EconomieLaatste nieuwsTech

Wat is een goede bitcoin exchange om te gebruiken voor je crypto investeringen?

Crypto is een onwijs populaire manier om inkomen te genereren. Maar doordat het zo populair is, zijn er nu heel veel bitcoin exchange websites op het internet gekomen. Niet ieder platform heeft het beste met je voor. Daarom is het goed om te weten wat voor bitcoin exchange het best werkt voor jouw investeringen. 

Wat is een bitcoin exchange?

Het is een online ruilbeurs waarin een nieuwe handelsomgeving is gecreëerd. Met mooie grafieken, professionele opzetten van informatie en een professioneel orderboek ben je van alle nodige elementen voorzien. Het werkt praktisch gezien als een handelsbeurs/marktplaats voor bitcoins en wordt daardoor ook meer gezien als een bitcoinbeurs. Desondanks zijn er dus vele aanbieders van bitcoin in Nederland, waarbij ze kunnen opereren als makelaar of wisselkantoor. 

Een makelaarsbedrijf kan direct handelen met de klant en de bitcoins zo goedkoop mogelijk inkopen op de grote internationale bitcoin exchanges. Afgezien van waarom je een bitcoin exchange nodig hebt, is het dus goed om jezelf te oriënteren welke omgeving het best voor jou werkt. Kijk daarom dus goed naar de vele bitcoin exchange reviews. Door deze informatie kun je jouw gevoel net wat meer vorm geven. 

Welke (bekende) platformen heb je allemaal?

Om een kort antwoord te geven: Er zijn nu eenmaal honderden aanbieders gekomen. Echter is er uit onderzoek gebleken dat de meeste bekende handelsbeurzen super betrouwbaar zijn gebleken. Je kunt denken aan Bitvavo Amsterdam,Litebit, Binance Global, Bitpanda, Coinbase, Bitfinex, Gemeni en nog een aantal anderen. In Nederland is Bitvavo, BTCDirect en Blox de meest legitieme en betrouwbare partijen om mee samen te werken aangezien deze bedrijven onder toezicht van de Nederlandsche bank staat en opereert met een anti-witwasbeleid. Hierdoor voorkom je dat je zelf in de problemen raakt en voor onvoorziene kosten komt te staan. 

Wat te kiezen in Nederland?

Inmiddels is het dus duidelijk dat er genoeg verschillende brokers en beurzen in Nederland beschikbaar zijn. Nu is het altijd de vraag welke van de talloze dienstverleners je zou willen gebruiken. Wat zijn de verschillen tussen sommige partijen? Het beste wat je zou kunnen doen is dat je onderzoek uitvoert op meerdere partijen en noteert wat de plus en minpunten van elkaar zijn. Dus om je een beeld te geven: Bitvavo vs Litebit. Je kunt eenvoudig informatie vinden van elkaar en dat tegen elkaar op zetten. Kijk wat voor jou het handigst is. 

Wat wel goed is om te weten is dat in tegenstelling met Litebit en soortgelijke platformen, is dat Bitvavo een exchange platform is en Litebit meer als wisselkantoor fungeert. Dat is een groot verschil in diensten die deze bedrijven aanbieden, maar soms over het hoofd worden gezien. Dat verandert niets aan het feit of één van deze bedrijven niet meer of minder bij je past. Nogmaals, kijk naar de verschillen en baseer op alle beschikbare informatie welk platform het best bij je past. 

Bitvavo & Binance

Bitvavo vs Binance: Binance behoort inmiddels tot één van de grootste handelsbeurzen voor cryptovaluta in de wereld. Desondanks is het interessant om te weten hoe dit zich verhoud op de Nederlandse Bitvavo exchange. Wat goed is om te weten is dat Bitvavo in Nederland is ontwikkeld en bedoeld is om als handelsplatform te opereren. Binance daarentegen is een globaal opererende exchange dat verschillende onderdelen en vestigingen heeft. De kanttekening ervan is dan ook dat als je Binance gebruikt, je geen Nederlandstalige ondersteuning krijgt omdat het geen vestiging in Nederland heeft. Ook staat Binance niet geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, wat risico’s met zich meebrengt. 

Bitvavo vraagt net wat meer handelscommissies dan Binance, dus het is belangrijk om je keuzes af te wegen hoeveel je eigenlijk wilt afstaan aan een bedrijf. Binance is een crypto-only-exchange wat betekent dat je jouw handelsrekening alleen kan voorzien van Bitcoin en je dat moet verhandelen met een stablecoin. Dat is een nadeel van Binance, als je dat vergelijkt met Bitvavo. Het grootste verschil merk je dus al wel, Binance is op sommige vlakken wat exclusiever dan Bitvavo, maar tegelijkertijd is dat niet altijd een goede zet om te nemen.

Verder lezen?

Back to top button