OndernemenBusinessEconomieKantoorartikelenOntwikkeling

Een nieuwe business starten

Het is eindelijk zo ver. Het is gelukt je eigen nieuwe business te starten. De volgende stap is het werven van (loyale) klanten. Het doel is dan ook om ervoor te zorgen dat de potentiële klant jouw producten en/ of diensten niet over het hoofd ziet. Om je merknaam onder de ogen van de potentiële klanten te laten komen, is het belangrijk merkbekendheid te creëren met behulp van promotie. Promotie is een ideale manier om via verschillende middelen te communiceren met de klant. Wil je meer weten over de manieren waarop je je business kan promoten en meer klanten kan werven? In dit artikel lees je hier meer over.

Promoten, promoten en promoten

Een manier om meer naamsbekendheid te creëren is door offline reclame. Het is belangrijk om nieuwe mensen te leren kennen en connecties te maken. Hierdoor wordt je netwerk uitgebreid en kom je wel eens mensen tegen die jou verder kunnen helpen je merknaam uit te breiden. Tijdens het netwerken vertel je mensen wat je business inhoudt en wat je voor anderen kunt betekenen. Echter, is dat niet genoeg. Het uitdelen van visitekaartjes aan interessante leads, geeft hen de ruimte na te denken over je business en eventueel op een later moment contact op te nemen. Naast offline reclame zijn er andere middelen om je business te promoten, zoals het gebruik van social media en een website. 

Beste beentje voorzetten

Het kan ook zo zijn dat je meteen groots wilt aanpakken en gauw wilt opvallen. Laat dan een spandoek bedrukken met je eigen creatieve ontwerp. Het voordeel van het laten maken van een spandoek, is dat het in verschillende afmetingen kan worden afgewerkt. Daarnaast kun je ze eigenhandig ophangen en verwijderen. En zijn de spandoeken herbruikbaar, zolang ze natuurlijk schoon blijven. De herbruikbaarheid van de spandoeken is afhankelijk van de materiaalsoort waarvan de spandoek is gemaakt. Zo zijn spandoeken die gemaakt zijn van budget PVC ideaal voor eenmalig gebruik, terwijl hoogwaardig PVC voor ideaal is voor herhaaldelijk gebruik. Een andere manier om op te vallen bij je gewenste klanten, is door hen te betrekken in je business. Een klant kun je brand ambassador maken, die jouw producten en/of diensten gebruikt en promoot bij andere klanten door ervaringen te delen.

Kortom, om een nieuwe business draaiende te houden, is het belangrijk klanten te werven. Dit kun je doen door middel online en offline promotie. Je business merk bouwt naamsbekendheid op en wordt onder de aandacht van je gewenste klanten gebracht.

Verder lezen?

Back to top button