Indoor sportenBewegingCadeau's voor hemCadeau’s voor haarHealth

Top 10 beste hardloopbanden van 2022

Op zoek naar de beste loopband van dit jaar? Wij deden onderzoek!

Nu de sportscholen dicht zijn is het soms nog best wel eens lastig om je conditie op peil te houden. Niet iedereen vind de tijd en energie om kilometers in jouw stad of dorp rond te rennen. Vele mensen nemen het besluit om hun eigen huis om te toveren naar een sportparadijs. Maar, een eigen sportschool is niet af zonder een hardloopband. Onze redactie heeft onderzoek gedaan naar de top 10 beste hardloopbanden van 2022, zodat jij het nieuwe jaar kunt knallen!

De top 10 beste hardloopbanden

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde loopbanden (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze loopbanden an sich. Bij deze onze selectie loopbanden, neem eens een kijkje:

Loopband Focus Fitness Jet 5 Focus Fitness Jet 5
4.5
via bol.com
Luxari loopband Luxari hardloopband
4.5
via bol.com
Evogym R-50s hardloopband Evogym R-50s
4.8
via bol.com
Tunturi FitRun 70i Tunturi FitRun 70i
4.4
via Coolblue
Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad Flow Fitness Runner
DTM100i WalkingPad
4.3
via Coolblue
Citysports Loopband WP1-D Citysports Loopband WP1-D
4.8
via bol.com
VirtuFit Run Fit Foldable VirtuFit Run Fit Foldable
4.4
via bol.com & Coolblue
Loopband speedrunner 2000 Speedrunner 2000
4.5
via bol.com
Flow Fitness Kingston Pro i Flow Fitness Kingston Pro i
4.7
via Coolblue
vidaXL Mini-loopband (inklapbaar)
3.6
via bol.com

Welke loopband is het beste?

Afhankelijk van je sportniveau en eisen, is het lastig te bepalen welke loopband het beste is. Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed oriënteert op de 10 loopbanden die we voor je hebben uitgelicht. Vervolgens is het handig om te luisteren naar je gevoel en waarvan jij denkt dat die desbetreffende loopband het beste voor jou is. Onderstaand vind je alle relevante informatie over onze top 10 beste hardloopbanden van 2022.


#1 Focus Fitness Jet 5

Focus Fitness Jet 5

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Handig in gebruik
 • Elektrisch uitgevoerd
 • Goede prijs

Nadelen:

 • Zwaar
 • Gehorig

De Jet 5 is een vernieuwd model dat op de markt is gekomen. De Jet 5 beschikt over een sterker frame, langer loopvlak en is makkelijker te installeren. De loopband is volledig voorgemonteerd en kan dus in een aantal simpele stappen gebruikt worden. Bovendien is het een loopband die geschikt is voor alle loopvormen, wat best wel essentieel voor thuisgebruik.

Deze loopband beschikt over mer dan 36 verschillende trainingsprogramma’s, 12 hellingshoeken, 8-voudige suspension vering, vetmeting, hartslagsensor en een heldere weergave van al jouw statistieken. Bovendien is deze loopband ontworpen met een stoere, maar subtiele uitstraling, waardoor deze loopband perfect gecombineerd kan worden in elk interieur.

De Jet 5 heeft een geïntegreerde hartslagsensor, die je terug kunt vinden in de handvatten. Dat is handig, aangezien je wel jouw hartslag wil meten in verband met het meten van je progressie. De helling is verstelbaar van 0 tot aan 12 levels, zodat je dat echte bergopwaartse gevoel kunt bewerkstelligen. Wil je hard trainen? Dan is de Jet 5 van Focus Fitness een echte aanrader!


#2 Luxari hardloopband

Luxari hardloopband

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Fraai design
 • Goede prijs

Nadelen:

 • Beperkte snelheid

Luxari pakt uit met een fijne, maar praktische loopband. Het is een multifunctionele loopband waarvan het loopvlak een afmeting heeft van 100 x 45. De hardloopband is uitgerust met een anti-slip loopoppervlak waardoor het een veilig en comfortabel model is om op te lopen. De monitor houdt alle essentiële data bij, zoals je trainingstijd, afgelegde afstand en verbrande calorieën.

