Elektronica

Een beamer kopen voor thuis of op het werk: Hier moet je op letten!

Een beamer is een handige oplossing als je soms een groter scherm nodig hebt dan je tv of je computer. Of dit nu thuis of op het werk is, het is een goede oplossing die ook niet al te duur hoeft te zijn. Er zijn een hoop soorten beamers waar je uit kunt kiezen. Welke de beste keuze is voor jou, hangt af van je situatie en waar je de beamer voor wil gebruiken. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een nieuwe beamer gaat kopen!

Wil je graag een soort thuisbioscoop? 

Als je graag een beamer wil om te gebruiken als een soort thuisbioscoop, dan is het belangrijk dat je kiest voor een beamer met een hoge beeldkwaliteit. Details zijn erg belangrijk als je een beetje een realistische beeldweergave wilt. Een 4K beamer is in dit geval dus bijvoorbeeld een goede keuze. Deze geeft namelijk vier keer zoveel pixels weer als een full HD beamer. Andere voordelen van een 4K beamer zijn dat je meer kleurdetails en schaduwen ziet in het beeld, waardoor iedere film of serie die je bekijkt er realistischer en beter uitziet. 

Beamers die je makkelijk mee kunt nemen 

Wil je graag een beamer die je makkelijk mee kunt nemen en onderweg kunt gebruiken? Dan is het belangrijk dat je voor een beamer kiest die licht is van gewicht en die eenvoudig te koppelen is aan verschillende apparaten. We raden je aan voor een projector te kiezen die lichter is dan 2,5 kilogram. Het beste is om voor een mini beamer te gaan. Mini beamers zijn heel handig om mee te nemen en onderweg te gebruiken. Let ook goed op of er wel of geen hoesje of tasje bij de beamer zit. Zit deze er niet bij? Dan raden we je aan er een los te kopen, zodat de kans op beschadigingen kleiner blijft als je de beamer vaak meeneemt!

Een beamer voor gaming 

Ga jij jouw beamer gebruiken voor gaming? Dan zijn er weer heel andere dingen waar je op moet letten. Kwaliteit is natuurlijk wel belangrijk, maar vooral de input lag is iets waar je naar moet kijken. Heeft de beamer een lage input lag van maximaal 16 milliseconden is er amper vertraging tussen je controller en de game. Dat is uiteraard wel zo handig, zeker als je online een game speelt. Speel je veel nieuwe games? Dan is het ook goed om op de beeldkwaliteit te letten, aangezien deze games er vaak goed uitzien. Kies het liefst voor een full HD of 4K beamer, het liefst met HDR ondersteuning. Zo krijg je haarscherpe en kleurrijke beelden. 

Verder lezen?

Back to top button