Cadeau's inspiratieBordspelletjesGames & spelletjesGezin

De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Alleen maar gezelligheid met deze familie spelletjes!

Artikel highlights:
 • De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen
 • 1. Qwixx Blocks – Dobbelspel
 • 2. Skip-Bo – Kaartspel
 • 3. Keer-op-keer – Dobbelspel
 • 4. Clever – Dobbelspel
 • 5. Dobble Clasic – Kaartspel
 • 6. 30 seconds – Bordspel
 • 7. UNO – Kaartspel
 • 8. Keezenspel – Bordspel
 • 9. Monopoly Classic – Bordspel
 • 10. Shit Happens (18+) – Kaartspel

Het is altijd leuk om gezellig bij elkaar te zijn en dat kan het beste als je samen aan een spelletje speelt. Daarom wil ik hieronder 10 van de leukste familie spelletjes voor volwassenen bespreken waarbij iedereen meedoet!

Het kan echter wel wat lastig zijn om een leuk spel uit te kiezen waar iedereen content mee is. Daarom schrijven wij in dit artikel welke spellen volgens ons de 10 leukste familie spelletjes zijn voor volwassenen.

Benieuwd naar welke spellen dat zijn?

Onze top 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Wij hebben een selectie gemaakt van de 6 best beoordeelde familie spelletjes voor volwassenen (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze familie spelletjes an sich. Bij deze onze selectie familie spelletjes, neem eens een kijkje:

Qwixx Blocks – Dobbelspel Qwixx Blocks – Dobbelspel
4.9
via bol.com
Skip-Bo – Kaartspel Skip-Bo – Kaartspel
4.9
via bol.com
Keer-op-keer – Dobbelspel Keer-op-keer – Dobbelspel
4.8
via bol.com
Clever – Dobbelspel Clever – Dobbelspel
4.7
via bol.com
Dobble Clasic – Kaartspel Dobble Clasic – Kaartspel
4.6
via bol.com
30 seconds – Bordspel 30 seconds – Bordspel
4.6
via bol.com
UNO – Kaartspel UNO – Kaartspel
4.6
via bol.com
Keezenspel – Bordspel Keezenspel – Bordspel
4.5
via bol.com
Monopoly Classic – Bordspel Monopoly Classic – Bordspel
4.5
via bol.com
Monopoly Classic – Bordspel Shit Happens (18+) – Kaartspel
4.3
via bol.com

1. Qwixx Blocks – Dobbelspel

1. Qwixx Blocks- Dobbelspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Als je op zoek bent naar een lekker vlot familie spel waar niemand op zijn beurt hoeft te wachten, dan is het dobbelspel Qwixx blocks wel wat voor jou. Als je het dobbelen en gooien van gemakkelijke witte stenen combineert met een beetje puzzelwerk, dan is Qwixx blocks zeker wat voor jou. Dit spel valt te vergelijken met een strategische variant van bingo. Het spel is eenvoudig, simpel en binnen twee minuten compleet uitgelegd. Het spel is geschikt om te spelen vanaf 2 tot 5 personen. Dit is één van de beste familie spelletjes voor volwassenen en kinderen die in 2013 een nominatie heeft gewonnen. 


2. Skip-Bo – Kaartspel

2. Skip-Bo Kaartspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Skip-Bo is een tijdloos familie spel. Het is een goed alternatief voor het traditionele Scrabble en Monopoly. De speelduur bedraagt ongeveer 20 minuten, waardoor je meerdere partijen kunt spelen in één avond. Spelers moeten strategisch te werk gaan om stapels kaarten op volgorde te verwerken. De speler die als eerste alle kaarten van de tak kwijtspeelt, heeft gewonnen. Het is een race tegen de klok voor iedereen die meedoet. Het spel is een klassieker onder de categorie: familie spelletjes. 


3. Keer-op-keer – Dobbelspel

3. Keer-op-keer dobbelspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Keer op keer is een puzzel en dobbelspel  dat zeer gemakkelijk te leren is. Het doel van het spel is dat je kruis vakjes zo snel mogelijk aanvinkt. Dit om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk kolommen en gelijk-gekleurde gebieden kunt invullen. Tijdens elke beurt kies je een gedobbelde kleur en gedobbelde cijfer. Op basis van wat je hebt gegooid kun je aangrenzende vakjes van de desbetreffende kleur aankruisen. Probeer je tegenstanders hun speelveld te domineren. Het is een hartstikke leuk familie spel voor volwassenen. 


4. Clever – Dobbelspel

4. Clever- Dobbelspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Op zoek naar een spel dat weinig tijd inneemt, maar wel voor ontzettend veel plezier zorgt? Dan is het dobbelspel Clever perfect voor jou! Het doel van het spel is om een dobbelsteen te dobbelen, waarmee je op basis van de uitkomst een dobbelsteen uit kiest en dat invult bij de bijbehorende categorie. Elke categorie levert punten op. Dus speel het slim, hoop op wat geluk en je kunt genieten met elkaar. Een leuk familie spel voor volwassenen hoeft niet veel te kosten, daarom is dit spel prijsvriendelijk en onwijs populair. 


