TuinTuinartikelenTuininspiratie

Zo maak jij je tuin klaar voor het voorjaar

Nog een paar weekjes aftellen en dan gaan we officieel het lenteseizoen in. Het leven gaat zich weer meer buiten afspelen, en de tuin wordt daardoor ook meer gebruikt. Het voorjaar is namelijk de perfecte periode om jouw tuin weer klaar te maken voor het lente- en zomerseizoen. Hieronder vind je enkele tips om jouw tuin klaar te stomen voor het voorjaar.  Lees verder!

Zorg voor voldoende accessoires

Een tuin moet net zoals jouw huis mooi aangekleed worden. Je kunt bijvoorbeeld een mooie tuinset kopen bij Tuinmeubelshop, zodat je tijdens de eerste aangename dagen van de lente heerlijk buiten kunt zitten, of buiten kunt tafelen met vrienden of familie. Daarnaast kun je je tuin ook aankleden met allerlei accessoires. Denk bijvoorbeeld aan bloempotten, vogelhuisjes, tuinfiguren en bloemenmanden. Je kunt het ook iets groter aanpakken en een echte eye catcher plaatsen in jouw tuin zoals een fontein of ornament. 

Je tuin onderhouden

Het is erg belangrijk om je tuin gedurende het jaar goed te onderhouden. Nu het voorjaar weer voor de deur staat, is het belangrijk om je tuin wat extra aandacht te geven. Denk aan onkruid wieden en compost en water aan jouw bloemen en planten geven. Heb je bomen of struiken in jouw tuin? Zorg er dan voor dat je deze goed knipt of snoeit. Knip alle dode takken af en verwijder ook alle overbodige takken. 

Check op ongedierte

Ongedierte is niet alleen vervelend in jouw tuin, maar ook slecht voor jouw bloemen en planten. Inspecteer daarom je bloemen en planten om te zien of er ongedierte of ziektes in je tuin aanwezig zijn. Als dit het geval is, moet je ongedierte bestrijdingsmiddelen en meststoffen gebruiken om je tuin te beschermen. 

Een moestuin

Heb jij een moestuintje of wil je er graag een beginnen? Dan is het voorjaar ook de perfecte tijd om te beginnen met zaaien! Let op: als het ‘s nachts nog vriest, is het niet verstandig al te beginnen met zaaien. Wel zou je binnen kunnen beginnen met zaaien en de plantjes daarna bij warmer weer naar buiten te brengen. Wanneer je welke soort groenten moet zaaien is afhankelijk van het type groente. Sla en broccoli kunnen vanaf maart bijvoorbeeld al de grond in, terwijl je voor tomaten en komkommers iets langer zult moeten wachten. Zorg er dan ook voor dat je altijd de instructie op de verpakking leest en goed opvolgt, om er zeker van te zijn dat je ze op de juiste manier en tijd plant.

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button