Vrouwelijke verzorgingKleding & fashionLifestyleUiterlijke verzorging

Wat is jouw ideale piercing?

Tips & tricks voor het laten zetten van een piercing!

Een piercing kan voor meerdere manieren gebruikt worden. Sommige mensen vinden het een stukje mode, anderen kunnen er hun gevoel mee uiten. Het gevoel van een stukje controle over je lichaam, dat is de kracht van een piercing. Mocht je het zelf willen, dan is het nog best lastig om te kiezen waar je een piercing zou willen hebben. Het is namelijk best lastig om te bepalen wat jouw ideale piercing is. 

Hoe bepaal je jouw ideale piercing?

Het uitzoeken van een piercing kan best spannend zijn. maar als je een goed hebt gevonden voelt het als een grote beloning. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van je keuze, geven we je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je hartstikke blij bent met je piercing! Het zetten van een piercing kan namelijk best een uitdaging zijn. en als het dan ook nog niet eens bevalt, dan is het natuurlijk zonde van je geld en moet de piercing er ook weer uit. 

Dat is natuurlijk niet wat je wil. Dus hoe bepaal je jouw ideale piercing? Probeer te visualiseren hoe de piercing staat. Bedenk hoe zichtbaar het is. Als het namelijk op je gezicht is, dan is dat natuurlijk erg zichtbaar, wat tevens voor het oor-gedeelte gelijk is. Dat kan soms te erg opvallen waardoor het niet wordt gewaardeerd door een school of een potentiële werkgever. Als je er één wilt nemen, zorg dan dat je een piercing hebt uitgekozen die je niet eruit hoeft te halen. 

Oriënteer je keuze online

Door een piercing webshop te bezoeken, kun je alvast wat inspiratie opdoen als het gaat om het vinden van een geschikte piercing. Bovendien doe je alvast wat kennis op over de piercing wat altijd handig is voor je eigen gewin. Door het internet kom je meer te weten over de verschillende soorten piercings die je kunt nemen wat natuurlijk goed is om te weten. Inspiratie is er in overvloed te vinden, als je maar weet waar je dat kunt doen. 

Probeer tijdelijke piercings

Ben je op zoek naar piercings voor je neus, of juist een navelpiercing? Of toch maar een oor piercing? Als je nog erg twijfelt over de plek van je toekomstige piercing, dan is het handig om wat tijdelijke piercings in te slaan. Een tijdelijke piercing is uitgerust met een clipje, waardoor je kunt zien hoe een piercing bij je zou staan. Zo kun je dat variëren op verschillende lichaamsdelen en heb je niet de druk om gelijk een echte te laten zetten. Bovendien kun je wennen aan het beeld van hoe je eruit ziet met een piercing.

Vrouw met neuspiercing

Wat dan een belangrijk punt is, is dat je juist met een nep piercing naar buiten gaat. Vraag de mening van anderen en raak comfortabel met mensen die staren naar een piercing. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met onzekerheden en eventuele stress. Heb je aan het einde van de dag nog steeds twijfels en/of een raar gevoel? Dan moet je nadenken of je de piercing op de juiste plek hebt gezet en of je daar ook 100% achter staat. Dat is namelijk erg belangrijk voor jezelf! 

Ga naar een professional

Soms zijn er mensen die niet naar een professionele en gecertificeerde piercing shop gaan. De beste persoon waar je uiteindelijk vragen aan kunt stellen en advies van kunt krijgen zijn de mensen die weten waar ze het over hebben. Als er een GGD gecertificeerde piercer voor je staat, dan weet je dat je bij het juiste adres bent terecht gekomen. Praat bovendien veel met je vrienden en familie, zodat je steeds meer achter je keuze gaat staan. Zoek samen naar de beste piercing shop in de buurt en zorg dat het een deskundige is.

Verder lezen?

Back to top button