Wonen

De babykamer inrichten: zo creëer je een praktisch en sfeervol paradijsje!

Als je in verwachting bent zul je niet alleen vol verheuging uitkijken naar de komst van jullie kleine wondertje; je geniet waarschijnlijk ook volop van de voorpret. En het goede nieuws is: er staan allerlei taken te wachten die de voorpret nog leuker maken! 

Een van die leuke taken is het inrichten van de babykamer. In dit artikel geven je hiervoor graag een aantal tips. Er zijn namelijk verschillende dingen handig om in je achterhoofd te houden bij het inrichten van de babykamer. 

Waar moet je op letten als je de kamer babyproof wil maken? 

Kleuren en licht

Je mag de babykamer natuurlijk helemaal naar je eigen smaak inrichten. Toch is het wel fijn als deze ruimte zo praktisch mogelijk is ingedeeld zodat je overal makkelijk bij kunt, en dat de ruimte niet te druk is voor je kindje. Vermijd daarom té felle, schreeuwerige kleuren, en kies in plaats daarvan voor de zachte, rustige tinten. Tinten zoals zachtgeel, lichtblauw, pastelgroen of lila zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor de babykamer. 

Waarom kun je beter niet kiezen voor felle kleuren in de babykamer? 

Baby’s zijn juist als ze nog zo klein zijn, extra gevoelig voor prikkels en hebben veel belang bij veel slaap, rust en ontspanning. Omdat je kleintje veel indrukken moet verwerken is het erg belangrijk als de slaapkamer rustig is. 

Inrichting

Probeer de babykamer dus zo minimalistisch mogelijk te houden. Weeg zorgvuldig af welke spulletjes je in het zicht wil hebben, en berg overbodige spullen op. Natuurlijke materialen zijn voor de babykamer erg passend, want deze stralen rust en eenvoud uit. Spulletjes gemaakt van hout of bamboe zullen een rustige sfeer creëren. Qua aankleding kun je bijvoorbeeld denken aan een mooie mobiele van houtgesneden figuurtjes, leuke kussentjes of een houten naamplaat. Koop dit laatste overigens wel pas als je een definitieve keuze hebt gemaakt wat betreft babynamen. Toekomstige ouders willen nog weleens van naamkeuze switchen op het laatste moment. 😉

Wat betreft verlichting is warm en zacht licht het prettigst voor je kleintje. Kies voor dimbare verlichting en een zoutlampje voor ’s nachts.

Tip: met decoratie kopen voor de babykamer kun je ook nog even wachten tot het kindje er is. Zorg eerst voor de belangrijkste basis, en focus je op de babyuitzet en welke jongens en meisjes namen jullie het allermooiste vinden, zodat je de geboortekaartjes straks kunt ontwerpen!

Denk ook praktisch

Kijk ook naar de inrichting vanuit praktisch oogpunt. Wat betreft de indeling is het handig om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Creëer genoeg kastruimte om kleertjes, luiers en verzorgingsproducten in op te bergen en leg deze op een handige plek zodat je er goed bij kunt tijdens het aankleden en verschonen. Tot slot raden we aan om de commode goed af te stemmen op jouw lengte. 

Veel plezier met inrichten!

Verder lezen?

Back to top button