Bedrijven in de buurtActiviteitenAvondje op stapEconomieGezelligheidLifestyleVoeding

De top 10 leukste cafés/kroegen in Leeuwarden

Kies het café/kroeg die het beste bij jou past!

Leeuwarden. De stad van gezelligheid, plezier en bezienswaardigheden. Deze culturele stad heeft veel wat je kunt bezoeken. Daarom is Leeuwarden voor velen een interessante stad om te bezoeken. Zo ook het bezoeken van cafés en kroegen. Daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Leeuwarden voor je uitgelicht.

Cafés/kroegen in Leeuwarden

Leeuwarden heeft meer dan genoeg cafés en kroegen die je kunt bezoeken. De binnenstad van Leeuwarden is heel tof ingericht en varieert tussen onze moderne tijd en bezienswaardigheden van vroeger. De stad leeft, is internationaal ingesteld en geeft daarom genoeg bekijks om tussendoor de stad te kunnen verkennen. Hierdoor kun je in de middag gezellig pauze nemen bij een gezellige café of kroeg in Leeuwarden.

Onderstaand kun je alle relevante informatie vinden over de top 10 cafés/kroegen die we hebben uitgelicht. Lees alles goed door, want door de lijst goed te lezen weet je exact waar je zelf naartoe kunt gaan om gezellig met je vrienden en familieleden te gaan ontbijten, lunchen of avondeten.

De top 10 cafés/kroegen in Leeuwarden:Café de Strohoed
Café de Strohoed

Waardering: 4.5 uit 5.

4.6/5.0 232+ Google-reviews

Café de Strohoed

 Eewal 72, 8911 GV Leeuwarden

Café de Strohoed is meer dan een regulier café. Het is een plek waar je naartoe kunt gaan om met je vrienden en familie te gaan zitten, waarbij je de keuze hebt aan een ruim assortiment aan eten en drinken, maar ook spelletjes kan kiezen. Zo kun je denken aan een pakje normale kaarten, maar ook bekende spellen die je met elkaar kan spelen.

De Strohoed is er voor jou. Dat merk je aan alles terug. De service van het personeel is hartstikke goed. Ze zijn betrokken bij hun gasten en leveren snel. Ook hebben ze de stijl van een echte bruine kroeg op zich genomen, maar welp een modern jasje. De Strohoed is een aanrader om te bezoeken als je in Leeuwarden bent.


Grand Café Fire
Grand café Fire

Waardering: 4.5 uit 5.

4.3/5.0 1.407+ Google-reviews

Grand café Fire

Nieuwestad 47, 8911 CJ Leeuwarden

Dit café is hartstikke leuk om te bezoeken. Je kunt er prima lunchen, of in de avond een hapje eten. Grand cafe Fire is voornamelijk populair door de ligging die het heeft, precies aan het water met het uitzicht op de binnenplaats van Leeuwarden. Het terras is daardoor ook zeer populair, ongeacht hoe warm of koud het is.

Je wordt snel geholpen, er hangt een fijne rustige sfeer in het café en de inrichting van het café is heerlijk eigentijds. De gedempte lichten zorgen voor een intieme sfeer waardoor je graag naar dit café terugkomt. Dat is het mooie van Grand café Fire, de algehele sfeer beleving en het personeel zorge ervoor dat je de juiste plek voor jezelf en je gasten hebt gevonden.


Douwe Egberts Café
Douwe Egberts Café

Waardering: 4.5 uit 5.

4.3/5.0 1.208+ Google-reviews

Douwe Egberts Café

 Ruiterskwartier 111, 8911 BR Leeuwarden

Als je een echte koffieliefhebber bent, dan is het wel van belang om naar een gespecialiseerd café te gaan. Waar kun je beter naartoe gaan dan Douwe Egberts? Zij hebben een heel breed aanbod aan verschillende koffiesoorten en hartige snacks. Dat is het mooie van Douwe Egberts, zij weten wat kwaliteit is. Daarom kun je altijd kwaliteit kopjes verwachten.

Bij dit Douwe Egberts café in Leeuwarden kom je binnen in een gezellige ruimte waar het altijd levendig is met mensen. Je kunt er prima in de ochtend een kopje koffie doen, of juist in de middag lunchen met de juiste snacks. Ook is er de optie om in de tweede verdieping te gaan werken met je laptop, terwijl je geniet van je bestelling.


Café de Oude Stoep
Café de Oude Stoep

Waardering: 4 uit 5.

4.1/5.0 94+ Google-reviews

Café de Oude Stoep

Oude Doelesteeg 6, 8911 CA Leeuwarden

Café de Oude Stoep houdt wel van een goed feestje. Het is een leuke plek om naartoe te gaan voor het vieren van het leven. Het is er vrijwel altijd vol en het zit gelegen in de Oude Doelesteeg. De welbekende uitgaansstraat van Leeuwarden. Mocht je van een feestje houden en flink wat gezelligheid, dan is hier altijd wel wat te beleven.

