WooninspiratieHuis & TuinOverigWonenWoondecoratie

Tips voor het verzorgen van jouw huiskamerplant

Heb jij een huiskamerplant? Let hier dan goed op!

Artikel highlights:
  • Soorten huiskamerplanten
  • Voordelen huiskamerplant
  • Tips verzorgen huiskamerplant
  • Verzorgen huiskamerplant

Velen van ons weten inmiddels wel hoe goed het is om huiskamerplanten te hebben. Er zijn velen soorten huiskamerplanten en daarom is het soms lastig om te weten hoe je ze precies moet verzorgen. In dit artikel behandelen wij 5 globale tips voor het verzorgen van jouw huiskamerplant die in alle gevallen toepasselijk zijn.

Soorten huiskamerplanten

Er zijn veel verschillende soorten huiskamerplanten. Groot, klein, breed, smal. Alle soorten en maten! Iedere huiskamerplant heeft zijn eigen unieke kenmerken.

Dit zijn de populairste soorten huiskamerplanten:

  • Palmen
  • Hangplanten
  • Luchtzuiverende kamerplanten
  • Makkelijke kamerplanten
  • Bloeiende kamerplanten
  • Grote kamerplanten

Voordelen huiskamerplant

Een groene huiskamerplant kan erg goed voor je gezondheid zijn. Dit komt omdat planten de lucht zuiveren. Ze halen schadelijke stoffen als carbon dioxide en stofdeeltjes uit de lucht. Wist je dat je blijer wordt van huiskamerplanten in jouw omgeving? Ze zorgen namelijk voor minder stress, een schone lucht in huis, een betere nachtrust en betere concentratie.

Genoeg over de voordelen en verschillende soorten. Volgens mij was jij opzoek naar tips voor het verzorgen van jouw huiskamerplant. Laten we daar dan ook direct maar even verder op inhaken.

Voordelen van goed verzorgen van huiskamerplanten

Tip 1: Kies een huiskamerplant die bij jou past

Elke huiskamerplant heeft weer andere aandacht nodig. Ben jij iemand die snel vergeet om de plant water te geven? Dan raad ik aan een plant te nemen die maar om de +/- 3 weken wat hoeft.

Daarbij moet de plant natuurlijk ook goed bij je interieur passen. Zoals ik eerder in dit artikel benoemde zijn er veel verschillende soorten en maten. Daarom is het ook altijd belangrijk een plant te kiezen die qua uiterlijk goed bij jou en je huis past!

Tip 2: Weet wanneer je ze water moet geven

Wat ook goed is om te weten is dat niet elke plant dezelfde hoeveelheid water nodig heeft. Sommige planten hoeven namelijk maar om de 2-3 weken wat water terwijl andere het bijna weer dagelijks nodig hebben. Let hier dus goed op bij de aanschaf van jouw huiskamerplant.

Tip 3: Zet ze op de juiste plek in huis

De positie in huis speelt ook een grote rol bij de gezondheid en levensduur van de plant. Sommige huiskamerplanten hebben bijvoorbeeld zon nodig en andere doen het weer beter in de schaduw buiten de zon. Kijk goed welke soort plant jij hebt en hoe aangeraden wordt deze te positioneren en verzorgen.

Tip 4: Zorg voor de juiste pot

Potten kunnen soms negatief effect hebben op de plant en haar wortels. Als dit niet nodig is kun je de huiskamerplant het beste in de plastic pot houden waarin je hem hebt gekocht. Dan zit je sowieso goed en maak je het ook nog eens makkelijker voor jezelf!

Tip 5: Zet jouw huiskamerplant eens buiten

Tijdens de mooie zomerdagen houden huiskamerplanten er ook nog wel eens van om buiten (letterlijk en figuurlijk) lekker even in het zonnetje gezet te worden. In de winter is dit natuurlijk veel te koud en is er te weinig zonlicht voor de plant, maar tijdens de zomerdagen kan het zeker geen kwaad.

Verzorgen huiskamerplant

Het verzorgen van een huiskamerplant brengt nog al wat verantwoordelijkheid met zich mee. Toch vind ik dat dit niet opkan tegen de voordelen ervan. Goed kunnen zorgen voor een plant is een goede eigenschap en mooie test! 🙂

Naast mooie binnenplanten is het natuurlijk ook leuk om wat meer sfeer aan je tuin te voegen. Hiervoor kun je op zoek gaan naar planten of decoratie voor buiten.

Hoe dan ook, gebruik deze tips eerst eens voor het verzorgen van jouw huiskamerplant, koop een mooie plant of lees je dieper in op het soort huiskamerplant wat jij hebt/wilt. Succes!

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button