EconomieOndernemenSelf development

Op deze manier kun je online geld verdienen

De 5 populairste mogelijkheden van online geld verdienen

Artikel highlights:
  • Google Adsense
  • Affiliate marketing
  • Advertentieruimte aanbieden
  • Eigen product of dienst
  • Website verkopen

Online geld verdienen, hoe doe je dat nou? De kracht van online wordt als maar groter en groter. Het is onmisbaar en je zult het vast wel merken. Webshops (e-commerce bedrijven), maar ook doodnormale websites draaien maandelijks soms enorme bedragen door puur op de juiste manier online aanwezig te zijn. Vandaag gaan wij 5 manieren delen om online geld te verdienen met jouw website.

1. Google Adsense

Nummer 1 is Google Adsense. Google Adsense is het tegenovergestelde van Google Ads. Google Ads maakt het voor advertentiebeheerders namelijk mogelijk om advertenties aan te maken. Terwijl Google Adsense website eigenaren de mogelijkheid geeft om de advertenties (van deze advertentiebeheerders) naar voren te laten komen om jouw website.

Dit kun je doen op een blog of andere specifieke landingspagina’s op jouw website. Op deze manier kun je advertenties naar voren laten komen die aansluiten op jouw niche. Dit is een van de makkelijkste verdienmodellen om toe te voegen aan jouw website.

Echter, om hier een mooi inkomen uit te halen heb je maandelijks veel bezoekers nodig. Denk aan tien duizenden bezoekers per maand voor een relatief goed jaarlijks inkomen. Het is voor iedereen mogelijk om Google Adsense te koppelen aan zijn of haar website, maar of je hier direct goed geld mee kan verdienen is nog de vraag..

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing kan daarentegen wel relatief snel zorgen voor geld op de plank. Affiliate marketing zorgt er namelijk voor dat jij producten of diensten van andere bedrijven en ondernemers kan promoten via jouw website of andere online kanalen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen doormiddel van een blog op jouw website.

Wanneer iemand vervolgens via jouw website (affiliate link) binnenkomt op een productpagina – en het product (of dienst) aanschaft – verdien jij een commissie. Super simpel en snel. Waar je duizenden bezoekers per maand nodig hebt op Google Adsense, zou je met affiliate marketing met tientallen bezoekers al het eerste online geld kunnen gaan verdienen met jouw website.

Dit zou je op jouw huidige business kunnen toepassen, maar je kunt ook een nieuwe website realiseren puur en alleen voor affiliate marketing.

3. Advertentieruimte aanbieden

Je kunt ook zelf advertentieruimte aanbieden/creëren op jouw website. Dit concept sluit erg aan op dat van Google Adsense, maar in dit geval bied je zelf advertentieruimte aan je mede-ondernemers. Je bepaald het allemaal zelf. Dit kan doormiddel van een simpele bedrijfsvermelding of hele advertentie banners. Er zijn altijd bedrijven die interesse hebben om naar voren te komen op websites met een groot bereik. Heb jij een website met veel bereik? Overweeg dan om eigen advertentie ruimte te creëren!

4. Eigen product of dienst

Een van de beste en meest schaalbare manieren om online geld te verdienen is doormiddel van het aanbieden van een eigen product of dienst. In dit geval blijf je volledig bij jezelf en werk je aan een uniek en eigen merk. Dit kan in het begin erg lastig zijn. Dit is namelijk ook het moment waar 90% van alle bedrijven faalt.

Het eist veel tijd, energie en goeie marketing om dit van de grond af te krijgen en mensen in jouw product of dienst te laten geloven. Maar wanneer dit eenmaal is gelukt heb je er ook enorm veel profijt van. Dus, wil jij op lang termijn ergens naartoe werken? Dan is het online aanbieden van je eigen producten of diensten één van de beste manieren.

5. Website verkopen

Natuurlijk kun je jouw website ook verkopen. Wanneer jij al een tijdje met jouw blog en/of website werkt, kan het zijn dat je al wat goede posities in Google te pakken hebt. Er zijn bedrijven die hier interesse bij hebben. In dit geval kun je het afwegen om je website te verkopen.

Maar let op: wanneer je je website verkoopt ben je hem kwijt en kun je er geen geld meer mee verdienen. Wij zouden dit daarom ook alleen aanraden wanneer je de website verder nergens meer voor wilt/kunt gebruiken.

Gebruik eerder genoemde punten eerst, werk naar een lekker maandelijks inkomen toe en overweeg om aan het einde van de rit jouw website door te verkopen.

Voordat je begint met online geld verdienen

Voordat je kunt beginnen met online geld verdienen met jouw website is het enorm belangrijk dat jouw website in de basis heel sterk en goed ontwikkeld is. Doe je dit niet? Dan loop je het risico om niet gevonden te worden in Google of verder op te schalen. Weet wat je doet en lees je dus goed in!

Verder lezen?

Back to top button