TuininspiratieHuis & TuinKlussenNatuurTuin

Het belang van tuinonderhoud

Het belang van tuinonderhoud is aardig groot. Als je een liefhebber bent van een nette tuin, dan kun je het je tuin niet aandoen om het te verwaarlozen en/of te voeden met slechte producten. De kwaliteit van het aarde, planten, bomen en ga zo maar door zijn allemaal noodzakelijk onderdeel van het hebben van een goede tuin. 

Een groene tuin

Het hebben van een groene tuin geeft veel rust. Daarnaast heeft het ook veel voordelen. Het ziet er in eerste instantie heel mooi uit, maar ook insecten, vogels en dieren profiteren van je tuin. Niet op het niveau dat het je tuin kapot maakt, maar eerder dat het grondstoffen kan gebruiken die uit jouw tuin komen, zonder dat het schadelijk is voor jouw eigen tuin. Op basis van een aantal grote factoren zoals de zon, vochtigheid en overige delen, is het belangrijk om te weten wat voor planten, bomen en type aarde je gaat gebruiken. 

Wees daarom ook secuur naar het zoeken van je tuinproducten. Online kun je tegenwoordig ontzettend veel goede tuinproducten vinden, het is maar net waar jij specifiek naar op zoek bent. Websites zoals Tuinshop.nl hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen. De kracht van een groene tuin is dat je met bloeiende planten bijen en vlinder kunt helpen. Je draagt bij aan het eco systeem, wat natuurlijk mooi meegenomen is voor mens, dier en natuur. 

Goede tuinaarde

Tuinaarde zorgt ervoor dat tuinplanten en struiken groeien naar hun mooie eindvorm. Goede tuinaarde zorgt voor een vruchtbare en humusrijke bodem. In tuinaarde zit genoeg meststoffen en kalk verwerkt, waardoor de bodem verbeterd wordt. Maar, mocht je tot dusver over een tuin beschikken waarvan de aarde nog niet van goede kwaliteit is, dan is het zaak dat je goede tuinaarde aanschaft. Je kunt daarbij denken aan tuinaarde van Tuinshop.nl, bloemenwinkels en/of andere platformen. 

De vele voordelen van meer groen in je tuin

Het moment dat je een goed tuin ontwerp hebt, ervaar je gelijk vele voordelen. Je hebt minder onderhoud, minder watergebruik en verlengt het leven van je planten. De juiste hoeveelheid zon, schaduw, voedingsstoffen, grondsoort, vochtigheid en de bodem hebben heel veel impact op de planten in je tuin. Een groene tuin is natuurlijk goed voor het milieu, maar het zorgt ook voor minder wateroverlast in natte periodes. Maar in de warme zomermaanden zorgt het juist voor verkoeling. 

Mocht je een haag hebben, dan heb je een milieuvriendelijke afscheiding van je tuin gemaakt. Een groene haag zuivert de lucht. Hoe beter het luchtkwaliteit, hoe beter voor jezelf, planten en dieren om je heen. Je kunt het zien als oases in een dorp of stad, waar iedereen van kan profiteren. Je hebt bijgedragen aan het creëren van een mooie tuin, dat tegelijkertijd de strijd met klimaatverandering aangaat. 

Uiteindelijk is het hebben van een mooie tuin een lust voor het oog, maar ook ideaal om water te besparen. Als je een natuurlijke vijver hebt aangeschaft, dan vangt het regenwater op, biedt het plek aan kikkers, padden en insecten. Je kunt het zien als een minivijver met dieren waar je zelf geen geld aan hebt uitbesteed.

Dat is ‘s ochtends, overdag en in de avond een leuk gezicht om te zien. Kortom: Het is best belangrijk om secuur om te gaan met je tuin. Naast het feit dat je er subsidies van kan krijgen van jouw gemeente, is het ook leuk om met de natuur te verbinden. Iedereen wordt blij van een mooie tuin, bloemen en een algehele sfeer. Dus, ken het belang van een groene tuin. Dan weet je in ieder geval dat je jezelf en het milieu een plezier doet! 

Verder lezen?

Back to top button