Huis & TuinLifestyleWonen

Het comfort van een gelijkvloerse woning, zonder te verhuizen

Artikel highlights:
  • Trappen hoeven geen issue te zijn
  • Aanpassen is vaak goedkoper dan verhuizen

Bijna iedereen die wat ouder wordt en in een huis met een verdieping woont, verlangt er wel eens naar. Een gelijkvloerse woning, het comfort om nooit meer een trap te hoeven beklimmen.

Het hele huis makkelijk toegankelijk, ook op momenten waarop het lopen even wat lastiger gaat. Het slechte nieuws is dat dit soort woningen niet bepaald voor het oprapen liggen, en qua prijs ook alleen maar lijken te stijgen. Het goede nieuws is dat je ditzelfde comfort ook in je bestaande huis aan kunt brengen.

Trappen hoeven geen issue te zijn

Word je ouder, dan wil je verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Punt. Zo lijkt het te zijn, als we de media maar ook de verhalen om ons heen moeten geloven. Alleen in een gelijkvloerse woning hoef je je geen zorgen te maken om lastige trappen, en kun je je ook als bewegen wat lastiger gaat vrij door de woning blijven verplaatsen.

Maar is dit nu echt de enige oplossing? We weten allemaal dat de mooie, gelijkvloerse woningen niet bepaald voor het oprapen liggen, en zeker niet allemaal even betaalbaar zijn. Verhuizen en een flink bedrag neer moeten tellen om maar geen trappen meer te hoeven lopen, het is iets waar lang niet iedereen op zit te wachten. Gelukkig hoeft dat ook niet. Want er zijn meer manieren om geen last meer te hebben van de trap in je woning.

We zien steeds meer mensen trapliften kopen. Vroeger deden we dat niet zo snel uit onszelf, was een traplift iets dat je kreeg aanbevolen en vergoed op het moment dat het echt niet meer anders kon. We zijn echter wat zelfstandiger en mondiger geworden, en kiezen er steeds vaker voor om er zelf eentje te laten plaatsen. Trapliften van Handicare kun je gewoon zelf kopen, ook zonder indicatie, en laten plaatsen in je woning. Ook als je in principe nog zelf de trap op en af kan lopen, maar dat gewoon niet altijd wilt.

Aanpassen is vaak goedkoper dan verhuizen

Alhoewel de kosten voor de aanschaf van een traplift vaak lager liggen dan menigeen vooraf vermoedt, is het nog steeds een aardige investering. Toch is het nog altijd stukken goedkoper dan verhuizen, zeker in de huidige woningmarkt. Bovendien is het een stuk sneller en makkelijker geregeld. De lift wordt meestal binnen een dag geplaatst; een verhuizing kost je een stuk meer tijd. Heb je eenmaal de beschikking over de lift, dan zal je zien dat het een prima alternatief is voor een gelijkvloers huis. Je beweegt je met groot gemak door de woning, hoe vaak je de trap ook op en af wilt op een dag. Het overwegen meer dan waard!

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button