Huis & Tuin

Waarom je geen vochtige kruipruimte in huis moet hebben

Het is best wel een veelvoorkomend probleem. Vele huishoudens hebben last van een vochtige kruipruimte in hun huis en dat is niet goed. De meest voorkomende oorzaak is dan ook dat vocht niet goed geventileerd wordt na aanleiding van de kruipruimte. Misschien lijkt het niet zo belangrijk, maar het is beter om jouw eigen kruipruimte in de gaten te houden.

Waarom is kruipruimte ventilatie nodig?

Kruipruimte ventilatie is nodig voor vele redenen. Als je kruipruimte niet volledig en goed geventileerd is, dan kan dat gaan zorgen voor vele dingen. Ten eerste ga je een nare en vieze lucht krijgen in de kruipruimte. Het is geen geur dat je niet wilt hebben want dat maakt de drempel om naar de ruimte te gaan eigenlijk nog hoger. Ook kun je overlast krijgen van vele dieren zoals zilvervisjes, spinnen en pissebedden. Mocht je dus een angst hebben voor insecten en met name spinnen, dan is het al helemaal zaak om daar wat scherper op te zijn en het zoveel mogelijk te voorkomen. 

Ook is de kans groot dat Radon niet goed wordt afgevoerd. Radon is namelijk radioactief gas. Gas, dat van nature vrijkomt uit de bodem en bouwmaterialen die in de woning zitten. Het nadeel van dit gas is dan ook dat je het niet ruikt. Het is alleen maar meer aanwezig in je eigen woning en dat wil je niet hebben. In woningen waarbij de kruipruimte ventilatie slecht is, kan het radon zich gaan ophopen. Het gas is niet zozeer gevaarlijk of schadelijk, maar wanneer het zich gaat ophopen, dan bindt het gas zich ook vast aan vaste stofdeeltjes. Het moment dat je Radon dan inademt, is het wel schadelijk. 

Wees niet de bron van beestjes en insecten in je huis

Een vochtige kruipruimte betekent dan ook dat er vaak vochtige plekken op de grond of aan de muren zitten. MIsschien zie je zelfs wel druppeltjes hangen aan bepaalde plekken in het huis. In een ruimte waar niet goed geventileerd wordt, krijg je ook meer last van vochtplekken en misschien wel lekken. Als een plek of materiaal te lang nat is, in combinatie met warmte, dan ontstaan er dus kleine beestjes. Dat is wat je moet voorkomen! De vieze lucht heeft namelijk een sterke aantrekkingskracht voor insecten en kleine beestjes. Als je op een gegeven moment vele insecten ziet rondtrekken in je woning weet je namelijk genoeg. 

Om dat tegen te gaan is het van belang om daar niet mee aan de slag te zijn. Je wilt tenslotte een schoon huis waarbij insecten absoluut geen grote rol spelen en waar je vrij kunt bewegen zonder bang te zijn dat er op een gegeven moment een grote spin in je huis rondloopt. Dus, wees niet de bron van beestjes en insecten, maar zorg ervoor dat je alles in je woning goed geregeld hebt om dit soort problemen te voorkomen. Dat maakt het vele malen makkelijker voor jezelf, gezin en uiteindelijk ook anderen op het moment dat je jouw eigen huis zou willen verkopen. 

Waarom je geen vochtige kruipruimte in huis moet hebben

Verder lezen?

Back to top button