BusinessOndernemenVoeding

De voordelen van een vacumeermachine voor horeca ondernemingen

We gooien jaarlijks ontzettend veel eten weg. Zowel in het dagelijks leven in huis, als in horeca ondernemingen. Met name de horeca tak gooit eigenlijk teveel weg. Vaak is het namelijk nog prima te eten, maar omdat er een procedure voor het bewaren van eten geldt mag dat soms niet gebruikt worden. Daarom is de vacumeermachine een goede investering. 

Wat is een vacumeermachine? 

Een vacumeermachine is een kei in zijn vak. De machine haalt namelijk lucht uit plastic zakken of speciale vacuüm dozen. Hierdoor kan de levensduur van eten veel langer verlengt worden. Dat gaat er dus voor zorgen dat er veel bewuster met eten wordt omgegaan. Tevens zitten er een aantal flinke voordelen verbonden aan het hebben van een vacumeermachine en wat dat doet als horeca onderneming. Om een aantal voordelen op een rijtje te leggen: 

  • Je voedsel blijft vrij van bacteriën. 
  • Voedsel blijft langer vers
  • Financieel voordelig
  • Werkt tijdsbesparend voor extra gerechten

Een vacumeermachine zorgt er dus voor dat je voedsel vrij blijft van bacteriën. Dat komt omdat lucht wordt onttrokken van het eten, zorg je er dus voor dat er geen oxidatie kan ontstaan. Hierdoor bederft het eten niet en kunnen er ook geen bacteriën vrijkomen in het eten. Bacteriën krijgen dus geen mogelijkheid om te overleven of überhaupt een kans om bij het eten te komen. Dat is wel een groot voordeel in tegenstelling tot andere ingevroren producten. 

Je gaat er financieel op vooruit. 

Als horecaondernemer is het de bedoeling dat je zo min mogelijk verlies draait op basis van je ingekochte ingrediënten. Vacumeren bevorderd aardig wat geld op. Je bespaart namelijk op je inkoop. Maar liefst 13% wordt in het reguliere huishouden al verspilt, laat staan in de horeca sector. Dat is nu dus verleden tijd. Door bepaalde ingrediënten en/of gerechten in te vriezen kun je altijd gerechten combineren en ervoor zorgen dat je zo min mogelijk verlies draait op wat je hebt ingekocht. 

Los van het feit dat het zonde is van het eten dat je weggooid, is het van belang om te kijken naar de besparingen die je kunt doen op de inkoop van meerdere zakken. Het inkopen van vacuüm zakken of soortgelijke zakken kunnen best hoog uitvallen. Door juist bewuster om te gaan met het vacumen van je voeding, kun je dus veel geld besparen op het inkopen van dat soort producten. Hierdoor kun je aan het einde van de streep dus meer overhouden dan wat je normaliter zou hebben omgezet. 

Het is tijdsbesparend. 

Als horeca ondernemer kan het dus wel eens voorkomen dat je zelf of je personeel geen tijd heeft om een maaltijd in elkaar te vlammen. Dan is het wel zo fijn dat er een aantal gerechten klaar staan voor iedereen die wilt gaan eten, inclusief jezelf! Het bespaart je veel voorbereidings tijd en je hoeft enkel maar even de zak in water te koken, of juist op een andere manier. Hierdoor kun je snel eten en weer doorgaan met wat er allemaal moet gebeuren in de drukke horeca wereld. 

Efficiënt werken is natuurlijk een model dat al vele jaren wordt geroepen, maar daar waren niet altijd de middelen voor. Dat is nu wel anders. Mede door de komst van de vacumeermachine is het erg handig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden om efficiëntie te behouden, maar ook door andere factoren is het interessant om eens te overwegen op welke manieren je efficiënt en goed kunt ondernemen in alle gebieden van je bedrijf. Dus, als je alle voordelen bij elkaar optelt, dan kunnen we wel concluderen dat het hebben van een vacumeermachine wel erg handig is voor vrijwel iedere horeca onderneming. Sla er dus je slag mee, probeer het uit en ervaar de vele voordelen die aan dit apparaat verbonden zit. 

Verder lezen?

Back to top button