Bedrijven in de buurtAvondje op stapEconomieGezelligheidLifestyle

De top 10 leukste cafés/kroegen in Amersfoort

Vind hier het beste en leukste café van Amersfoort!

Amersfoort, de stad van gezelligheid en betrokkenheid. Amersfoort is een gezellige stad in de provincie Utrecht waar je terecht kunt voor vele activiteiten. Één daarvan is het opzoeken van een gezellige café of kroeg. Daarom heeft onze redactie onderzoek gedaan naar de top 10 leukste cafés/kroegen in Amersfoort, waar je ongetwijfeld een dagdeel het volledig naar je zin hebt.

Cafés/kroegen in Amersfoort

Amersfoort telt een grote gemeente aan inwoners. Dan is het ook wel noodzakelijk dat er genoeg cafés/kroegen in de stad beschikbaar zijn. Aan aanbod geen gebrek, daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Amersfoort voor je uitgelicht, zodat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je naar een café of kroeg wilt. Verder in het artikel vertellen wij meer over de 10 cafés/kroegen die wij voor je hebben opgesteld.

Onderstaand kun je onze lijst van 10 cafés/kroegen vinden. Scan het alvast even door en begin je dan in te lezen, te oriënteren en wellicht zit jij binnen de kortste keren te genieten van jouw drankje bij één van deze leuke cafés/kroegen in Amersfoort.

De top 10 Amersfoortse cafés/kroegen:Grand Café Vyssotski Amersfoort
Grand Café Vyssotski logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.3/5.0 192+ Google-reviews

Grand Café Vyssotski

Lieve Vrouwestraat 17, 3811 BP Amersfoort

Gelegen aan één van de mooiste pleinen van de stad, zit Grand Café Vyssotski. Met een vriendelijk en service gericht team proberen zij iedereen te voorzien van de lekkerste dranken en originele lunchkaarten. Je zit pal naast het bekende onze lieve vrouwen toren, wat zorgt voor een mooie omgeving als je op het terras zit. Bovendien worden er regelmatig karaoke avonden georganiseerd waar menig mens aan mee kan doen.

Het is een café waar je altijd nieuwe mensen ontmoet en waar je altijd mensen kunt vinden om een spelletje mee te spelen. Zodra je het café binnenstapt kom je in een authentieke inrichten, met moderne invloeden. Er liggen genoeg bordspellen om te gebruiken, voor als je met je vrienden en/of familie wat quality time wilt bevorderen onder het genot van een lekker hapje en drankje.


Dikke Dirck Café Amersfoort
Dikke Dirck logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 467+ Google-reviews

Dikke Dirck

Groenmarkt 8, 3811 CP Amersfoort

Bekend om het keuvelmenu en de lekkere dranken, is Dikke Dirck één van de leukere plekken in Amersfoort om naartoe te gaan. Met een uitgebreid assortiment aan eten en drinken en een gezellige sfeer, is Dikke Dirck een onomstreden populaire plek in Amersfoort. Het team ontvangt je met open armen en zorgen ervoor dat je niks tekort komt. Een mooi voorbeeld daarvan is het keuvelmenu. Zeker een aanrader!

Op het moment dat je binnenstapt in deze zaak, kom je in een warme omgeving waar het interieur overweldigend is. Het is een super fijne, nette plek waar je omringd bent met een moderne, vintage en gekleurde interieur, waar je prima een paar uurtjes kunt vertoeven. De Dikke Dirck staat bekend om het verzorgen van heerlijke vlees maaltijden. Als je op zoek bent naar een plek waar je heerlijk kunt lunchen of avond eten, dan is Dikke Dirck jouw café.


Stadscafé de Observant Café Amersfoort
Stadscafé de Observant logo

Rating: 4 out of 5.

4.2/5.0 394+ Google-reviews

Stadscafé de Observant

Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort

Stadscafé de Observant zit gelegen in de binnenstad van Amersfoort. Met een historisch pand als café voel je de authentieke sfeer door en door. Met 14 ruimtes is er genoeg ruimte vrij om trainingen, feesten en overige activiteiten te organiseren. Bovendien kun je bij dit stadscafé prima terecht om eventjes bij te komen van een drukke dag met een heerlijk kopje koffie of lekkere lunch. Van koffie tot aan het buffet, stadscafé de Observant heeft de lekkerste gerechten voor jou in huis.

Het interieur van dit café is dan ook indrukwekkend. De ruimte is ontzettend groot en de aankleding ervan bestaat uit een prachtige combinatie van moderniteit en de authentieke uitstraling van het pand, zorgen ervoor dat je comfortabel kunt genieten. De omgeving, het lekkere eten en het vriendelijke team zorgen ervoor dat je bij Stadscafé de Observant meer dan gebakken zit.


Eetcafé Schothorst Amersfoort
Eetcafé Schothorst logo

Rating: 4 out of 5.