5. Dobble Clasic – Kaartspel

5. Dobble Clasic- kaartspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Dobble is een observatie en snelheidsspel waarbij iedereen gelijktijdig kan spelen. Er zijn 55 kaarten en 8 symbolen beschikbaar. Het is een veelzijdig en dynamisch spel waarmee je 5 verschillende varianten kunt spelen. Daardoor wordt het niet ééntonig. Het doel van het familie spel is dat je als eerst het identieke symbool tussen twee kaarten vindt en benoemd. Dobble is een welgekend spel onder de familie spelletjes voor volwassenen. 


6. 30 seconds – Bordspel

6. 30 seconds- bordspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

30 seconds is misschien wel het meest bekende bordspel onder de volwassenen. Het spel is ideaal voor een grote groep. Je speelt in teams. Ieder team probeert in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen te raden dat op een kaart weergeven staat. Lukt het jou om alle begrippen te raden, dan zijn het aantal punten, het aantal stappen die je mag zetten op het bord. Echter zitten er een aantal addertjes onder het gras.. Maar daar kom je zelf snel genoeg achter.

Twijfel niet langer bij het zoeken van meerdere familie spelletjes voor volwassenen. Haal 30 seconds in huis en geniet van een gezonde dosis lachen gieren brullen. Ideaal voor een gezellige avond.


7. UNO – Kaartspel

7. UNO- Kaartspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Uno is een super populair kaartspel. Je kunt het vergelijken met het bekende kaartspel pesten. Het doel van het kaartspel Uno gaat als volgt: Er zijn 4 verschillende soorten kleuren die je kan krijgen in je hand. Elke kaart komt twee keer voor in het spel. De eerste kaart die wordt gelegd is leidend aangezien andere spelers een kaart moeten leggen die aansluit op de kleur van de eerste kaart. Gaandeweg zitten er verschillende soorten pestkaarten tussen waardoor je elkaar leuk in de weg kunt zitten. Dit is een moderne variant van familie spelletjes die voor veel vertier kunnen zorgen. 


8. Keezenspel – Bordspel

8. Keezenspel- Bordspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Wil je genieten van een oer-Hollands spel? Dan is het bordspel Keezen een must! Je moet het spel binnen één uur winnen door alle punten te verzamelen. Het spel is een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten.  Het doel van het spel is simpel: Zorg dat je als eerste alle pionnen op de thuishonken hebt staan. Met de pestkaarten kun je voorkomen dat tegenstanders hetzelfde doel bereiken. Ben je op zoek naar familie spelletjes waar iedereen fanatiek meedoet? Dan is Keezen wat voor jou.


9. Monopoly Classic – Bordspel

9. Monopoly Classic - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Monopoly, wie kent dat nu niet? Een klassiek familie spelletje met enorm veel verschillende varianten. In dit geval hebben we het over het spel: Monopoly classic. Het allerbekendste en meest populaire  bordspel ter wereld. De enige variant die je nodig hebt is een grondstuk, waarop met alle spelers de winnaar wordt bepaald. Dat kan ook heel leuk zijn als er niet iedereen in huis speelt want het spel kun je al met zijn tweeën spelen. Let wel: Monopoly is niet binnen 10 minuten uitgespeeld. Monopoly is een hilarisch spel waar veel gemoederen naar boven kunnen komen. Een ideaal familie spelletje voor volwassenen waar je lang zoet mee bent. Durf jij het aan?


10. Shit Happens (18+) – Kaartspel

10. Shit Happens (18+) – Kaartspel - De 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen

Ben je op zoek naar een komisch party spel waar je met jouw familie op de grond ligt van het lachen? Dan is dit spel ideaal. Tijdens dit spel kom je allerlei ongewenste situaties tegen die je moet rangschikken op je eigen lane of pain. Een term wat jouw leidraad zal zijn tijdens het gehele potje. Het is een spel waar iedereen een gokje moet wagen tegen elkaar.  Het doel is als volgt: Je leest een kaart voor zonder dat je het laat zien aan de rest. Vervolgens moeten mensen gokken of deze situatie erger was dan de kaart die je de vorige beurt op las. Een hilarisch familie spelletje voor de volwassenen onder ons.


Dit waren de 10 leukste familie spelletjes voor volwassenen 

Wij hebben deze 10 spelletjes voor jou uitgelicht (lees ook: top 6 educatieve spelletjes). Het kiezen van een familie spelletje is je hopelijk nu wat makkelijker gemaakt. Bekijk gerust alle spellen nog even. Kijk naar je familie en beslis wat geschikt voor jouw familie is. Gegarandeerd ga je leuke spelletjes avonden tegemoet. Succes!

Verder lezen?

Back to top button