Huis & TuinLifestyleWooninspiratie

Een nieuwe decoratie trend is geboren: Muurstickers

Af en toe ben je wel eens benieuwd naar vernieuwing in je woning. Op dit moment is er een grote toename in de trend van nieuwe decoratie. Wat is dat dan precies? Het gaat hier om muurstickers. Muurstickers zijn enorm populair aan het worden om vele redenen, waarvan de uitstraling alles bepalend is. 

Wat zijn muurstickers?

Muurstickers kun je snel gebruiken als het gaat om het opvullen van saaie witte muren. Het creëert snel en heel gemakkelijk een nieuwe sfeer in huis, wat ervoor zorgt dat je in meerdere ruimtes verschillende sferen kan creëren. Muurstickers zijn enorm handig om te gebruiken. Niet alleen vanwege de functionaliteit, maar ook om de prijs. Er zijn namelijk geweldige muurstickers die beschikken over hoge kwaliteit en een goedkope prijs. 

Het aanbrengen van een muursticker werkt ontzettend eenvoudig en laat geen sporen achter. Wel is het belangrijk om te letten op de ondergrond van de wand waar je een muursticker op wilt plakken. De ondergrond zorgt er namelijk voor dat de muursticker zo goed mogelijk kan blijven plakken, waardoor de sticker mooi glad blijft. Ook zit er een verschil in materiaal zoals polymeer vinyl en reguliere vinyl. 

Waar kun je een muursticker plaatsen?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die ervoor kiezen om muurstickers te plaatsen op plekken waar een muur nog heel saai wit is. Dat geeft toch net wat meer diepgang en leven in een ruimte. Je kunt op vele plekken ongetwijfeld een goedkope sticker vinden, wat vrijwel alle designs voor ogen heeft. In iedere ruimte in huis kan een muursticker geplaatst worden, wel is het goed om jezelf af te vragen of de stijl van een muursticker bij de sfeer van de ruimte past. Soms kan het ook te druk zijn. 

Mocht je geen gewenst ontwerp vinden, dan kun je altijd nog een muursticker laten ontwerpen door een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt een muursticker namelijk zowel binnen als buitenshuis plaatsen. Muurstickers passen ook erg goed in een zakelijke omgeving waarbij personeel gemotiveerd kan worden door een bepaalde quote. Dus, ben je nog niet bekend met meerdere voordelen van een muursticker, dan wordt het tijd dat je ze ervaart. 

Blijft er residu achter?

Als jij bij een gespecialiseerd bedrijf, bepaalde muurstickers hebt aangeschaft, dan blijft er geen residu achter op het moment dat je de wandsticker wilt verwijderen. Sterker nog, je zal de wandsticker precies zo kunnen verwijderen, dat het lijkt alsof je een nieuwe wandsticker in bezit hebt. Dat is het fijne van een topkwaliteit sticker. Wel is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het verwijderen van een muursticker, omdat het ook zomaar beschadigd kan worden ondanks dat je niks hebt gedaan. 

Het gaat erom wat voor sticker je koopt en wat voor materiaal het heeft. Natuurlijk zijn er verschillende gradaties met wat voor wandstickers je koopt, maar het belangrijkste is dat je goed er op let dat de wandsticker die jij wilt kopen, geen sporen achterlaat. Over het algemeen laten de meeste muurstickers geen sporen achter, maar er kunnen sommige merken zijn die dat wel doen, en dan is het zonde als je daar niet van op de hoogte bent. 

Ga jij een muursticker als decoratie gebruiken?

Een muursticker is dus een makkelijke en snelle optie om een saaie muur wat leven te geven. Het is absoluut een populaire trend geworden, en laten we nou eerlijk wezen, met zoveel verschillende varianten van stickers is verleidelijk om een muursticker te gebruiken. Als je op zoek bent om nieuwe decoratie voor in jouw woning aan te schaffen, dan raden we het je aan om eens te gaan kijken naar een groot assortiment met allerlei verschillende soorten muurstickers, zodat je wellicht straks een nieuwe ruimte hebt gemaakt, waarbij de muursticker een grote rol speelt. 

Verder lezen?

Back to top button