De Oude Stoep is voornamelijk ingericht op de jongeren, maar uiteindelijk speelt leeftijd geen rol. Jong en oud gaan hand in hand met elkaar in deze kroeg, waardoor iedereen welkom is en er graag komt. Dat maakt de kroeg ook zo geliefd, omdat iedereen met elkaar een feestje maakt onder het genot van je favoriete drankje en muziek.


Café de Prins
Café de Prins

Waardering: 5 uit 5.

4.3/5.0 275+ Google-reviews

De Prins ‘H’.

Prins Hendrikstraat 12-14, 8911 BK Leeuwarden

Als je ervan houdt om op een mooie locatie te zitten met je vrienden of familie. Dan is het bezoeken van de Prins ‘H’ een grote aanrader! Het terras heeft prachtig uitzicht op de Prins Hendrikstraat. Zo maak je altijd wat wel wat mee terwijl je op het terras zit. Dit café het een groot variërend aanbod aan eten en drinken.

Ook in de avond kun je voor veel plezier en muziek naar dit café. De Prins ‘H’ houdt namelijk wel van een feestje. Het is een gezellige plek om naartoe te gaan, het is er vrijwel altijd vol en de mensen zijn er altijd goed gemutst. Hierdoor is het een fijne en sociale plek om met je vrienden te bezoeken.


Café de Rus Leeuwarden
Café de Rus Leeuwarden

Waardering: 4.5 uit 5.

4.3/5.0 312+ Google-reviews

Café de Rus Leeuwarden

Stationsweg 28, 8911 AJ Leeuwarden

Café de Rus is erg populair in Leeuwarden. Dat komt door meerdere dingen, maar wat echt uitpulkt is de service. Het personeel is zeer kundig en kennisvol over het assortiment. Tevens zijn ze erg betrokken bij hun gasten, dus als je een speciaal verzoekje wilt plegen, schroom je dan niet. Tevens hangt er een familiare sfeer waardoor je je direct thuis voelt.

In dit café kun je ook makkelijk een praatje met iemand maken, waardoor het een fijne plek is om te socializen. Café de Rus heeft goede muziek wat niet te luid staat. Hierdoor kun je er prima zitten met je vrienden of familieleden, maar tegelijkertijd op een goed niveau naar elkaar luisteren.


Kattencafé PoesPas

Waardering: 5 uit 5.

4.0/5.0 290+ Google-reviews

Kattencafé PoesPas

Noordvliet 11, 8921 GD Leeuwarden

Als je een groot liefhebber bent van katten, dan is PoesPas wel echt een aanrader voor jou. Het is een erg schone locatie waarbij je onder het genot van veel katten, een lekker kopje thee of koffie kan drinken, en lekker kunt gaan lunchen met de verschillende gerechten op de kaart. De katten zorgen voor een compleet nieuwe beleving.

Ieder kat heeft zo zijn eigen persoonlijkheid waardoor het juist extra geinig is om daarbij te zitten. Zo kan het zomaar zijn dat je iets aan het eten bent en een kat gewoon besluit om daarvan wat te gaan stelen. Zo doet de ene kat niets en de ander juist heel veel. Die dynamiek maakt het heel leuk om naar een kattencafé te gaan.


Café 't Lieverdje
Café 't Lieverdje

Waardering: 4.5 uit 5.

4.7/5.0 73+ Google-reviews

Café ’t Lieverdje

Bagijnestraat 63, 8911 DN Leeuwarden

’t Lieverdje is voor veel mensen een samenkomst café. Het is niet te groot, niet te klein, maar wel altijd heel gezellig. Ze hanteren nog een echte bruin kroeg stijl wat voor veel mensen een nostalgisch gevoel kan opleveren. ’t Lieverdje heeft goede service, leuk muziek en bovenal lekkere drankjes voor je klaar staan. Zo kun je met een grote groep prima een avondje vertoeven in dit café.

Het maakt niet uit wie je bent, als je maar gezellige bent. Iedereen is welkom in dit café en dat merk je ook aan alles. De warme huiskamergevoel is dan ook één van de grootste redenen waarom dit café zo populair is in Leeuwarden. Ben jij daar een liefhebber van, dan is het absoluut de moeite waard om dit café te gaan bezoeken.


Café Scooter'S
Café Scooter'S

Waardering: 4.5 uit 5.

4.4/5.0 322+ Google-reviews

Café Scooter’S

Ruiterskwartier 61, 8911 BR Leeuwarden

Als je een liefhebber bent van goede muziek, een gezonde mix aan mensen van zowel kleur als leeftijd, dan is café Scooter’S een grote aanrader. Het is een bekende plek om naartoe te gaan in Leeuwarden. Dat komt door de goede livemuziek die hier wordt verzorgd door verscheiden artiesten, maar ook omdat de mensen graag samenkomen en genieten van een leuke avond.

