Cadeau's inspiratieCadeau’s voor kidsGames & spelletjesGezin

De top 6 leukste educatieve spelletjes voor kinderen

Laat je kind zelf leren met deze educatieve spelletjes!

Artikel highlights:
  • Top 6 leukste educatieve spelletjes voor kinderen
  • 1. VTech Baby mijn eerste 100 woordjes
  • 2. NCT Houten kalenderklok
  • 3. BUKI Scheikunde
  • 4. NCT Telraam rekentafels leren
  • 5. VTech Preschool - tablet
  • 6. Ik leer lezen

Waarom spelen kinderen? Om te leren, om zichzelf beter te leren kennen of gewoon omdat ze het leuk vinden. Leer je kind eens wat nieuws met deze 6 educatieve spelletjes! Bovendien laat educatief speelgoed zien dat leren prima hand in hand gaat met spelen. Voor iedere leeftijdsgroep is er wel een educatieve spelletjes variant te vinden. Wij hebben gekeken naar onze top 6 leukste educatieve spelletjes voor kinderen. Benieuwd naar wat dat zijn? Lees dan snel verder. 

1. VTech Baby mijn eerste 100 woordjes – interactief boek

1. VTech Baby mijn eerste 100 woordjes (educatieve spelletjes voor kinderen)

VTech heeft een interactief en educatief boek ontworpen waarmee kinderen hun eerste 100 woordjes kunnen leren. Met dit boek kunnen kinderen zowel in het Nederlands als in het Engels woorden leren. Hierdoor maakt je kind al op een jonge leeftijd een talenknobbel aan wat gunstig is voor de toekomst van je kind. Vtech heeft hun focus echt op het verzorgen van educatieve spelletjes voor kinderen verlegt. Met dit boek verzeker je jouw kind van uren lange vermaak wat voor tegelijkertijd leerstof zorgt. 

2. New Classic Toys – Houten kalenderklok

2. New classic Toys- Houten kalenderklok (educatieve spelletjes voor kinderen)

Een kalenderklok zorgt ervoor dat jouw kind minder afhankelijk wordt van de moderne technologie die ze dagelijks gebruiken. Dat is beter voor de ontwikkeling van de ogen, maar ook voor het leren kijken naar een normale klok. Deze klok helpt kinderen de datum en tijd te leren met behulp van schuifjes. Hierdoor kan het kind zichzelf overhoren of hij een datum of tijd goed heeft gelezen. Het is één van de meest handige educatieve spelletjes voor kinderen om hun oog-handcoördinatie te verbeteren. 

3. BUKI Scheikunde – 150 experimenten

3. BUKI Scheikunde- 150 experimenten (educatieve spelletjes voor kinderen)

Dit educatieve spel is ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met scheikunde. Er zijn meer dan 150 experimenten die je kind kan uitoefenen. Er is voldoende uitleg aanwezig om ervoor te zorgen dat jouw kind stapsgewijs leert hoe hij stappen moet volgen. Een ideaal spel wat tegelijkertijd ontwikkeling stimuleert. De 150 experimenten laten elke keer zien waar jij als persoon dagelijks mee te maken krijgt zonder dat je het door hebt. Educatieve spelletjes zijn niet meer wat het is geweest, het is veel handiger geworden.

4. New Classic Toys – Telraam rekentafels leren

4. New Classic toys- Telraam rekentafels leren (educatieve spelletjes voor kinderen)

Wat zijn educatieve spelletjes voor kinderen zonder een telraam. Dit educatieve hulpmiddel leert kinderen de tafels van 1t/m 12. Spelenderwijs zullen kinderen leren rekenen. Alle 12 tafels staan afgebeeld op vrolijk gekleurde blokjes. Op de achterkant staan de antwoorden van de rekensommen. Het spelen met een telraam zorgt voor een positieve groei van het fijne motoriek. Dit is een onderdeel van educatieve spelletjes waarmee kinderen ontzettend goed kunnen ontwikkelen.

5. VTech Preschool – tablet

5. VTech Preschool - tablet (educatieve spelletjes voor kinderen)

Een speelgoedtablet is door VTech zo gemaakt dat kinderen interactief kunnen spelen met bepaalde figuren die in de tablet verwerkt zitten. Ga op avontuur met alle personages en ervaar spelenderwijs hoe het is om te leren rijmen, rekenen en nog vele andere mogelijkheden. Er zijn talloze educatieve spelletjes waarmee jouw kind aan de slag kan. Met deze speel&leer tablet leert je kind op een verantwoorde manier om te gaan met technologie en draagt het bij aan de ontwikkeling van het kind. Uren vertier, gecombineerd met educatie en animatie. Ideaal. 

6. Ik leer lezen

6. Ik leer lezen (educatieve spelletjes voor kinderen)

Met dit spel leren kinderen spelenderwijs lezen en woordjes leren. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen ook een goede leerzame manier, zelfstandig kunnen oefenen. Dit spel bevat 15 kaarten met 90 opdrachten op 3 verschillende niveaus. Genoeg redenen om je kind te verwennen met educatieve spelletjes waar ze voor een lange tijd zoet mee zijn. Ontwikkeling staat absoluut bovenaan bij de ontwikkelaars van ‘ik leer lezen’. Het spel kun je overal mee naar toe nemen aangezien het in een koffer zit. Dus je kind kan overal op elk moment aan de slag met het spelen van een leuk educatief spel. Met dit spel leert een kind alvast alles voor wat het kind te wachten staat op school. 

Dit waren onze top 6 leukste educatieve spelletjes voor kinderen

Het kan soms super lastig zijn om een goed educatief spel te kopen voor kinderen. Wij hebben daarom een top 6 opgesteld met alle benodigde informatie die jij dient te weten (lees ook: top 10 leukste familie spelletjes). Hopelijk hebben wij jouw keuze wat makkelijker kunnen maken. Mocht je toch voor inspectiedoeleinden hier zijn, dan hopen wij jou wat meer inspiratie te hebben gegeven. Bedankt voor het lezen en succes met het uitkiezen!

Verder lezen?

Back to top button