AvontuurActiviteitenReizenVakantie

Een avontuurlijke reisroute door Nieuw-Zeeland: van Noord naar Zuid

Ben je op dit moment druk op zoek naar een avontuurlijke reisroute door Nieuw-Zeeland, van Noord naar Zuid? Bijvoorbeeld omdat je onlangs je vliegtickets Nieuw Zeeland  hebt geboekt? Dan kom je er al erg snel achter dat er talloze spannende plaatsen en activiteiten zijn in het land die je kunt verkennen. Is je interesse gewekt? We geven je een paar handige tips die je in overweging kunt nemen als je een reisroute uit gaat stippelen.

Bezoek verschillende highlights op het Noordereiland

Veel mensen kiezen ervoor om de reis te starten in het Noordereiland. En dat is ook helemaal niet zo gek, want in dit gedeelte van het land krijg je al een erg goed beeld van het leven daar. Begin je avontuur in de bruisende stad Auckland, verken de bezienswaardigheden en geniet van het stadsleven. Het is de perfecte plek om even te wennen aan het tijdsverschil en veel vluchten arriveren ook in de stad. Reis naar het noorden naar de Bay of Islands, waar je kunt zwemmen, snorkelen en genieten van prachtige stranden. Ideaal dus om je batterij even helemaal op te laden. Rotorua staat bekend om zijn geothermische activiteit, modderpoelen en Maori-cultuur. Maak een wandeling door het Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Hier leer je meteen erg veel over de geschiedenis. 

Maak een overtocht en ontdek het prachtige Zuidereiland

De volgende stop? Dat is de oversteek naar het Zuidereiland. Want daar staat het avontuur op je te wachten. Neem de veerboot van Wellington naar Picton op het Zuidereiland. Hier verken je het schilderachtige kustplaatsje en geniet je ook nog eens van de prachtige Marlborough Sounds. In het Abel Tasman National Park kun je kajakken, wandelen en genieten van de gouden stranden. Vervolg je reis naar de spectaculaire westkust van het Zuidereiland. Bezoek de Pancake Rocks in Punakaiki en maak een wandeling op de gletsjers Fox Glacier en Franz Josef Glacier. Queenstown staat bekend als de avonturen hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Plan adrenaline-activiteiten zoals bungeejumpen, jetbootvaren en wandeltochten.

Je kunt de route helemaal naar wens aanpassen

Je leest het dus goed. Een reis naar Nieuw Zeeland is er eentje om nooit meer te vergeten. Bekijk daarom een keer goed het complete aanbod aan activiteiten en plan op deze manier erg makkelijk de route van je dromen. Voor ieder is er altijd wel wat wils. Vertrek jij binnenkort op vakantie naar dit land?

Verder lezen?

Back to top button