Café Scooter’s is dan ook een aanrader om te bezoeken. Met verschillende lekkere drankjes en hapjes kun je hier met je vrienden gezellig een avondje volmaken. De sfeer zorgt ervoor dat je er graag zit. Ook is het personeel snel met het brengen van je bestelling en als er iets is dan lossen ze dat altijd direct voor je op.


Café Biljart Peke

Waardering: 4.5 uit 5.

4.6/5.0 47+ Google-reviews

Café Biljart Peke

Noordvliet 107, 8921 GE Leeuwarden

Soms wil je gewoon een leuke activiteit doen. Dat is het mooie van dit café. Hier kun je namelijk in alle rust een leuk potje biljart of pool spelen. Tevens staat er ook een leuke flipperkast en arcadekast voor je klaar. Het is de ideale plek om te genieten van wat leuke spelletjes, onder het genot van wat eten en drinken. Een betere combinatie bestaat niet toch?

Een echte typisch bruincafé, dat is alles wat je nodig hebt. Bij café Biljart Peke is dat ook echt het geval. Tevens komen hier ook mensen om lekker te darten met elkaar. Het personeel kent veel terugkerende klanten waardoor de sfeer ook wat intiemer is met elkaar. Het is echt een toffe plek om naartoe toe gaan met jouw gasten. Dus ben je in de buurt, dan raden we het je aan om dit café te bezoeken.


De stad Leeuwarden

Leeuwarden

Leeuwarden is de stad van internationals en cultuur. De stad heeft je veel te bieden. Leeuwarden heeft een ontzettend groot winkelcentrum wat doorloopt tot in de diepste steegjes van de stad. Hierdoor komen mensen hier graag. Bovendien kun je door middel van een gids door de grachten van Leeuwarden varen om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Als je door de stad rondloopt dan voel en zie je ook wat voor machtige stad dit was geweest in het verleden.

Daar kun je dus veel meer over weten als je in de stad bent. Tevens heeft Leeuwarden hun eigen museum waarbij ze meer tentoonstellen over de provincie Friesland. Erg interessant om te bezoeken als je naar deze stad toe gaat. De binnenstad is verdeeld met vele winkels maar ook leuke terrassen en restaurants om te gaan zitten. De balans is daardoor goed op te maken en laat ook zien dat Leeuwarden een hele gezellige plek is. Ben je daar een liefhebber van, dan is Leeuwarden de plek voor jou om te gaan bezoeken.

Cafés Leeuwarden

Leeuwarden heeft dus meer dan genoeg cafés/kroegen die je kunt bezoeken. Overal waar je loopt kun je wel een leuk tentje vinden. Het is maar net wat het best bij jou past. Vooral tegen de avond is de binnenstad van Leeuwarden erg gezellig, al helemaal als het op een vrijdag is. Daarom is het goed om te kijken naar de verschillende opties binnen deze top 10 en weet waar je naartoe gaat. Dat is het belangrijkste voor jou om een gezellig terras te kunnen pakken in Leeuwarden.

Shoppen in de binnenstad

De binnenstad heeft je veel te bieden. Er is namelijk een groot winkelcentrum met verschillende bekende winkelketens, maar ook unieke plekjes waar je de meest nieuwe dingen tegenkomt. Terwijl je lekker aan het shoppen bent kun je in de middag of avond terecht bij één van de uitgelicht plekken in onze lijst. Hierdoor hoef je nog niet tijdens je trip in Leeuwarden nog stil te staan waar je wat wilt eten. Dus, wil je shoppen en genieten, dan is dit de stad die je moet bezoeken!


Beste Café/kroeg in Leeuwarden

Zoals je nu wel hebt gelezen hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Leeuwarden voor je uitgelicht. Voor iedereen is er wat wils. Wij hopen jou goed geholpen te kunnen helpen bij het vinden van een café of kroeg die bij jou past. Probeer één van deze lijst en kijk of die café/kroeg voor jou de beste café/kroeg in Leeuwarden is.

De top 10 leukste cafés/kroegen in Leeuwarden
De top 10 leukste cafés/kroegen in Leeuwarden

Vind de beste café/kroeg in Leeuwarden die het best bij jou past

Door de lijst goed door te nemen is het van belang dat je weet welke plekken voor jou interessant zijn. Het zou zonde zijn als je van plek naar plek met hoppen om zodoende een plek te vinden die bij je past. Lees alles goed door, vergelijk welke plekken bij jou wensen en eisen aansluiten en ga daar dan naartoe. Daarom hebben wij de top 10 leukste cafés/kroegen in Leeuwarden voor je uitgelicht.

Verder lezen?

Back to top button