TuinartikelenHuis & TuinLifestyleTuin

Lekker bubbelen met een jacuzzi in de achtertuin

Optimaal ontspannen met een eigen jacuzzi!

Een eigen jacuzzi hebben is een luxe wat steeds meer mensen in huis halen. Of beter gezegd: Achter hun huis plaatsen. Extra comfort creëren is natuurlijk mooi meegenomen en daar zegt niemand nee tegen. In dit artikel gaan we meer vertellen over de fijne voordelen van relaxen onder het genot van de bubbels, ‘gewoon’ in je achtertuin! 

Een jacuzzi of spa plaatsen

Op het moment dat jij besluit om een jacuzzi te gaan aanschaffen, is het belangrijk dat je weet wat je nodig hebt om dat te installeren. Om te beginnen is het belangrijk dat je een doorgang creëert zodat de jacuzzi geplaatst kan worden met een hijskraan. Dat scheelt natuurlijk flink aangezien zo’n apparaat ontzettend zwaar is en dus veel mankracht nodig is indien een doorgang creëren niet mogelijk is. 

De ondergrond dient wel stevig te zijn. Dat is belangrijk aangezien de jacuzzi niet mag verzakken. Dat is natuurlijk gevaarlijk en ontzettend zonde van het apparaat als je er geen goed gebruik van kan maken. Stabiliteit is super belangrijk voor een jacuzzi. Bovendien moet je weten dat er ook een speciale stroomvoorziening nodig is om de jacuzzi te laten werken. Wees er bewust van dat het hebben van een jacuzzi natuurlijk ontzettend leuk is, maar als je niet zeker weet of jouw achtertuin dat kan hebben, dan is het goed om eerst met een deskundige te kijken of dat kan. 

Voorkom algen in een jacuzzi

Wij begrijpen het goed als je denkt dat de jacuzzi eenmaal staat, je er alleen in hoeft te springen. Dat klopt ook, maar wel met periodes dat je uitvoerig onderhoud voert. Als je geen onderhoud pleegt op een jacuzzi, dan is de kans groot dat je algen vindt in je eigen jacuzzi. Dat wil je natuurlijk niet want algen zijn slecht voor je gezondheid. De zuurgraad van het water is ontzettend van belang. Is de zuurgraad niet in balans, dan stimuleer je de groei van algen in je jacuzzi. 

Hoe zorg je dat er een goede balans is? Door een Ph waarde aan te houden dat tussen de 7,2 en 7,6 is. Gebruik in combinatie met het onderhouden van de zuurgraad ook een jacuzzi filter zodat het water niet vuil wordt en als voeding dient voor algen. En, zorg er voor dat er veel zonlicht op de jacuzzi schijnt, aangezien algen niet kunnen groeien op het moment dat er licht op ze schijnt. Wees er dus scherp op dat je jouw jacuzzi goed onderhoud om algen en/of andere bacteriën te voorkomen. Hierdoor kun je blijven genieten van jouw jacuzzi in de achtertuin!

jacuzzi in de achtertuin
Bubbelen in de achtertuin – DNOB.nl

Jacuzzi kopen

Op het moment dat je hebt besloten om een jacuzzi te gaan kopen is het belangrijk dat je goed kijkt naar verschillende aanbieders. Sommigen hebben namelijk betere kortingen en/of acties, waardoor je beter af bent om bij een bepaalde partij een jacuzzi te gaan afnemen. Jacuzzi aanbiedingen bekijken kan tegenwoordig heel gemakkelijk via het internet, dus dat zou geen obstakel moeten zijn. 

Op het moment dat je een jacuzzi wil gaan aanschaffen is dat natuurlijk wel even spannend. Het is een flinke investering wat je doet en je moet ook maar vertrouwen op de aanbieder dat het apparaat kwalitatief goed in orde is. Desondanks, met een beetje research, komt dat in vrijwel alle gevallen wel goed aangezien er genoeg betrouwbare aanbieders zijn die kwalitatief goede jacuzzi’s in hun assortiment hebben en genoeg kennis hebben over het product wat ze verkopen. Focus je op wat jij belangrijk vindt bij een jacuzzi, vergelijk de specificaties van verschillende modellen en kijk wat jouw intuïtie zegt. 

Bubbelen in de achtertuin

Genieten van de comort wat een jacuzzi met zich meebrengt is natuurlijk heerlijk. Je kunt optimaal genieten en met vrienden en/of familie een leuke tijd beleven. Je kunt een jacuzzi voor meerdere doeleinden gebruiken dan alleen relaxen, maar het blijft natuurlijk mooi om te zien dat jij en jouw naasten hun rust kunnen vinden door te bubbelen in de achtertuin. 

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button