Avondje op stapEntertainmentGezelligheid

Hier moet jij op letten bij jouw eerste keer op stap gaan

Artikel highlights:
  • Waar ga je op stap?
  • Ga je alcohol nuttigen?
  • Hoe kom je thuis?
  • Welke outfit kies je?
  • Ga met een leuke vriendengroep

Ben jij eindelijk oud genoeg om voor de eerste keer op stap te gaan? Of ben je er gewoon aan toe om het eens een keer te proberen? Voor het eerst op stap gaan kan best spannend zijn. Wat kan je verwachten? Hoe gedragen mensen zich? Moet ik dansen? In dit artikel geef ik je wat tips en tricks mee voor jouw eerste keer op stap!

Eerste keer op stap

Mijn eerste keer op stap weet ik nog goed. We gingen naar een kroeg bij ons in de buurt. Ik was 16 jaar oud en was erg zenuwachtig. Ik had geen idee wat ik allemaal moest verwachten. Veel vrienden en vriendinnen waren allemaal al wel eerder op stap geweest en vertelde mij een beetje wat ik kom verwachten.

Dansen!? Dat vond ik wel wat spannend in het openbaar bij allemaal vreemde mensen..

Veel mensen hebben hier last van en dat is helemaal niet zo gek. Het is allemaal heel nieuw, maar onthoud: wat gezonde spanning is helemaal niet verkeerd!

Waar ga je de eerste keer op stap?

Om je een beetje voor te kunnen bereiden is het belangrijk om te weten waar jij voor de eerste keer op stap gaat. Ga je net als ik naar een kroeg in de buurt? Wordt het een drukke club of discotheek? Er zijn tegenwoordig vele uitgaansgelegenheden en je hebt ze voor het uitkiezen.

Ga je alcohol nuttigen?

Ook belangrijk om te weten is of je alcohol gaat drinken of niet. Alcohol maakt je wat losser, maar brengt ook risico’s met zich mee. Houd er in ieder geval rekening mee dat je een kater zult hebben als jij veel alcohol gaat nuttigen bij jouw eerste keer op stap.

En onthoud: je hebt geen alcohol nodig om een leuke avond te hebben! Ik ga tegenwoordig vaak op stap zonder een druppel alcohol te nuttigen en ik heb de avonden van mij leven.

eerste keer op stap

Hoe kom je thuis?

Voordat je op stap gaat is het ook handig om al vast te beslissen en regelen hoe je weer thuis komt. Ga je op de fiets? Word je opgehaald? Ga je met de taxi? Of rijd je zelf?

Het laatste wat je natuurlijk wilt is (niet nuchter) in de kou staan niet wetende hoe je thuis moet komen. Straks moet je een dure taxi betalen en daar zou ik ook niet vrolijk van worden.

Maak je niet te druk om je outfit

Ik maakte mij de eerste avond heel druk om mijn outfit. Zie ik er wel goed uit? Hoe zouden andere mensen erbij lopen?

Uiteindelijk gaat het echt om de gezelligheid. Draag iets waar jij je goed in voelt en comfortabel. Ook is het handig als je een outfit draagt waar je een beetje goed in zou kunnen dansen zonder uit je broek te scheuren of een net wat te kort jurkje aan te trekken.

Ga met een leuke vriendengroep de eerste keer op stap

De ervaring die je opdoet wanneer jij voor de eerste keer op stap gaat is grotendeels afhankelijk van de mensen waar jij mee op stap gaat. Gezellige en leuke vrienden zorgen voor een gezellige en leuke avond.

Maak je niet te druk, laat het lekker op de afkomen en probeer te genieten van jouw eerste keer op stap gaan. Ga lekker een avondje stappen en maak er wat moois van.

Verder lezen?

Back to top button