OverigBusinessLaatste nieuws

Hoe kies je de juiste kalkzandsteenklem uit?

Op het moment dat je kalkzandstenen moet vervoeren, is het hebben van een kalkzandsteenklem best handig. Maar, als je nog niet genoeg kennis hebt van zo’n apparaat, hoe kies je dan de juiste kalkzandsteenklem uit?

Wat is een kalkzandsteenklem? 

Een kalkzandsteenklem is een element klem voor mobiele kranen en torenkranen. Zo kun je eenvoudig zware elementen hijsen en transporteren. Zo heb je ongetwijfeld wel eens bepaalde A-merken voorbij horen komen zoals Van der Blij klemmen en soortgelijke merken. Een kalkzandsteenklem draagt erg bij het efficiënt verplaatsen van zware zandsteenblokken. DIt mechanisme zorgt ervoor dat er op een veilige, efficiënte en vlotte manier gewerkt kan worden met zware elementen.  

Er zijn veel verschillende soorten op de markt gebracht. Het vinden van een geschikt model is dan ook toepasbaar op de situatie die je zelf hebt. Het hebben van een goede kalkzandsteenklem is wel essentieel, aangezien je zonder bepaalde kalkzandsteenklemmen geen goede transport kan verlenen. Wees je dus bewust wat toepasbaar is op je eigen project, zodat je het meest efficiënte model kunt uitkiezen en kunt gebruiken. Een kalkzandsteenklem is voor torenkranen een unieke uitkomst gebleken, hierdoor zijn er nu verschillende soorten op de markt. 

Verschillende soorten kalkzandsteenklemmen

Er zijn inmiddels verschillende soorten kalkzandsteenklemmen te vinden op de markt. Doordat er nu meerdere soorten beschikbaar zijn, kun je dus efficiënt welk apparaat het best voor jou is. Er zijn namelijk 4 soorten kalkzandsteenklemmen. Je hebt namelijk als volgt: 

  • Blokkenklemmen
  • Elementklemmen
  • Enkele elementklemmen 
  • Passtukkenklemmen

Waar gebruik je wat voor?

Blokkenklemmen zijn namelijk ideaal voor torenkranen. Een kalkzandsteen klem van dit kaliber draagt namelijk een maximale belasting van 1900 kg. Dat, in combinatie met de toren klem, kan ervoor zorgen dat een torenkraan makkelijk en snel een aantal blokken en elementen kan verplaatsen. Maar, blokkenklemmen kunnen ook voor een ander middel worden ingezet, het hangt er maar net vanaf wat voor model je hebt uitgekozen. Er zijn namelijk verschillen in gewicht. 

Een elementklem is in dat geval wat simpeler. Dit mechanisme is perfect geschikt voor het gebruik met een bouwkraan of mobiele kraan. DIt model is simpelweg bedoeld voor het hijsen van kalkzandsteenelementen en niks anders. Daarom is een element klem ook zo gemaakt om alleen voor datgene te kunnen fungeren.  Een echt specialistisch model voor het hijsen van je kalkzandsteenelementen. 

Enkele elementklemmen zijn dan weer net wat anders. Er zijn namelijk verschillende uitvoeringen van te vinden. De enkele elementenklem is geschikt voor het hijsen van één kalksteenelement met twee dookgaten en een hartafstand van 500 m, of je kiest voor het andere model en dan heb je een hartafstand van 600 m. Het is maar net wat gunstiger is voor je eigen project. Deze klemmen zijn uitgerust met klempennen en kunnen handmatig geschakeld worden. 

Passtukkenklemmen hebben een maximale draaglast van 270 en 450 kg. Ze zijn hartstikke krachtig om mee te werken. De klemmen zijn breed inzetbaar en kunnen dus ook werken met verschillende wanddiktes. De geharde stalen klembekken die op dit model zitten zorgen voor een stevige grip. Het is gemaakt van hoogwaardig kwaliteit zodat de passtukkenklemmen duurzaam in gebruik zijn. Het draagt veel beter bij aan de verschillende klussen die je in het project kunt hebben.

Verder lezen?

Back to top button