De hardloopband is inklapbaar, waardoor het een ideaal model is om voor thuis aan te schaffen. Het neemt vrij weinig ruimte in beslag, maar is binnen enkele tellen gereed voor gebruik. De 2 vliegwielen geven de gebruiker ook een andere, maar soepelere loopervaring waardoor trainen op de loopband steeds anders is. Zeg maar dag tegen het tillen van zware apparaten. Het is een gezinsvriendelijk apparaat waardoor het door iedereen gebruikt kan worden.

Met een maximale snelheid van 12km per uur, is de loopband perfect geschikt voor in huis en kun je op je gemak jouw conditie op peil houden. Dat is de kracht van de Luxari hardloopband. Heb je een goede serie gevonden? Dan kun je ook jouw telefoon en/of tablet neer zetten op het apparaat, terwijl je lekker aan het sporten bent.


#3 Evogym R-50s hardloopband

Evogym R-50s hardloopband

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Waar voor je geld
 • Voor beginners en ervaren sporters
 • Goede kwaliteit

Nadelen:

 • Lage handvatten

Ben jij op zoek naar een inklapbare hardloopband? Evogym heeft de R-50s hardloopband uitgebracht. Met een simpele druk op de knop kun je eenvoudig een snelheid instellen. Met 12 ingebouwde programma’s kun je jouw conditie tot op het bot testen. Het is een geavanceerd model dat ook een veilige noodstop knop heeft. Mocht je last hebben van iets, dan is het wel fijn dat je veilig kunt stoppen met sporten.

De hardloopband kun je eenvoudig instellen, heeft een maximale snelheid van 12.8 km per uur, heeft EKG handgreep sensoren en bluetooth speakers. Dit model is handig voor in huis, want de wieltjes die onder aan het apparaat zitten zorgen ervoor dat je niks hoeft te tillen, laat staan dat er beschadigingen op jouw vloer te vinden zijn. Het inklappen verloopt soepel en zorgt ervoor dat je ruimte kunt besparen.

Je kunt ervoor kiezen om jouw mobiele device aan te sluiten met een handige USB poort, zodat de batterij van je device wordt opgeladen, zonder dat het jouw favoriete film en/of serie onderbreekt. Bovendien zijn de sensoren op beide handgrepen essentieel om ervoor te zorgen dat je jouw streefhartslag kan halen. De noodstop-sleutel voorkomt eventuele ongelukken.


#4 Tunturi FitRun 70i

Tunturi FitRun 70i

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Duurzaam
 • Goede prijs
 • Mooi design

Nadelen:

 • Zware doos
 • breed

Met een maximale ren snelheid van 20km per uur, kun je met de Tunturi Fitrun 70I meer dan vooruit. De loopband heeft 14 programma’s die allemaal gebaseerd zijn op intervaltrainingen. Mocht je meer trainingsopties willen, dan kun je met de app genaamd: FitShow, meerdere trainingen vinden en alsnog meer variatie ervaren tijdens het rennen.

De Tunturi Fitrun 70i is mooi uitgerust met een heldere display waarin je de tijd, afstand en verbrande calorieën ziet. Met de tablethouder zou je er voor kunnen kiezen om een filmpje te kijken, ondanks dat je aan het sporten bent. Wat je ook doet, je blijft makkelijk in beweging met dit apparaat. Als je eenmaal klaar bent met trainen, dan kun je dit apparaat eenvoudig inklappen.

Hierdoor heb je ook geen ruimte dat wordt ingenomen, wat fijn is voor de rest van je familie. Bovendien is de hardloopband gemaakt van comfortabel, sterk en robuust materiaal waardoor je zeker weet dat je een duurzaam apparaat hebt aangeschaft. Als jij een liefhebber bent van optimaal presteren, dan is dit model meer dan geschikt voor jou!


