LifestyleKleding & fashionVrouwen fashion

4 fabels over sporten

Er wordt veel geschreven over sporten. Er wordt helaas ook veel tegenstrijdige informatie verspreid. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan verder. In dit artikel leer je 4 fabels over sporten.

Door eiwitdrankjes krijg je meer spiermassa

Eiwitdrankjes worden vaak gepromoot als toverdrankjes. Door ze te drinken zou je snel en makkelijk gespierder worden. Dit is helaas niet waar. Eiwitdrankjes zijn simpelweg dranken met veel eiwitten. Voldoende eiwitten binnenkrijgen is nodig om spiermassa op te bouwen. Hiervoor moet je wel genoeg sporten. Eiwitten hoef je niet per se binnen te krijgen met eiwitdrankjes. Als je met normale voeding al genoeg eiwitten binnenkrijgt, zijn eiwitshakes overbodig. De meeste Nederlanders krijgen gemiddeld al meer dan genoeg eiwitten binnen. Eiwitten zitten onder andere in eieren, zuivel, vlees, noten, peulvruchten en tempeh. 

Je kunt vetmassa omzetten in spiermassa

Dit zou ideaal zijn, maar helaas is het niet mogelijk. Vetmassa moet je afvallen. Dit is opgeslagen energie in de vorm van vetmassa. Dit kan oorspronkelijk een teveel zijn aan vet, koolhydraten en/of eiwitten die je binnen hebt gekregen. Spiermassa moet je opbouwen met behulp van eiwitten. Dit bouw je op door voldoende te trainen.

Hoe meer je sport, hoe beter

Er zijn veel beginnende sporters die meteen beginnen met heel veel sporten. Ze sporten het liefst elke dag. Dit is het beste, toch? Nee, dat is niet zo. Juist om vooruitgang te boeken met sporten is rust ook belangrijk. Zo kun je goed herstellen van je trainingssessie. Als je te veel sport, heb je ook meer kans op blessures en kan je zelf overtraind raken. Hierdoor kan je in sommige gevallen een tijdje helemaal niet sporten. 

Door hard sporten kun je makkelijk afvallen

Als je wilt afvallen kun je inderdaad heel veel gaan sporten. Echter is het aantal calorieën dat je hiermee verbrandt vaak overschat. Dit zorgt er zelfs voor dat sommige mensen na het sporten zoveel extra gaan eten, waardoor het aantal calorieën dat ze hebben verbrand teniet wordt gedaan. Om een hamburger te verbranden moet je bijvoorbeeld heel veel sporten. Door je voeding aan te passen kan je veel makkelijker en sneller minder calorieën binnenkrijgen. Sporten kan wel een goede aanvulling hierop zijn. Naast dat je er calorieën mee verbrandt krijg je hierdoor ook een betere conditie en meer spiermassa. Als je meer spiermassa hebt, verbrand je meer calorieën. Dit maakt het afvallen makkelijker. Tenslotte is het eten van minder calorieën makkelijker vol te houden dan sporten. Het kost namelijk geen extra tijd. 

Wil je graag afvallen? Dan helpt het om gemotiveerd te blijven door je jezelf een beloning te geven. Geef jezelf bijvoorbeeld een mooie string of nachthemd dames cadeau.

Verder lezen?

Back to top button