Huis & TuinTuinWonenWoondecoratieWooninspiratie

4 x waarom je voor een houten terras moet gaan

Ben je van plan een nieuw terras aan te leggen? Dan zul je je vast afvragen wat nou de juiste keuze is. Gezien het aanbod van natuursteen, beton, keramiek en meer, is het nogal een klus om de juiste keuze te maken. Toch blijft een houten terras na al die jaren nog steeds de meest populaire keuze. Niet voor niets, want er hangen flink wat voordelen aan een houten terras vast. In dit artikel leggen we je middels vijf redenen uit waarom een houten terras ook voor jou de ideale optie is. Laat je inspireren!

1. Sfeer in de tuin 

Laten we eerlijk zijn: niets is zo sfeervol als hout. Wanneer je houten elementen in je tuin verwerkt, geef je een natuurlijk en warm gevoel. Je kunt het zien als een huiselijk gevoel, maar dan in je tuin. 

2. Past in iedere tuin

Een houten terras past in iedere tuin. Met de breedte en vorm van de planken kun je er zeker van zijn dat je een moderne of juist landelijke indruk kunt maken zoals gewenst. Een houten terras is dus volledig aanpasbaar voor ieder type woning.

3. Functioneel

Waar een houten terras het vaak op wint is de functionaliteit ervan. Dit komt omdat hout bestand is tegen de warmte en hierdoor geen extreem hete ondervloer geeft, wat bij tegels bijvoorbeeld wel zo kan zijn. Aan de andere kant zorgt hout nooit voor zo’n kille ondervloer als beton, waardoor het ‘s ochtends vroeg ook al fijn kan zijn om met blote voeten naar buiten te gaan.

4. Duurzaamheid & onderhoud

Een houten terras kan duurzaam zijn, mits je voor de juiste soort kiest. Sommige houten terrassen kunnen tot wel twintig jaar meegaan. Hout heeft echter wel wat meer onderhoud nodig, maar dat is zeker goed te doen. Wil je echt voor duurzamer en onderhoudsarm gaan? Dan kun je ook voor composiet vlonderplanken kiezen. Dit zijn planken gemaakt van kunststof met een echte houtlook. Ze zijn niet van hout te onderscheiden en een ideale optie. 

Verder lezen?

Back to top button