#5 Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Minimalistisch
 • Stil
 • Licht

Nadelen:

 • Geen handvaten

Met een uniek design heeft Flow Fitness een modern en revolutionair model op de markt gebracht. De loopband is plat, inklapbaar en licht. Je kunt deze hardloopband eenvoudig onder je bed schuiven, of juist opbergen in een kast. Het is een uniek model dat geen handvaten heeft. Door middel van een afstandsbediening, kun je tijdens het rennen een comfortabele snelheid instellen zodat je niet valt.

Ook is het goed om te wetend dat je het idee hebt dat je doelloos op een apparaat rent, want onderaan je voeten staat een display dat alle informatie die je nodig hebt. Op het moment dat je het gevoel hebt dat je aan de top van jouw kunnen zit, dan kun je de loopband eenvoudig aan de WalkingPad app koppelen, waarbij je nieuwe trainingen kunt volgen.

Ook houdt de app je gemotiveerd wat natuurlijk geen overbodige luxe is op dit moment. De app begeleid je door verschillende trainingen terwijl jij aan het zwoegen bent. Een ideale verhouding als je het ons vraagt. De loopplaat is voorzien van genoeg demping, waardoor niemand last van je heeft als jij aan het trainen bent. Dat is wel zo fijn voor eventuele onderburen.


#6 Citysports Loopband WP1-D

Citysports Loopband WP1-D

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Mooie kleur

Nadelen:

 • Het rek kan in de weg zitten

Citysports heeft een ideaal apparaat op de markt gebracht waarbij je effectief kunt trainen, zonder dat het ten koste gaat van je eigen trainingsniveau. Je kunt op elk gewenst moment een trainingsessie afwerken, terwijl het LCD scherm jouw prestaties analyseert. De hardloopband kan met verschillende snelheidsstanden een maximale snelheid bereiken van 8 km per uur. .

Met een simpele druk op de afstandsbediening kun jij de snelheid tijdens het rennen aanpassen. De hardloopband heeft een maximale gebruikersgewicht van 100KG en beschikt over een loopoppervlakte van 115 x 41 cm. Het oppervlak verminderd schommelingen en veert bij elke stap terug zodat er geen onwenselijke stoten tegen te gewrichten komen. Hierdoor belast je jouw eigen lichaam vele malen minder.

Alle relevante informatie wordt gemeten en weergeven op de display. Als je klaar bent met jouw workout, dan kunt je het apparaat eenvoudig opbergen en verplaatsen met de wieltjes naar een gewenste plek. Het is een fijne loopband, met een toffe uitstraling dat heel gebruiksvriendelijk werkt en door vrijwel iedereen gebruikt kan worden. Dat is mooie van de Citysports loopband.


#7 VirtuFit Run Fit Foldable

VirtuFit Run Fit Foldable

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Makkelijk op te bergen
 • Goede demping

Nadelen:

 • Gevoelige knoppen
 • Redelijk zwaar

Als je weinig ruimte beschikbaar hebt in je huis, dan is het aanschaffen van de VirtuFit geen overbodige luxe. De loopband is volledig inklapbaar en is na gebruik eenvoudig plat te krijgen. De motor is extra stil gemaakt en de loopband zelf is uitgerust met een dempende materiaal waardoor je buren niet gek worden van het geluid. Met meer dan 40 trainingsprogramma’s heb je genoeg keuzen om een uitdagende training te hebben.

De Run Fit Foldable kan een maximale snelheid bereiken van 14 kilometer per uur. Maar een ideaal model om je conditie op peil te houden. Op het ingebouwde lcd scherm kun je alle relevantie informatie over je prestaties vinden, terwijl je bezig bent met één van de 40 trainingsprogramma’s. Bovendien kun je jouw hartslag op een eenvoudige manier meten. Ook is er ruimte geboden om je telefoon of tablet op het apparaat te plaatsen, zodat je wat afleiding hebt terwijl je aan het sporten bent.