4.1/5.0 72+ Google-reviews

Eetcafé Schothorst

Pieter Stastokerf 15, 3813 PP Amersfoort

Met een chique pooltafel, ambiant licht, dartgelegenheid, live muziek en nog vele andere services is Eetcafé Shothorst een schot in de roos! Al 13 jaar lang zorgen de medewerkers van dit eetcafé ervoor dat je in een fijne omgeving bent waar genoeg activiteiten te doen vallen en waar je jezelf op je gemak voelt. Bovendien beschikken zij over een groot en gevarieerd assortiment wat je terug kunt zien in het menu.

Op het moment dat je dit café binnenkomt, kom je in een gezellige ruimte terecht. Het interieur zorgt voor rust, maar tegelijkertijd een herkenningspunt. Eetcafé Schothorst kun je vinden in de binnenstad van Amersfoort, waar je onder het genot van een lekker hapje en drankje, genoeg activiteiten met je vrienden en/of familie kunt ondernemen.


KROAST Café Amersfoort
KROAST logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.3/5.0 321+ Google-reviews

KROAST

Kleine Koppel 36, 3812 PH Amersfoort

Net buiten het oude stadscentrum van Amersfoort is de nieuwe stad ontwikkeld. Dat is een voormalig industrieterrein wat is herontwikkeld tot een stadsdeel wat continu in ontwikkeling is. KROAST is gevestigd aan de Eemhaven in Amersfoort en beschikt ook over een mooi uitzicht. Met een ultramodern interieur kijk jij je ogen uit bij dit café.

Er is voldoende ruimte om op het terras aan de voor of achterkant. te zitten. De achtertuin is groot en sfeervol opgezet zodat je met mooi weer optimaal kunt genieten. Je zit heerlijk aan het water gelegen, bovendien is dit café kindvriendelijk uitgerust met een leuke speelhoek. Het vriendelijke personeel voorziet iedereen van lekkere hapjes en drankjes. Wil jij die gezelligheid proeven? Dan is café KROAST een aanrader!


Stadscafé Amersfoort
Stadscafé Amersfoort logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.3/5.0 630+ Google-reviews

Stadscafé Amersfoort

Lieve Vrouwekerkhof 3, 3811 BS Amersfoort

Gelegen aan het lieve Vrouwekerkhof zit Stadscafé Amersfoort gevestigd. Dit café organiseert elke donderdag van de maand een leuke vinyl avond. Ben jij toevallig een liefhebber van vinyl, dan moet je de desbetreffende donderdag zeker van de partij zijn. Bovendien hangen er overal indrukwekkende kunstwerken van Amersfoortse kunstenaars. Je kunt al merken dat dit café veel waarde hecht aan de stad en haar inwoners.

Naast alle indrukwekkende evenementen en kunstwerken kun je ook bij dit café terecht om te genieten van heerlijk eten en drinken. De medewerkers van dit café hebben hart voor de mens en de stad, wat je terug ziet in de service van het team. Met steeds veranderende menu kaarten, assortimenten en thema’s is dit café uitgegroeid tot een populaire plek in de stad. Stadscafé Amersfoort is een aanrader om naartoe te gaan!


Coffee Corazon Amersfoort
Coffee Corazon logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 919+ Google-reviews

Coffee Corazon

Krommestraat 18, 3811 CC Amersfoort

Als je een liefhebber bent van biologisch eten en drinken, dan zit je bij Coffee Corazon goed. Van wijn tot bier en hapjes hebben de eigenaren van Coffee Corazon ervoor gekozen om eerlijke gerechten uit te delen. Corazon is een rustige plek waar je daadwerkelijk tot rust komt. Het is een café waar het net even wat anders werkt dan hoe je gewent bent. Alles wordt met de hand gemaakt, waardoor je met wat geduld, geniet van overheerlijke koffie en hapjes.

Met een specialisme in koffie is dit café uitgegroeid tot een populaire plek om tot rust te komen. Met alleen de beste bonen die bestaan uit 100% Arabica proef je de kwaliteit terug in jouw gouden kopje koffie. Als jij een koffieliefhebber bent die geniet van een rustige omgeving, dan is Coffee Corazon het café voor jou!


Livingstone Coffee Amersfoort
Livingstone Coffee logo

Rating: 5 out of 5.

4.8/5.0 239+ Google-reviews

Livingstone Coffee

Groenmarkt 11, 3811 CP Amersfoort

Ook Livingstone is een geliefde koffiezaak in Amersfoort. Met fijne muziek en een tof interieur is dit één van de plekken waar jij je rust vindt. Een ideale plek om met zakenpartners of vrienden langs te gaan. De passie in het serveren van optimale kwaliteit vindt je terug bij iedere medewerker. De sfeer in het pand is relaxed en de barista neemt de tijd om jou te voorzien van alleen de beste kop koffie.

Los van de koffie ben je ook welkom om wat lekkers te eten. Met heerlijke taartjes en snacks kun je volledig tot jezelf komen. Gelegen aan de welbekende Groenmarkt, zit Livingstone Coffee en heb je mooi uitzicht op de straten van Amersfoort. Kortom: Het totaalplaatje van rust, kwaliteit en passie vind je bij Livingstone Coffee!


