Huis & TuinTuin

Hoe maak je je tuin comfortabeler?

In je tuin wil je ultiem kunnen relaxen! Een comfortabele tuin is hierbij absoluut noodzakelijk, want dan kom je er pas echt tot rust. Maar wellicht vraag je je af: hoe richt je een comfortabele tuin nu eigenlijk in? Lees gauw verder voor slimme tips.

Terrasoverkapping in de tuin

In veel tuinen worden de tuinmeubels maar gewoon ergens neergezet. Hoewel je hiervoor kunt gaan, is het slimmer om een specifieke plek uit te kiezen. Dat niet alleen: zorg hier ook direct voor een overkapping! Zo maak je de zitplek in de tuin een stuk comfortabeler. Een terrasoverkapping biedt warmte en gezelligheid. En dat kan iedere tuin goed gebruiken. Kies direct een fraai design uit: bij vankootentuinenbuitenleven.nl vind je veel voorbeelden. De perfecte stijl ziet er voor iedereen immers weer anders uit! Van stijlvol hout tot subtiel aluminium, ga na waar jij graag onder vertoeft.

Juiste tuinmeubels

We gaan nog even verder in op de zithoek in de tuin. Zorg ook dat je hier voor goede meubels kiest! Ook hier is dat stukje stijl namelijk weer belangrijk. Je kunt maar beter écht blij zijn met de meubels in je tuin, om er met plezier te gaan zitten. En houd het stukje comfort in de gaten. Wie wordt er immers gelukkig van een tuinstoel die net niet lekker zit? Precies: dat wil je voorkomen! Test de meubels daarom goed uit. Op die manier kun je in je tuin plaatsen wat helemaal bij het plaatje past.

Accessoires in de tuin

Je maakt van de terrasoverkapping ook een comfortabelere plek door leuke accessoires er een plek te geven. Zo kies je namelijk voor persoonlijkheid en sfeer om je heen! En dat is nu precies wat er in veel tuinen ontbreekt. Laat je fantasie de vrije loop. Misschien wil je wel een fontein in je tuin. Of ga voor een vijver. Maar ook kleinere accessoires kunnen er een plekje krijgen, zoals decoratiestukken aan de schutting en opvallende plantenpotten.

Groene tuin

Heb je veel grijs in de tuin, in de vorm van stenen en tegels? Dat is zonde. Hoewel het natuurlijk makkelijk is qua verzorging, vind je niet die rust in de tuin waar je waarschijnlijk naar op zoek bent. Daar heb je toch echt groen voor nodig: bloemen, planten, bomen! Kies voor groen dat eenvoudig te onderhouden is, als dit is waar je tegenaan loopt. Of laat het onderhoud doen door een expert. De natuur om je heen doet je goed, dus kies hier ook zeker in eigen tuin voor. Het is ook nog eens beter voor het milieu en de dieren!

Waterpret in de tuin

Heb je nog wat ruimte over? Wellicht is dit perfect als ruimte voor waterpret in de tuin! Zet er een jacuzzi neer, of denk aan een (klein) zwembad. Dat wordt pas genieten in eigen tuin. Vandaag de dag is dit vrij goed haalbaar, als je maar de juiste designs kiest. Zie je jezelf al zitten, in je eigen hottub in de tuin? Een heerlijk vooruitzicht!

Verder lezen?

Back to top button