WooninspiratieHuis & TuinKlussenWonen

Muur verven: welke kleur moet ik kiezen?

Elke kleur heeft een andere uitstraling, kies de juiste!

Artikel highlights:
  • Verfkleuren voor op de muur
  • Muur verven in de juiste kleur
  • Tips voor verfkleur kiezen

Wil jij je muur gaan verven? Dan is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Waarom? Wat stralen de kleuren uit? Welke kleur geeft het beste gevoel en sfeer voor in de huiskamer? In dit artikel lees je alles over de verschillende verfkleuren en de betekenis en uitstraling ervan!

Verfkleuren voor op de muur

Alle kleuren stralen natuurlijk een bepaald gevoel uit. Zo oogt een muur in de woonkamer heel anders wanneer deze knalrood is in plaats van wit. In dit artikel willen we jou een beetje op weg helpen door een aantal kleuren bij langs te gaan.

Verfkleur: Rood


De kleur rood zorgt voor veel energie, een kleur die je snel op scherp zet. In huizen waar velen willen samenzitten om te praten en tv-kijken is rood de perfecte keus.

Verfkleur: Blauw


De kleur blauw is een rustige kleur. Deze geeft heerlijke energie en is heel ontspannend voor je ogen. Blauw zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt, wat ideaal kan zijn in woonkamers of slaapkamers.

Verfkleur: Oranje


De kleur oranje staat voor actie, maar is helemaal niet agressief. Een oranje ruimte maakt je blij, geeft veel warmte én is heel uitnodigend.

Verfkleur: Paars


De kleur paar zorgt voor rust, maar niet zoals blauw. Paars is een kleur die heel sterk werkt en je slaap- of huiskamer wel erg sfeervol kan maken. Ook wordt paars vaak als een spirituele kleur gezien.

Verfkleur: Groen


De kleur groen is een kleur die puur is. Groen zorgt ervoor dat je rustig en ontspannen raakt, maar ook beter kan denken. Het is een actieve en uitnodigende kleur. Groen staat voor goed- en gezondheid.

Verfkleur: Geel


De kleur geel is een kleur die vooral heel erg opvallend is. Geel kan je helpen om energieker te worden én de ruimte optimistischer lijkt. Ook geeft geel je veel zonneschijn en dat heeft bovendien enorm positief effect op het lichaam.

Verfkleur: Marine blauw


Deze kleur zorgt ervoor dat je rustig wordt en meer energie hebt. Het is ook een cool-koude kleur, wat wil zeggen dat hij goed werkt in warme ruimtes. De marine blauwe kleur kan ook heel erg ontspannend zijn.

Verfkleur: Wit


Wit straalt een enorme rust uit en het kan je heel erg ontspannen maken. Wit zorgt ervoor dat er meer licht in de ruimte komt, wat goed is voor bijvoorbeeld gevoelens van claustrofobie of depressie. Witte ruimte lijken vaak ook sneller groot.

Verfkleur: Zwart


De zwarte kleur wekt een sfeer van luxe en mysterie uit. Wanneer je zwart in de kamer aanbrengt, wordt het moeilijker om te bepalen waar licht vandaan komt én wat er is gebeurd. Hierdoor kan zwart ook een mysterieus gevoel geven.

Verfkleur: Cyaan


Cyaan is een kleurencombinatie tussen groen en blauw, wat wil zeggen dat hij helemaal niet koud is. Cyaan kan aangenaam werken in iedere ruimte. Het voelt voor veel mensen heel erg fris uit omdat die kleur vaak goed valt bij iedereen.

Verfkleur: Violet


Violet is een kleur die vaak wordt geassocieerd met bijna ongeziene plekken, waardoor het ook erg mysterieuze gevoel kan creëren. Violet is een vorm van paars, maar het is vaak veel donkerder dan paars. Het gevoel van mysterie dat violet kan oproepen, maar ook het idee om in de eenzaamheid veilig te zijn.

Muur verven in de juiste kleur

Zo als je zelf al wel merkt hebben alle kleuren hun eigen betekenis en uitstraling in onze huis en tuin categorie. Zorg er dus voor dat je de juiste kleur kiest wanneer jij jouw muur wilt gaan verven. Er zijn nog veel meer kleuren en varianten van dan de hierboven genoemden kleuren. Doe dus goed onderzoek en kijk wat jou het meeste aanspreekt.

Tips voor de juiste verfkleur kiezen:

  1. Kies voor een kleur die past bij jouw interieur
  2. Kies voor een kleur die past bij jou zelf
  3. Ga langs bij een verfwinkel en bekijk eens wat kleuren
  4. Verf eerst een klein deel van de muur om te zien hoe het lijkt
  5. Vraag eventueel de mening van anderen als je er zelf niet uitkomt

En onthoud dat je er altijd nog een keer overheen kunt als je toch de verkeerde keuze hebt gemaakt, succes met kiezen! 🙂

Verder lezen?

Back to top button