Het is een loopband dat op alle gebieden een prima verhouding heeft waardoor je alleen al om het formaat al dit model zou kunnen kopen. Het design van deze hardloopband is modern, maar toch stoer, aangezien de zwarte kleur toch voor een bepaalde sportieve sfeer zorgt. Wil jij jouw conditie flink verbeteren? Dan is dit model een aanrader!


#8 Speedrunner 2000

Speedrunner 2000

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Stil
 • Goed formaat
 • Handig voor thuis

Nadelen:

 • Mist hartslag monitor

De Speedrunner 2000 ziet er al sportief uit. Het ontwerp is minimalistisch, maar zeker sportief en dat is ook wat je terug ziet in de prestaties. De Speedrunner is volledig ingericht op de bevordering van je lichaam en gezondheid. De Speedrunner 2000 is uitgerust met een groot LCD- scherm waardoor je duidelijk en overzichtelijk al jouw prestaties inziet.

De Speedrunner kan een snelheid van maximaal 10 km per uur bereiken, wat goed is voor intervaltrainingen en duurloop. Alles om je eigen conditie te verbeteren. Het loopvlak heeft een afmeting van 100x 34 cm, en een frequentie van 50 hertz. De Speedrunner heeft een motorvermogen van 500 watt, wat perfect in balans staat met de prestaties van dit model.

Omdat het een inklapbaar model is, is het een geschikt model om te gebruiken voor in huis. Nu de sportscholen dicht zijn wil je toch wel even. in beweging blijven. De demping zorgt ervoor dat je gewrichten niet zwaar belast worden, terwijl je zelf wel geniet van de training.


#9 Flow Fitness Kingston Pro i

Flow Fitness Kingston Pro i

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Makkeljk te installeren
 • Prijsvriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Geen pauzeknop

Flow Fitness komt wederom met een ijzersterk apparaat. De loopband heeft 28 vooraf ingestelde programma’s voor je klaarstaan waarmee je direct aan de slag kan. Zoek je toch meer uitdaging, dan kun je wederom met de app meer uitdaging voor jezelf creëren. Met een maximale snelheid van 18 km per uur en de beschikking over een hellingshoek van 12%, kun je jouw trainingen optimaal personaliseren.

Je kunt met de app een gepersonaliseerd programma beginnen. Heb je liever dat je interactieve routes kunt trainen of bepaalde routes kan volgen over de hele wereld, dan adviseren wij het je om Fitshow of Kinomap App te downloaden, zodat je jezelf kunt blijven prikkelen om jezelf naar een nieuw niveau te trainen.

Flow Fitness heeft ervoor gezorgd dat het monteren van dit model op een goede manier wordt gefabriceerd, waardoor de installatie ook heel eenvoudig is. Het is een gebruiksvriendelijk model wat handig is om te gebruiken voor in huis. Optimaal presteren gaat gepaard met een optimaal apparaat. Flow Fitness heeft voor een topmodel gezorgd!


#10 vidaXL Mini-loopband (inklapbaar)

vidaXL Mini-loopband (inklapbaar)

Rating: 3.5 out of 5.

Voordelen:

 • Duurzaam
 • Prijsvriendelijk
 • Handig in gebruik

Nadelen:

 • Geen hartslag monitor
 • Niet geschikt voor sprinten

De VidaXL mini-loopband is perfect voor in huis. Het is een handmatige hardloopband, waarbij je als je snel rent, de band ook sneller gaat bewegen. Jij bent dus totaal in controle over je eigen training. Het anti-slip loopoppervlak zorgt ervoor dat je veilig kan blijven rennen, zonder je valt of uitglijd vanwege een klein beetje vocht. De monitor houdt alle relevante informatie bij van je training.

Met een loopvlak van 93 x 36 cm beschik je over een comfortabele loop ruimte, zonder dat het al teveel ruimte in je kamer en/of andere ruimte inneemt. Door het inklapbare ontwerp, wordt de loopband makkelijk opgeborgen na gebruik, zodat je geen essentiële ruimte opoffert voor jouw trainingen.