Café Koetje Amersfoort
Café Koetje logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.3/5.0 211+ Google-reviews

Café Koetje

Hof 17A, 3811 CJ Amersfoort

Café Koetje is inmiddels een groot begrip in Amersfoort. Op elke 1e zondag van de maand wordt er een bijeenkomst gehouden voor de roze 50+. Café Koetje is café waar het altijd feest is! Met diverse gasten en swingende muziek uit de jaren 80 en 90, is café Koetje een groot gewaardeerd café waar mensen graag een drankje nuttigen.

Het café is bekend om het hebben van een fijne sfeer. Zowel overdag, als in de avonden of diep in de nacht, er is altijd wel een feestje te vinden bij dit café. Naast een fijne sfeer, heeft dit café ook de nodige lekkere drankjes en hapjes voor je klaarstaan. Ben jij klaar om met open armen ontvangen te worden? Dan is dit café geschikt voor jou!


Zoldertje Pool & Game Café Amersfoort
Zoldertje Pool & Game Café logo

Rating: 4.5 out of 5.

4.4/5.0 221+ Google-reviews

Zoldertje Pool & Game Café

Langegracht 45, 3811 BW Amersfoort

Zoldertje Pool & Game Café is het oudste poolcafé van Amersfoort. Met 4 originele Amerikaanse 9 voeters en 2 dartborden is er genoeg speelruimte om te spelen met je vrienden. De sfeer kun je terugkoppelen aan een ouderwets rockcafé, waar de muziek precies hard genoeg staat om te kunnen converseren en te genieten van de ambiance.

Dit café is een heuse ontmoetingsplek om met nieuwe mensen een praatje te maken, een potje te poolen of juist te genieten van de muziek met jouw favoriete drankje. Ben jij een liefhebber van pool of dart? Dan kunnen wij jou dit café maar al te goed aanraden. Zoldertje Pool & Game zit gelegen aan de Langegracht in Amersfoort.


De stad Amersfoort

De mooie stad Amersfoort
De mooie stad Amersfoort – DNOB.nl

De authentieke binnenstad van Amersfoort is een stad waar je voor de oude gebouwen en gezellige sfeer heen gaat. Amersfoort staat bekend om het Mondriaanhuis, de koppelpoort en de onze lieve vrouwen toren. Amersfoort is eene grote stad waar je een dag zoet mee bent, maar tegelijkertijd zo compact dat je vele bezienswaardigheden van je bucketlist kunt halen. Met vele creatieve winkeltjes en een gezellige sfeer is Amersfoort een leuke stad om te bezoeken.

Amersfoort heeft qua indeling ook één van de leukste straatje in Nederland. Het kan qua charme best doen denken aan Brugge, alhoewel Amersfoort het natuurlijk compleet op zijn eigen Nederlandse manier heeft ingevuld. Met enigen straten, winkels en bezienswaardigheden raden wij jou deze stad dan ook dubbel en dwars aan!

Even een drankje doen in Amersfoort

De stad Amersfoort is een levendige plek van mensen, dieren en energie. Bovendien scoor je met het uitzicht op de koppelpoort een groot pluspunt, aangezien je bij verscheidene horeca ondernemingen een drankje kunt doen die de koppelpoort in het vizier hebben. Wil jij even een drankje doen in Amersfoort, dan kan dat absoluut aangezien er vele bedrijven voor je klaar staan om je te ontvangen.

Lekker lunchen in Amersfoort

Lunch is natuurlijk niet onbelangrijk. Op het moment dat je besluit om een dagje naar een andere stad te gaan, is het goed om te weten dat je in Amersfoort lekker kunt lunchen. Met vele lunchrooms waar je uit kunt kiezen, kun je jouw ideale lunch vast en zeker wel vinden. Bovendien is de sfeer en energie in de stad Amersfoort een prettige combinatie om in de middag prettig te lunchen.


Beste café in Amersfoort

Zoals je nu wel hebt gelezen hebben wij de top 10 beste cafés/kroegen in Amersfoort voor je uitgelicht. Voor iedereen is er wat wils. Wij hopen jou goed geholpen te kunnen helpen bij het vinden van een café die bij jou past. Probeer één van deze lijst en kijk of deze lijst met cafés/kroegen voor jou de beste in Amersfoort is.

Beste café Amersfoort
Beste café in Amersfoort – DNOB.nl

Vind de beste en leukste cafés/kroegen in Amersfoort

Nu je bij het einde bent gekomen is het natuurlijk zaak dat je onze top 10 lijst voor een tweede keer doorneemt. Wij hopen je in ieder geval op weg te hebben geholpen met het vinden van een café/kroeg in Amersfoort. Vind de beste bedrijven waar jij je het prettigst bij voelt. Als je een onderneming hebt gevonden waarvan jij voelt dat die desbetreffende café/kroeg bij jou past, dan kun je beginnen met genieten!

Verder lezen?

Back to top button