KlussenHuis & TuinLifehacksWonen

Latex spuiten: De snelle manier van verven

Lees alles over de voordelen van latex spuiten

Op het moment dat je gaat verhuizen of juist gaat intrekken kunnen wij best begrijpen dat je niet altijd zin hebt om weer dagen te ploegen met verven. Wat voor opties heb je dan? Ja, je zou een schilder kunnen inhuren, maar dat kan aardig in de kosten oplopen. Latex spuiten op verse, sausklare pleister- en stuclagen op wanden en plafonds is de nieuwe manier om dat op te lossen. In dit artikel gaan we wat meer vertellen over het spuiten van latex. 

Wat is het voordeel van het laten spuiten van latex?

Het voordeel van het laten spuiten van latex is dat het een goedkope manier is wat bijna geen structuur nodig heeft. Het laat geen strepen of banen achter en is snel klaar op het moment dat je hebt besloten om een team alles te laten verzorgen. Bovendien zijn er 2 verschillende verfspuiten die gebruikt kunnen worden. Latex spuiten is de ideale manier om je huis weer te laten stralen binnen no time!

Het bestaat dat je bewust kunt kiezen voor een verfmachine die airless latex spuit. Het voordeel daarvan is dat de latex verf veel fijner op de wand gespoten wordt en dus een egaler resultaat oplevert dan een verfspuit met compressor. Latex verfspuiten die met lucht worden aangedreven zorgen over het algemeen voor een minder strak resultaat, maar vult wel alle nodige plekken op. 

Wat zijn de stappen?

Op het moment dat je besluit dat je gebruik wil maken van een team dat voor jou kan beginnen met het spuiten van latex, is het belangrijk om te weten welke stappen er genomen worden om het proces te kunnen beginnen. Voordat er wordt geschoten met de verfmachine wordt eerst alles in de woning afgeplakt waar geen latex op mag komen. Vervolgens wordt de primer op een wand, plafond of muur gespoten. 

Witte afgewerkte muur met latex spuiten
Witte afgewerkte muur met latex spuiten – DNOB.nl

Deze laag heft de zuigende werking van een verse stuclaag op. Dat zorgt ervoor dat het bij gesausde wanden en plafonds zorgt voor een goede voorstrijklaag dat voor een betere hechting zorgt bij de isolatie van licht en/of vuile aanslag. Op het moment dat de voorstrijklaag wordt gedroogd, kan er gekeken worden naar eventuele oneffenheden. Vervolgens kan de wand afgemaakt worden met de eindlaag. Nadat er een eindlaag is gespoten, kan het verwijderen van al het afplakwerk beginnen en zijn de wanden en/of plafonds weer klaar om te worden opgeleverd. Dit is een snelle en eenvoudige manier om je wanden weer te laten schitteren!

De juiste stukadoor vinden

Als je gebruik wil maken van een team dat latex kan spuiten op jouw wanden, dan is het misschien handig om te kijken naar bedrijven die een totaalpakket kunnen aanbieden waarmee ze het stuc, kit en latex werk in één keer kunnen verzorgen. Waarom? Dan kun je op meerdere vlakken ontzorgd worden en zo genieten van optimale kwaliteit. Hierdoor weet je dat jouw wanden er zo goed als nieuw uitzien omdat de combinatie van stuc en spuitwerk voor het beste resultaat zorgt.

Op het internet zijn er vele bedrijven te vinden. Dan is dat heel simpel om op Google in te toetsen door simpelweg te zoeken naar een stukadoor in de buurt. Dus bijvoorbeeld dat je intoetst: Stukadoor Alkmaar. Dat is het enige wat je hoeft te doen om vervolgens onderzoek te kunnen gaan doen naar een goed bedrijf die jou kan helpen met het opleveren van mooie wanden en/of plafonds. Latex spuiten is dus een prima aanvulling op de werken van een stukadoor, waardoor je in een mum van tijd weer een glanzend huis hebt die gereed is om te verkopen of juist om in te trekken. Dat is de kracht van deze unieke manier van verven.

Verder lezen?

Back to top button