Health

4 goede reden om bhv’er te worden op je werk

Iedere werkgever heeft ehbo’ers nodig binnen het bedrijf. Zelden zal iemand gedwongen worden om ehbo’er te worden, temeer omdat het voor de werkgever financieel vaak niets extra’s oplevert. Maar toch zijn er genoeg redenen te bedenken om je hier wél vrijwillig voor aan te melden. We bespreken vier goede redenen om ehbo’er te worden op je werk.

Afwisseling

Zoals gezegd, hoef je bij veel bedrijven of organisaties niet voor het geld ehbo’er te worden. Dat is vaak dus geen motivatie om het te doen. Maar als je wel behoefte hebt aan wat meer afwisseling in je werk, kan het een goede mogelijkheid zijn om daarvoor te zorgen. Ehbo’er zijn komt immers met taken en verplichtingen die je onder werktijd zult moeten vervullen. Zo moet je een EHBO cursus volgen die je regelmatig moet herhalen, en ook op het werk moet je er tijd in steken, zoals deelnemen aan overleggen en oefeningen opzetten en uitvoeren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat niet elke werkdag altijd maar hetzelfde hoeft te zijn en dat je ook een keer van je werkplek af kunt komen.

Verbeteren van carrièremogelijkheden

Ieder certificaat draagt bij aan je cv en je positie op de arbeidsmarkt. Ook een EHBO-certificaat kan helpen om je carrièremogelijkheden te vergroten. Niet alleen toon je ermee aan toegewijd te zijn aan veiligheid op de werkvloer, ook is het voor een toekomstige werkgever wel fijn dat jij de benodigde EHBO-vaardigheden al in huis hebt. Om deze manier kun je je onderscheiden van andere kandidaten bij sollicitaties.

Afbeelding met kleding, persoon, Menselijk gezicht, Zichtbaarheidskleding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bijdragen aan veilige werkomgeving

Iedereen wil in een veilige werkomgeving kunnen werken. Op lang niet alles heb je invloed, maar als ehbo’er kun je wel een rol spelen in een veilige werkomgeving waar bij noodsituaties adequaat gereageerd kan worden. Jij hebt er dan zelf een hand in dat evacuaties goed verlopen, om maar een voorbeeld te noemen. Zo vergroot je de veiligheid voor je collega’s en ook voor jezelf.

Ook buiten het werk handig

De vaardigheden die je (zonder daar zelf kosten voor te maken) opdoet tijdens je EHBO cursus, hoef je natuurlijk niet alleen op het werk te gebruiken. Ook in je vrije tijd kun je daarvan profiteren. Jij hebt de vaardigheden en hopelijk ook het zelfvertrouwen in huis om adequaat te reageren bij (medische) noodsituaties en kunt in potentie levens redden. Als er met je naasten iets gebeurt in jouw bijzijn, kun jij meteen op de juiste manier handelen. Ook kun je anderen buitenshuis helpen die met een noodsituatie te maken krijgen en ook hun leven redden. In feite ben je met je EHBO-certificaat op zak extra waardevol voor de maatschappij.

Het is dus zeker het overwegen waard om je aan te melden om ehbo’er te worden op je werk. Je helpt niet alleen je werkgever en je collega’s ermee, maar ook jezelf en indirect anderen in je omgeving. Het is een gouden kans om kosteloos belangrijke EHBO-vaardigheden op te doen waarmee je je collega’s, naasten en anderen kunt helpen of zelfs redden als dat nodig is. Ja, je moet er wat energie in steken, maar dat is het zeker ook waard.

Verder lezen?

Back to top button