Laatste nieuwsAvontuurComputer & ICTGames & spelletjesOnline games

Utomik maakt games beschikbaar voor Android via de cloud

Artikel highlights:
  • Wat is Utomik?
  • Wat gaat er gebeuren?
  • Wat betekent dit voor jou?
  • Wat betekent dit voor de toekomst van gamen?

Utomik, het bekende platform waar je meer dan 1360 spellen kunt spelen heeft aangegeven dat er binnenkort spellen gestreamd kunnen worden. Ze gaan een abonnement aanbieden waarbij je toegang krijgt tot de gamebibliotheek en beschikbaar zijn om te streamen.

Dit zorgt voor onnodige downloads en zorgt ervoor dat je het spel op smart tv’s kan streamen. Utomik maakt hierbij een goede stap richting de toekomst van het gamen.

Wat is Utomik?

Utomik is een gamingplatform dat abonnementen aanbied om toegang te krijgen tot ontzettend veel spellen. Met meer dan 1000 spellen kun je jouw geluk niet op. Ze voegen elke week weer nieuwe games toe zodat je altijd weer iets anders kan proberen. Het ontdekken van Utomik is een welkome toevoeging voor de gaming wereld. De games kun je spelen op je eigen pc en/of laptop, maar binnenkort dus ook op Android.

Utomik biedt veel verschillende categorieën aan zoals indie games, AAA-classics, strategie spellen, casual avontuur en RPG. Je hebt ruime keuze en kunt specifiek filteren op categorieën die jij leuk vind. Utomik heeft net zoals bij Netflix allerlei titels klaar staan met de hoop dat ze je aanspreken. Ook zit er geen beperking op het spel wat betreft de duratief van hoeveel en hoelang je speelt. Utomik is een groot platform waar je met een abonnement nostalgie en het heden kan ervaren.

Wat gaat er gebeuren?

Bij de spellen die Utomik levert, is het vaak zo dat er nog een klein deel van het spel gedownload moet worden voordat je kan beginnen. Tijdens het spelen wordt de rest van de game gedownload. Voor ongeveer 7 euro per maand krijg je toegang tot 1300+ spellen met veelal oudere pc-games om de nostalgie te herbeleven. Het bedrijf heeft recentelijk aangekondigd dat de games halverwege dit jaar volledig gestreamed kunnen worden vanaf de servers van Utomik. Downloaden gaat daarmee verdwijnen naar de achtergrond.

Utomik gaat hierbij de concurrentie aan met andere streamingsdiensten zoals Google Stadia en dergelijke platformen. De clouddiensten van Utomik zal voor nu alleen beschikbaar zijn op Android telefoons en Samsung tv’s. Binnenkort zal er een kleinschalige test uitgevoerd worden waarbij Android gebruikers ongeveer 75 spellen kunnen streamen. Wat heel tof is, is dat de kwaliteit van de spellen er niet op achteruit gaan. De games zijn op Android in 720p te spelen en op slimme tv’s zijn ze in 1080p beschikbaar. Het fijne van deze mogelijkheid is dan ook dat je kunt afwisselen op wat voor console je speelt.

Utomic games streamen met Android

Wat betekent dit voor jou?

Als jij een liefhebber bent van nostalgische computerspellen, dan is dit abonnement zeker voor jou aan te raden. Dat komt omdat je ten eerste een ruim aanbod aan spellen hebt, maar ook nu flexibel kan gaan spelen. Met dit abonnement kun je nu overal waar je ook bent jouw favoriete spellen spelen. Utomik heeft goed ingespeeld op het nostalgische gevoel van vele gamers omdat er voorheen heel veel toffe spellen zijn gemaakt, maar wellicht zijn kwijtgeraakt of simpelweg niet meer bespeelbaar waren.

Nu kun je oude tijden herleven door met Utomik te werken en door het grote aanbod te gaan waar je kennis maakt met al jouw oude herinneringen. Dat is waarom Utomik de keuze maakt om nu oude tijden te herleven op de telefoon.

Wat betekent dit voor de toekomst van gamen?

De toekomst van streamingsdiensten zijn hiermee een nieuwe weg in gegaan. De toekomst van het gamen op de pc (in combinatie met streamingsdiensten) belooft veel goeds. Er wordt al een langere tijd gespeculeerd en er zijn ook wat geruchten gaande dat meerdere streamingsdiensten het mogelijk willen maken om deze lijn van ontwikkeling door te trekken naar meerdere consoles.

Dat betekent dat cross play heel erg gestimuleerd wordt en er meerdere partnerschappen met Playstation en Xbox wordt bevorderd. Dit gaat een groot onderdeel worden van de toekomstige gamewereld. Wel gaat het nog jaren duren voordat dit mogelijk gemaakt kan worden en is het nog maar de vraag of bedrijven zoals Playstation en Xbox hiervoor openstaan.

De toekomst ziet er in ieder geval rooskleurig uit, wat met het oog op VR nog interessanter wordt. Hoe leuk zou het zijn als je straks ipv op je beeldscherm, je met een VR bril nog beter in de wondere wereld van nostalgische spellen kan rondlopen. Hierdoor krijg je een nieuw gevoel en worden streamingsdiensten zoals Utomik en soortgelijke bedrijven nog aantrekkelijker voor gamers. Met nieuwe technologieën die op de achtergrond worden gebouwd, is dit een leuke trend dat met de loop van de jaren hele verassende nieuwe ervaringen kan brengen. De toekomst ziet er wederom rooskleurig uit en de stap die Utomik nu heeft gezegd is één van de grote stappen die naar de toekomst gaat.

Verder lezen?

Back to top button