Laatste nieuwsEconomieOndernemen

Hardcups verbannen het wegwerp plastic

Duurzaamheid is een erg actueel thema waar we met z’n allen heel erg hard aan werken, wat als er één ding wel duidelijk mag zijn is dat de wereld sterk verbeterd moet worden. Met de komst van hardcups maken we in ieder geval een goede zet naar de goede richting en de toekomst. 

Wat is het probleem met wegwerp plastic?

Wegwerp plastic is een methode dat we tot de dag van vandaag nog steeds gebruiken. Niet alleen wij Nederlanders, maar ook alle andere landen op de aardbol. Nu, zijn er steeds meer bedrijven die het probleem hebben ontdekt van wat de gevolgen van plastic zijn, waardoor er nieuwe initiatieven worden genomen en wereldleiders beloven regels te maken zodat de natuur niet kapot gaat aan plastic. Wegwerp plastic is één van de grootste veroorzakers als het gaat om de welbekende plastic soep.

Het is een wereldwijd probleem waar vele landen te lang mee hebben gewerkt. Er zijn namelijk best wel wat landen op de wereld waarbij het plastic namelijk niet wordt opgehaald. De EU heeft inmiddels een verbod ingesteld voor wegwerp plastic. Het beland vrijwel altijd in de zee en zorgt voor gigantisch veel schade aan de natuur. Alle zeedieren hebben er last van, kunnen er dood aan gaan en zorgen voor een gigantische impact op de wereld wat we van tevoren nog niet hadden kunnen voorzien. 

Wat zijn de alternatieven van plastic cups?

In Nederland is er inmiddels nieuwe bewustwording gecreëerd wat leidraad is voor vele andere ondernemingen die willen bijdrage aan een duurzame uitstraling. Plastic cups zijn nog steeds in grote doseringen verkrijgbaar, maar de populariteit is wel flink aan het afnemen nu mensen weten waar het plastic allemaal beland. Dus nu rest de vraag: Wat zijn de alternatieven van plastic cups. Bedrijven zoals drinkcup.nl en dergelijke bedrijven hebben de focus erg op het gebruiken van recyclebaar materiaal wat niet schadelijk is voor de wereld. Met de komst van herbruikbare kunststof bekers, hebben we te maken met de uitvinding van de toekomst voor de hele wereld. 

Deze kunststof bekers zijn ideaal voor grote evenementen. Daarom is er nu ook de mogelijkheid om hardcups te huren. Hardcups zijn gemaakt van Polypropyleen wat te hergebruiken valt als grondstof omdat Polypropyleen oliehoudend is. Ook heeft het een hoge mate van recyclebaarheid en werkt ook nog eens vuilafstotend. Allemaal positieve eigenschappen die het gebruik van reguliere wegwerp bekers teniet doet. 

Hardcups voor je eigen bedrijf

Zelf kun je ook impact maken door eigen hardcups te laten maken. Door dit aan te schaffen voor al je personeelsleden op kantoor of andere ruimtes, beperk je de kans op het verbruiken van vele pakken plastic wegwerp bekertjes. Tegenwoordig kun je een hard cup compleet laten personaliseren met je eigen bedrijfslogo erop. Ook kun je er een uniek systeem aan koppelen door in zee te gaan met een partij die er statiegeld aan heeft verbonden. Zo houd je er altijd wat aan over en kun je met een goed gevoel gebruik maken van hardcups. 

Ook blijft een hard cup over het algemeen langer mooi en is natuurlijk ook niet zo fragiel als normale plastic wegwerp bekers waardoor de kans op het pakken van nieuwe bekers totaal niet meer aan de orde is. Naast het persoonlijke oogpunt dat je gebruik maakt van je eigen hardcups, straal je ook uit dat je duurzaamheid belangrijk vindt, wat natuurlijk een mooie manier is om te laten zien aan al je volgers en zakenrelaties. Wellicht een leuke manier om een keer als relatiegeschenk te geven? 

Hardcups verbannen wegwerp plastic

Door de komst van hardcups is het tijdperk van wegwerp plastic wel echt geslonken. Exact wat nodig is om de strijd tegen plastic soep te gaan winnen. Hardcups verbannen wegwerp plastic steeds meer en hoe fijn zou het zijn als de aanschaf van kunststof bekers ervoor zorgt dat steeds meer landen het kunnen overnemen en daardoor een grote impact maakt op de wereld. 

Verder lezen?

Back to top button