Computer & ICTOndernemenOntwikkelingReviews

Website bouwen: waarom kiezen voor WordPress?

Als je een eigen website gaat bouwen, heb je het contentmanagementsysteem WordPress vast al eens voorbij zien komen. Wat zijn nu eigenlijk redenen om voor WordPress te kiezen? We leggen je er graag meer over uit! Eén ding is zeker: WordPress is niet voor niets het meest gebruikte en populairste systeem.

WordPress is gebruiksvriendelijk

De belangrijkste reden om voor WordPress te kiezen om je website mee te bouwen? Het is heel gebruiksvriendelijk! Vrijwel alles wijst zichzelf binnen dit contentmanagementsysteem. Als je toch ergens tegenaan loopt, kun je het antwoord op je vraag vinden op fora of via uitlegvideo’s. Reden dus om voor WordPress hosting te gaan, waarmee je direct aan de slag kunt met het bouwen van je site. Je website is snel live als je deze vorm van webhosting kiest! Dat is natuurlijk mooi meegenomen, want het liefst ga je zo gauw mogelijk van start met de inrichting ervan.

Perfect voor beginners

WordPress is perfect voor beginners, die nog niet eerder een website hebben gebouwd. Het lukt namelijk iedereen! Natuurlijk moet je er wel wat tijd voor uittrekken, maar het inrichten van je website gaat in ieder geval vrij eenvoudig. Gebruik een kant-en-klaar thema, waarmee je je website visualiseert. Je hoeft dus geen code te gebruiken, mocht je hier geen weet van hebben.

Veel thema’s en plugins

Je bouwt je website aan de hand van thema’s en plugins: toegevoegde software om je website te vormen. Je hebt veel WordPress thema’s en plugins om uit te kiezen, omdat er veel voor dit contentmanagementsysteem wordt ontwikkeld. Dit maakt vervolgens weer dat je je website kunt inrichten op de manier die jou aanstaat. Hoe meer je hebt om uit te kiezen, hoe meer er immers aansluit op jouw wensen!

Veel thema’s en plugins

WordPress is gratis te gebruiken

Hoewel je altijd wel wat kosten moet maken voor je website, voor hosting bijvoorbeeld, is het gebruik van WordPress als contentmanagementsysteem gratis. Dat zit bij veel andere contentmanagementsystemen toch wel anders! Zeker als je startende ondernemer bent, kun je zo’n kostenbesparing goed gebruiken.

Verschillende soorten websites maken

Een portfolio, een aanmeldformulier, een informerende website of een webshop: er zijn veel verschillende manieren om een website in te richten. WordPress komt tegemoet aan allerlei verschillende lay-outs, zodat je de ideale vorm kunt kiezen. Of richt zelfs verschillende pagina’s in met uiteenlopende lay-outs, als dat je wens is.

Veel informatie te vinden

Aangezien zoveel mensen WordPress gebruiken, is er veel informatie te vinden. Hier kun je slim gebruik van maken als je een bepaalde feature wilt toevoegen aan je website! Op informerende websites of fora kun je lezen hoe zoiets precies werkt. Bij minder populaire contentmanagementsystemen is het ingewikkelder om aan dergelijke informatie te komen. Er zit een duidelijk verschil in!

Verder lezen?

Back to top button