OndernemenBusinessEconomiePersoonlijke ontwikkelingSelf development

Thom Défilet: Een jonge ondernemer met een duidelijke visie

Zakelijke successen, persoonlijke leven, religie & meer

Thom was er vroeg bij en startte op zijn 16e zijn eerste bedrijf. De inmiddels 22-jarige ondernemer reist nu de wereld over en bereikt duizenden mensen met zijn video’s op YouTube en social media, maar wie is Thom nou eigenlijk? En hoe is dit gekomen?

Jeugd en vroege zelfstandigheid

Thom Défilet is geboren op 8 juli 2001. In zijn video’s op YouTube beschrijft hij zijn jongere jaren als een enorme zoektocht naar zijn identiteit. Hij was een drukke jongen, maar altijd met grote doelen. Zijn jeugd werd gekenmerkt door de scheiding van zijn ouders op 7-jarige leeftijd, een gebeurtenis die diepe indrukken naliet en waarschijnlijk de kiem legde voor zijn opmerkelijke zelfstandigheid op jonge leeftijd.

Ontsnapping aan het traditionele schoolleven

Traditioneel onderwijs was niet de omgeving waarin Thom excelleerde; hij deed het minimale om voldoendes te behalen. “Er zat veel meer in, maar het kwam niet tot uiting door een beperkte visie die ik had op school”, zegt Thom.

Zijn aantrekkingskracht tot de wereld buiten de klaslokalen leidde tot zijn eerste ondernemersstap op 15-jarige leeftijd. Vastbesloten om niet vast te zitten aan een baantje bij de Albert Heijn, begon hij met het verhandelen van goedkope horloges uit China. Thom probeerde van alles en leerde hierdoor al veel over ondernemen op jonge leeftijd.

Creatieve ontplooiing en eerste bedrijf op zijn 16e

De creatieve vonk in Thom kwam tot uiting toen hij op 16-jarige leeftijd aan de opleiding Media Vormgeving in Groningen begon. Tijdens deze periode begon hij zijn designvaardigheden te gelde te maken als freelancer, wat resulteerde in de oprichting van ‘TJDesigns’. Hij ontwierp logo’s, flyers en visitekaartjes voor mensen in zijn omgeving.

Thom werd in 2020 genomineerd voor Alfa’s Goud als beste student.

Het ontstaan van 4yourbrand en teamgroei

Na zo’n 3 jaar als freelance designer te hebben gewerkt, onderging het bedrijf in 2020 een transformatie tot marketing agency. De bedrijfsnaam veranderde in ‘4yourbrand’, waarin diensten werden uitgebreid naar development en marketing.

Met een groeiend team van 8 mensen biedt 4yourbrand nu uitgebreide diensten aan. Aan de ene kant helpen ze klanten met marketingcampagnes en leadgeneratie, en aan de andere kant bieden ze expertise op het gebied van webdevelopment en applicatieontwikkeling. Het bedrijf is geëvolueerd van een eenvoudige onderneming naar een bloeiend bedrijf dat de zakelijke en digitale behoeften van klanten aanpakt.

Thom Defilet - 4yourbrand

Gezondheid, sport & religie

Naast zijn grote zakelijke dromen en doelen is Thom ook altijd erg veel bezich geweest met de verdere aspecten van het leven. Hij sport veel, besteed veel tijd met zijn familie en houd zich veel bezig met mindset & zelf ontwikkeling op persoonlijk vlak.

Een opvallende wending in het leven van Thom voltrok zich recentelijk in 2023, toen hij zich bekeerde tot de Islam. Deze persoonlijke reis, diepgaand en transparant gedeeld op zijn YouTube-kanaal, getuigt niet alleen van religieuze overgang maar ook van de veerkracht en openheid van Thom om zijn persoonlijke reis te delen.

“Het geeft enorm veel kracht en mentale rust om, buiten alle materialistische en wereldse-gekte, mijn dagen te vullen met mijn gebed, spirituele kennis en te omringen met de geweldige mensen in deze religie. De media heeft helaas een volledig verkeerd beeld van de Islam naar buiten gebracht. Het is een religie van vrede, liefde en samenhorigheid…” – geeft Thom aan.

Invloedrijke online aanwezigheid

Met bijna 100.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal heeft Thom een substantieel bereik opgebouwd. Zijn video’s, gericht op zelfontwikkeling, ondernemerschap en mindset, bieden waardevolle inzichten en inspiratie aan zijn groeiende gemeenschap.

Thom focust zich voornamelijk om jongens tussen 14-25 die meer uit hun leven willen halen. “Vroeger wou ik altijd een grote broer hebben die mij begreep en mij hiermee kon helpen. Ik herken mijzelf enorm in deze jongens en met mijn content hoop ik dit voor velen te kunnen zijn.” – zegt Thom.

Thom Defilet - YouTube

Toekomst van Thom

Thom Defilet blijft niet alleen een ondernemer en creatieve geest; zijn verhaal is een getuigenis van persoonlijke groei en veerkracht. Door zijn ondernemersreis, creatieve ontplooiing en recente spirituele reis inspireert hij anderen om hun pad van groei en ontwikkeling te omarmen. Zijn verhaal is een voortdurende reis van ondernemingszin en zelfontdekking, en het belooft nog vele hoofdstukken van succes en inspiratie.

Laatste update: 11 december 2023

Verder lezen?

Back to top button