Laatste nieuwsComputer & ICTGames & spelletjesLifestyleOnline gamesOntwikkeling

Microsoft belooft Call of Duty speelbaar te houden op Playstation

Het had er al een tijdje alle schijn van, Microsoft gaat de populaire game-uitgever Activision Blizzard overnemen. Het is de grootste deal uit de game-industrie tot nu toe. Echter hielden Playstation gebruikers hun hart vast aangezien het best reëel was om te denken dat Call of Duty alleen op de Xbox gespeeld mag worden.

De overname

Microsoft heeft eerder bekend gemaakt om Activision Blizzard over te nemen voor een record bedrag van 68,7 miljard dollar. Dat is omgerekend zo’n 60,4 miljard euro. Dat is natuurlijk een groot gigantisch bedrag en daarom ook de grootste deal in de game-industrie tot nu toe. De overname is nog niet compleet afgerond, de afronding kan tot juni 2023 duren. Maar het is wel zeker dat Microsoft alles van Activision Blizzard compleet gaat overnemen. Het is een grote overname dat al voor talloze reacties heeft gezorgd, maar na wat meer informatie lijkt de rust te zijn wedergekeerd.

Nadat de bekendmaking online was gekomen, werden er al de nodige bezorgde reacties gegeven. Vele mensen waren bang dat Call of Duty een exclusief spel zou worden aangezien Microsoft dat ook met het spel Halo heeft gedaan. Maar Microsoft heeft zich direct laten gelden door te zeggen dat ze zich houden aan de afspraken die Activision en Sony hebben gemaakt. Zelfs als de afspraken tot zijn eind zijn gekomen heeft Microsoft beloofd om het spel alsnog bespeelbaar te laten voor de Playstation gebruikers.

Totdat de overeenkomst definitief is zullen Activision Blizzard en Microsoft los van elkaar werken. Op het moment dat de overeenkomst ingezet kan worden zal Microsoft het compleet overnemen. Maar, de eerste stappen zijn gezet en Microsoft kijkt er naar uit om hun cultuur uit te breiden naar de teams binnen Activision Blizzard. Daar hebben beide teams zeker baat bij, al helemaal nadat Activision in opspraak was gekomen vanwege vermeende ongewenste activiteiten binnen het team. Daarom heeft de overname van Microsoft een positief effect op de rest van de industrie.

Wat is Activison Blizzard?

Activision Blizzard was de grootste Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever van populaire computerspellen zoals Call of Duty, Warcraft en ga zo maar door. Het bedrijf bestond uit een fusie van Activision en Vivendi Games. In 2008 was de fusie officieel van start gegaan en konden beide partijen de handen in één slaan om de wereld te gaan veroveren. Vervolgens kwam de samenwerking tot een einde in 2013. Inmiddels heeft Activision door de jaren heen meerdere succesvolle spellen ontwikkeld en uitgebracht, waarbij ze miljarden winst hebben gemaakt.

Activision Blizzard is een bedrijf dat continu te maken heeft gehad met grote successen en grote dalen. Dat komt omdat er in 2021 meer dan zevenhonderd meldingen waren gemaakt wegens wangedrag op de werkvloer. Het bedrijf zou zo tientallen medewerkers hebben ontslagen. Ook de CEO van het bedrijf werd beschuldigd van onprofessionele zaken, maar hij blijft de beschuldigingen tegenspreken. De overname zorgt voor meer rust bij het bedrijf.

Wat is de rol van Microsoft nu?

Microsoft voorziet een goede toekomst met revolutionaire spellen. Alles spellen die Activision heeft uitgebracht, zullen beschikbaar en toegevoegd worden aan Microsofts game- abonnement. Een slimme zet aangezien er meer dan 25 miljoen mensen gebruik maken van dat abonnement. Verder zal Microsoft nieuwe spellen gaan ontwikkelen, samen met het oude personeel van Activision.

Ook is Microsoft van plan om games te blijven ontwikkelen voor de Nintendo Switch. De spellen Diablo III en Overwatch waren namelijk ontwikkeld door Activision en uitgebracht voor op de Switch. Microsoft heeft aangegeven dat zij denken dat dit het juiste is om te doen voor de game-industrie, de spelers en voor zaken. De nieuwe cultuur zal alleen maar voor nieuwe ideeën zorgen en betere kwaliteit. Een missie dat vele gaming bedrijven willen nastreven.

Microsoft heeft aangegeven dat ze zich aan alle bestaande afspraken willen houden zodat er geen directe impact teweeg wordt gebracht. Uiteindelijk zal Microsoft zichzelf moeten afvragen welke koers ze willen op gaan naarmate de duur van de afspraken zijn verlopen. Ook wil Microsoft alle andere games van Activision en Blizzard blijven aanbieden. Het heeft uiteindelijk voor de nodige opschudding gezorgd, maar uiteindelijk hoeven we als het aan Microsoft ligt, nergens bang voor te zijn.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button