

Speen

Een speen is onmisbaar bij een baby. Er zijn er verschillende soorten, je kunt denken aan: Een fopspeen, fruitspeen of natural speen en nog vele andere varianten. Een speen zorgt ervoor dat  je baby zijn honger kan stillen, waardoor hij of zij rustiger wordt. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je ervoor voelt om de tijd en aandacht te geven die je kind verdient. Een speen simuleert het borstvoeden wat  je als moeder zou doen. Een speen is daarom heel belangrijk om te kopen wanneer er een baby op komst is. 

Babykleding

Babykleding is belangrijk. Baby’s zijn namelijk snel vies of moeten vaak verschoond worden. Dan is het wel zo handig dat een baby makkelijke kleding heeft wat makkelijk aan/uit te trekken is. Babykleding wordt daarom altijd in grote hoeveelheden  aangeboden. Zo heeft ieder winkelcentrum hier wel iets aan op voorraad liggen: de meest voorkomende zijn eenmaal, tweemaal en driemaal kledingstukken. Wanneer er een baby op komst is, is het belangrijk dat je rekening houd met de hoeveelheid kleding, aangezien een baby razendsnel groeit. 

Babyspeelgoed

Het trainen van zintuigen is heel belangrijk voor een baby. Babyspeelgoed zorgt ervoor  dat onder andere hun ogen, gehoor en tastzin vernauwd worden. Om die reden is babyspeelgoed erg belangrijk voor een baby zodat ze opgroeien met een goede lichamelijke ontwikkeling. Met dat als gedachtegoed is het belangrijk om te kijken wat voor speelgoed je wil gaan kopen voor als je een baby op komst hebt. 

baby op komst

Babyverzorgingsproducten

De verzorging van je baby is ontzettend belangrijk. Kleding, speelgoed en dergelijke attributen zijn leuk, maar uiteindelijk is de verzorging van je baby het allerbelangrijkste. Denk maar aan pampers, douchespullen, billendoekjes, Tetradoeken, babybadjes en ga zo maar door. Zonder deze spullen wordt het heel lastig om je kleine te voorzien van de zorg die het kind nodig heeft. Wees daarom goed voorbereid op verzorgingsproducten, want wanneer de baby op komst is en bijna op deze aardbol komt, is dat vanaf minuut één een veel terugkomend begrip. 

Babykamer accessoires

Een lege babykamer wil je voorkomen. Wees daarom goed voorbereid door te weten wat een babykamer allemaal nodig heeft. Er zijn verschillende fases waarin je kind komt te zitten, dan is het belangrijk dat je weet wanneer je met een wiegje of co-sleeper begint. Of, wanneer je begint aan een ledikant. Bovendien zijn accessoires net zo belangrijk, net als decoratie. Je wil je kind natuurlijk wel een mooie basis geven wat hij of zij als vertrouwd ziet. Nachtlampjes, beddengoed, wanddecoratie zijn allemaal belangrijke punten voor jouw baby die op komst is.

Babyvoeding en voedingsaccessoires 

De basisbehoefte van elk kind is eten. Het is dan wel handig om te weten wat voor babyaccessoires er allemaal zijn en wanneer jouw kind het nodig heeft. Als je baby nog niet zelfstandig kan drinken gebruik je een babyfles. Kan jouw kind dat wel, dan is het hebben van een drinkbeker belangrijk. Wil je voeding bewaren? Denk dan aan een babybewaarbakje. En zo zijn er nog talloze andere handigheidjes die je kunt gebruiken voor het verzorgen van eten voor jouw baby die op komst is. 

Spullen voor onderweg

Wanneer je een kind hebt, dan kun je niet de deur uit zonder belangrijke spullen mee te nemen. Ga je op pad? Prima, vergeet geen autostoel voor je baby, vergeet geen kinderwagen mee te nemen, vergeet geen handige babyspullen mee te nemen en ga zo maar door. Ook al is je kleine nog op komst, het is belangrijk dat je voorbereid bent op de dagen dat je een tripje gaat maken. Want eenmaal onderweg naar plek van bestemming, maar je bent een aantal dingen vergeten, dan kun je een moeilijke periode tegemoet gaan. 

Babybadje

Een babybad is belangrijk om te hebben. Dat is dan ook een van de spullen die je kunt gebruiken voor het verzorgen van jouw baby, denk maar aan wat iedere ouder wel wil doen: haar kindje schoonmaken en insmeren met heerlijk ruikende Zwitsal. Bovendien is een babybad een goed begin voor jouw kind om kennis te maken met het baden in warm water. Dat kan soms nog voor de enige huilbuien zorgen namelijk. Maar een babybad leert jouw kind geleidelijk aan om aanrakingen met water te appreciëren. Dus houd dat in gedachten wanneer je baby op komst is. (Een extra tip van ons ;))

Dit was alles wat je nodig hebt wanneer er een baby op komst is 

Vond je dit artikel nu interessant, of hielp het jou? Dan is onze missie geslaagd. Wij hopen dat wij jouw kennis in ieder geval wat hebben kunnen bijspijkeren over jouw nieuwe leven die er zit aan te komen als ouder (lees ook; top 5 cadeau’s voor baby’s). Bovendien is het nooit verkeerd om je alvast in te lezen als je nog geen partner hebt die in verwachting is. Aan het einde van de dag ben je nooit te oud om te leren. Wij hopen je in ieder geval goed geholpen te hebben. Succes met shoppen. 

Verder lezen?

Back to top button