WooninspiratieWonenWoondecoratie

Hoe geef je jouw interieur een make-over

Je kent het wel. Na een aantal jaren begint het interieur van je huis ietwat te vervelen. Je wilt eens wat anders en als dat niet in de woonkamer is, dan is het wel ergens anders in je woning. Ook kan het zijn dat je jouw complete interieur een make-over wilt geven, maar waar begin je dan?

Begin met analyseren van de woonruimte

Het is soms lastig om gelijk een compleet nieuw interieur voor je te zien. Begin met het analyseren van de woonruimte door te kijken naar simpele gedeelten. Kijk naar een raam of deur. Nieuwe ramen en deuren zorgen al voor een compleet nieuwe look binnen je eigen huis. Dat zorgt voor meer inspiratie en zijn simpele gedeeltes waar je in eerste instantie niet al te veel research voor hoeft te doen. Als je voor grotere ramen kiest, dan wil je dus meer licht in het huis. Combineer dat met grote deuren en je hebt het gevoel dat er al veel meer ruimte in je woning is. 

Vervolgens kun je stap voor stap werken. Laten we zeggen dat je nieuwe ramen in je woning hebt laten plaatsen. Kijk dan naar goede raamdecoratie die erbij zou passen. Veel licht in de kamer is leuk, maar je eigen privacy is natuurlijk ook erg belangrijk. Wil je een Smart woning of juist raamdecoratie gebruiken dat je zelf met de hand moet aanpassen. Zolang jij stap voor stap werkt en consequent nadenkt over de aanpassingen die je wilt verrichten in je woning, dan kan het samenstellen van een nieuw interieur niet mis gaan. Dat is waarom je aan de slag moet gaan met het analyseren van je eigen woonruimte. 

Begin met blikvangers

Als je ervoor hebt gekozen om eerst te gaan kijken bij de simpele dingen in je woning, dan kun je nu het grote werk aanpakken. Begin met het visualiseren van de blikvangers in je eigen huis. Zo kun je ervoor kiezen om de trap wellicht aan te passen. Een trap is namelijk gek genoeg een blikvanger voor velen. Niet omdat het de weg naar de 1e verdieping is, maar omdat het trapontwerp bijdraagt aan je interieur. Vervolgens kun je kijken wat er in de woonkamer staat en wat je anders zou willen hebben. Denk aan een compleet nieuwe eethoek dat is voorzien van technologie en strakke designs. Als je secuur let op wat er allemaal mogelijk is met het vinden van blikvangers, dan kom je al een heel eind als het gaat om je eigen woning. 

Vervolgens kun je langzaamaan toewerken naar handige gadgets, kleuren combinaties en eventuele decoratie. Door meerdere inspiratiebronnen af te gaan op het internet wordt je ongetwijfeld geïnspireerd door de combinaties die je hebt gezien, de artikelen die je hebt gelezen en daardoor dus ook makkelijker kunt doorgroeien naar een stijl die je bij elkaar hebt gebracht door middel van de vele inspiratiebronnen die je hebt gezien. Door deze fundamenten te volgen kun jij binnen no-time aan de slag met het aanpassen van je woning en daardoor een compleet nieuw interieur hebben. 

Verder lezen?

Back to top button