Huis & TuinEconomieLifestyle

Groene energie is voor nu en de toekomst

Het hebben van groene energie is beter voor het milieu en de wereld. Maar, dan is het wel van belang om te weten waarom steeds meer mensen overgaan op groene energie. Het is namelijk niet alleen voor het heden, maar met name ook voor de toekomst. Daar willen steeds meer mensen hun steentje aan bijdragen.

Wat is groene energie?

Groene energie is energie dat wordt opgewekt door middel van de zon, wind of warmte uit de aarde. Groene energie wordt dus op een milieuvriendelijke manier gemaakt ten opzichte van grijze energie. Dat is de manier wat het meest bekend is en wat er voor zorgt dat de aarde sneller opwarmt, meer co2 uitstoot en gewoon niet gezond is. Dus, inmiddels zijn daar alternatieven op gevonden. Je kunt denken aan windenergie, zonnepanelen, aardwarmte en ga zo maar door. 

De voordelen van bijvoorbeeld windenergie is dan ook dat het heel schoon is. Bovendien kan het nooit opraken aangezien we in Nederland altijd wind hebben. Het is een bron dat simpelweg altijd zal bestaan. Alhoewel bij het bouwen van de windturbines wat co2 vrijkomt, is dat na 3 maanden alweer gecompenseerd. Dat is wel zo fijn voor het klimaat en draagt zeker bij aan de term groene energie. 

Waarom groene energie essentieel is voor de wereld

Duurzame energie/ groene energie wordt steeds belangrijker. Niet alleen vanuit een milieu standpunt, maar ook vanuit een economisch standpunt. Dat komt omdat de grondstoffen van grijze energie op een gegeven moment op raken. Dat is natuurlijk erg schokkend maar tegelijkertijd ook goed voor de aardbol. Hierdoor kunnen we de snelheid van de opwarming van de aarde beperken maar tegelijkertijd ook zorgen dat we investeren in het bestaan van de mens en de toekomst. Want alhoewel het nu niet lijkt alsof de aarde kapot gaat door grijze energie, zal dat met verloop van tijd steeds duidelijker worden. Doordat de fossiele brandstoffen opraken is het noodzaak om van bron te veranderen. Als dat niet gebeurt dan zal de hele wereld zonder energie komen te zitten en dan zijn de gevolgen erger dan je zou kunnen denken. De hele wereld zal dan ontregeld worden. 

Wat doet Nederland om te zorgen voor groene energie?

Alhoewel de overheid ervan op de hoogte is dat de gasvoorraad op begint te raken en we in 2022 nogal last hebben van een aantal dreigende politieke situaties, zijn we als land zijnde bezig om nieuwe duurzame alternatieven aan te brengen. Er is namelijk besloten dat Nederland in 2050 volledig gasloos moet zijn. Hierdoor hebben duurzame instanties ruim de tijd om Nederland langzaam maar zeker compleet aan te passen tot een gasloos land. Hierdoor kunnen we ons steentje bijdragen door positief om te gaan met de veranderingen in de wereld. Maar dit zal niet alleen doortrekken met energie, maar ook met bijvoorbeeld auto’s. Auto’s zijn ook schadelijk voor het milieu, dus het is goed om alles in de gaten te houden wat co2 uitstoot. Dat zal met de tijd alleen maar groener worden. 

Verder lezen?

Back to top button