TuinartikelenHuis & TuinLifestyleWonen

Je eigen spa creëren met een thuissauna

Je hebt er thuis ongetwijfeld wel eens over nagedacht: “Hoe mooi zou het zijn als ik een eigen spa zou hebben?” Dat vraagstuk hebben duizenden anderen zichzelf ook afgevraagd en wij begrijpen waarom. De momenten dat je in een sauna aan het genieten bent zijn mooi meegenomen en dragen bij aan lichamelijke en mentale rust. Dat is essentieel voor jezelf, aangezien je gezondheid het allerbelangrijkste is in je leven. 

Thuis tot rust komen

Je huis is de plek waar je na een lange werkdag of andere activiteit lekker op de bank ploft en gewoon geniet van je eigen plek. Eventjes de voetjes omhoog en genieten van wat je aan het doen bent. Echter, om een plek te vinden waar je écht helemaal tot rust komt is  best lastig. Er is in huis altijd wel iets of iemand die je aandacht nodig heeft. Dus waar kom je volledig tot rust? Exact, in de spa bij een sauna of warmtebad. 

Barrelsauna

Heb je ooit gehoord van een barrelsauna? Grote kans van wel, maar om je nog even te helpen herinneren, een barrelsauna is een sauna die je in jouw achtertuin kunt plaatsen. Het heeft de vorm van een barrel en is uitgerust met de fijnste technologie om er voor te zorgen dat jij compleet tot rust kan komen in de barrelsauna. Door de authentieke ronde vorm, is de luchtcirculatie in de cabine goed geregeld en kan de sauna snel opwarmen. De looks van dit model zijn prachtig en is zeker een eyecatcher voor jezelf en eventuele gasten/buren. 

In een barrelsauna kun je liggen en/of zitten. Het is maar net hoe je de indeling wil hebben. De barrelsauna kun je met infrarood licht aanschaffen, of juist door middel van kolen. Er zijn genoeg variaties te vinden op het internet waar je jouw gewenste product zou kunnen vinden. Een barrelsauna kopen is een flinke investering, maar het is jouw geld meer dan waard! Je kunt er namelijk jarenlang plezier aan beleven en dat gaat weer gepaard met veel gezondheidsvoordelen.  

barrelsauna in de achtertuin
Barrelsauna in de achtertuin – DNOB.nl

De voordelen van een thuissauna

De sauna kan je helpen om je gezondheid te verbeteren. Bovendien verhoog je jouw immuunsysteem en stabiliseer/ stimuleer je jouw bloedsomloop om beter te stromen door het lichaam. Je lichaam reinigt zichzelf door middel van zweet. Je ontgift schadelijke bacteriën uit je lichaam en zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf beter reguleert. 

Door de opwarming van het lichaam komen gespannen spieren tot rust, door de afwisseling van warm/koud ben je minder vatbaar voor ziektes en als kers op de taart komt je lichaam en geest tot rust. Dat is belangrijk voor iedereen aangezien een druk leven aardig wat druk op ons lichaam en geest kan zetten waardoor je niet optimaal of comfortabel leeft. Een barrelsauna geeft jou de ruimte om te ontsnappen aan alle drukte van de wereld, waarbij je gewoon lekker aan het genieten bent van de warmte en het zweetproces. Dat is waarom het hebben van een eigen sauna je leven positief beïnvloedt.

Je eigen spa creëren in de achtertuin

Dus, je eigen spa creëren in de achtertuin, dat klinkt niet verkeerd he. Hoe fijn klinkt het in de oren om in je achtertuin een cabine te hebben waar jij jezelf even compleet afzondert van alle verplichtingen en/of activiteiten waar je even geen in hebt. Tegenwoordig zijn er steeds meer families die besluiten om een sauna voor in de achtertuin te kopen, zodat zij er een lange periode van kunnen genieten. Tevens is het een leuke activiteit om met gasten en/of familieleden te doen.  

Verder lezen?

Back to top button