TechEconomieElektronica

Waar kan ik een geschikte laadpaal vinden?

Tips en tricks voor het vinden van een laadpaal in de buurt!

Op het moment dat jij een elektrische auto hebt aangeschaft is het zaak dat je een laadpaal installeert bij jou op de oprit. Desondanks kan het soms lastig zijn om een betrouwbare en geschikte laadpaal te vinden. Er zijn namelijk honderden aanbieders en jij moet de geschikte kunnen vinden. Desondanks zijn er meer dan genoeg leveranciers die kwalitatief uitstekende laadpalen maakt. In dit artikel vertellen we meer over laadpalen en waar je het best laadpalen kunt gaan aanschaffen. 

Hoe werkt een laadpaal?

Het opladen van een auto door middel van een laadpaal werkt niet anders dan normaal. Op het moment dat jouw auto geladen moet worden is het belangrijk dat je de auto aansluit met een laadkabel aan een laadpaal. Vervolgens wordt de auto geladen met elektriciteit. Het proces kan lang of kort duren, afhankelijk van een aantal variabelen. Bovendien zijn er inmiddels snelladers en normale laders op de markt, dus je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. 

Elektrische auto laden
Elektrische auto laden – DNOB.nl

Een normale laadpaal is handig voor alle daags gebruik. Voornamelijk voor als je de auto niet nodig hebt, wat vaak in de avond, nacht of op het werk is. Het volladen van een accu duurt ongeveer 6 tot 10 uur. Dat kan voor sommigen vrij lang duren, maar in principe heb je de auto in de avond en/of nacht niet echt nodig. Dus dan kan het makkelijk uit om je auto te gaan opladen terwijl jij lekker ligt te slapen. 

Waar kan ik mijzelf oriënteren op laadpalen?

Soolutions is een bedrijf die jou kan helpen bij het vinden van een goede laadpaal, laadkabels, draagbare opladers, accessoires en adapters. Bovendien kunnen ze hulp verlenen bij het installeren en onderhouden van jouw laadpaal. Door het brede scala aan oplaadproducten kun je in combinatie met de deskundigen die je kunt spreken door middel van de chat, een perfect geschikte laadpaal uitkiezen. Je kunt op de website jezelf oriënteren, informeren en laten adviseren waardoor je de zoektocht naar een nieuwe laadpaal voor jezelf makkelijker maakt. Naast alle producten kun je ook een kijkje nemen bij de blogs die worden geschreven zodat je jouw kennis altijd blijft bijspijkeren op het gebied van laadpalen en overige bijkomende producten. 

De juiste laadpaal vinden
De juiste laadpaal vinden – DNOB.nl

Wat zijn de voordelen van een laadpaal aan huis?

Misschien ben je nog in dubio over het feit of je wel voor een elektrische auto moet gaan en dat kan, wij willen een aantal voordelen uitlichten over het feit wat een laadpaal voor thuis voor je kan betekenen. De eeuwige stress om je auto te gaan bijtanken is in ieder geval niet meer aan jou besteed. Je weet keer op keer dat je met een volle accu van huis vertrekt. Bovendien kun je jouw auto laden aan het stroomtarief van je huis. Dat is doorgaans goedkoper dan dat je gebruik maakt van een publieke laadpaal. 

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel huizen die zonnepanelen hebben laten installeren op hun huis. Je laad in principe gratis aangezien er een productieoverschot wordt gegenereerd door de zon. Kortom, dat is ideaal als je het ons vraagt! Gratis laden, wie wil dat nu niet? Daarom kun je met een laadpaal voordelig uit zijn, mits je gebruik maakt van groene stroom zoals zonnepanelen. Extra voordeel halen uit je investering is nooit verkeerd. 

Ook is het hebben van een laadpaal vele malen veiliger dan het tanken bij een tankstation. Er is namelijk geen brandgevaar aanwezig bij een laadpaal, wat met een stopcontact nog wel eens het geval kan zijn. Een laadpaal is op dat vlak best essentieel en laad ook redelijk snel, afhankelijk van het vermogen aan stroom wat je in je huis hebt. Kortom: Sneller en veiliger laden is wat je bewerkstelligt met een laadpaal aan huis. 

Verder lezen?

Back to top button