Met deze compacte, flexibele en inklapbare loopband kan je comfortabel thuis trainen, zonder dat je afhankelijk bent van een stopcontact. Als jij een wandelaar, of lichte hardloper bent, dan is dit model ideaal voor jou! VidaXL heeft een tof ontwerp bedacht waarbij je zelf totaal in controle bent over de intensiteit van jouw training.


Voordelen van een hardloopband in huis

Het voordeel van het hebben van een hardloopband in huis, is dat je in een droge omgeving aan het trainen bent. Hardlopen in de kou, natte bosgebieden een/of regen is gewoon niet fijn. Daarnaast kun je stoppen wanneer je wilt een laat je jezelf trainen door de verschillende programma’s. Je hoeft je gewoon niet meer te vervelen. De combinatie van training en verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat je een nieuwe discipline aanmaakt. Dat zijn enkel één van de grootste voordelen in huis met een hardloopband. Daarom raden wij het je ook ten zeerste aan om er gebruik van te maken.

Voordelen van een hardloopband in huis
Voordelen van een hardloopband in huis – DNOB.nl

Soorten hardloopbanden

Of je nu op zoek bent naar een volledig automatisch of handmatig model, er zijn meer dan genoeg soorten hardloopbanden om te proberen. Het is echt afhankelijk van de situatie waarin je zit en wat je wensen zijn. Heb je liever een volledig elektrisch model, dan kun je beter kijken of jij de ruimte en/of beschikbare stopcontacten klaar hebt staan om jouw hardloopband aan te verbinden. Ben jij op zoek naar prestatie, dan moet je op zoek naar een geavanceerd apparaat. De mogelijkheden zijn er allemaal!

Blijf in goede conditie

Nu de sportscholen gesloten zijn, is het niet verkeerd om in een goede conditie te verkeren. Door zorgvuldig om te gaan met je voeding en beweging, zorg je ervoor dat je gezond blijft. Beweging is nooit verkeerd. Als je in een goede conditie blijft, moet je dat wel kunnen doen met belangrijke elementen zoals een hardloopband. Daarom hebben wij onze lijst met top 10 hardloopbanden goed voor je uitgezocht.

Blijf in goede conditie met hardloopschoenen
Blijf in goede conditie – DNOB.nl

Zet de loopband op een goede plek in huis

Een loopband kun je overal plaatsen. Desondanks is het wel verstandig dat je een geschikte plek in huis vindt waar je loopband in een goede conditie blijft. Het is belangrijk dat het niet in de weg staat voor anderen. Maar, ook is het belangrijk dat het niet op een vochtige plek wordt gezet, aangezien je wel te maken hebt met een elektrisch model. Daarom is het belangrijk dat je een loopband op een goede plek in huis zeet.

Trainen op snelheid

Interval trainingen zijn het beste voor je lichaam. Door te trainen op verschillende snelheden, kun je jouw hart op verschillende manieren trainen om bekend te worden met de verschillende vormen van intensiteit. Dat is goed voor je lichaam en conditie. Het kan soms even lastig zijn, maar het is zeker geen verkeerd vorm om in je trainingsschema te stoppen.


Loopband kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n hardloopband willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de loopbanden uit deze top 10 aanraden. Meer dan 712+ mensen op bol.com en Coolblue gingen je voor en hebben deze loopbanden positief beoordeeld.

Loopband kopen
Loopband kopen – DNOB.nl

Vind de loopband die het beste bij jou past

Wij hopen je goed geholpen te hebben bij het vinden van een geschikte loopband bij jou in huis. Als je no steeds geen idee hebt wat je moet aanschaffen, dan adviseren we je om onze lijst met 10 hardloopbanden nog eens rustig door te nemen. Als je een model hebt gevonden dat aan jouw wensen voldoet, dan heb je een loopband gevonden die het best bij jou past.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button