HealthGezonde balansHuis & TuinLifestyleVerzorging

Belangrijke voordelen van een verzwaringsdeken

De laatste jaren is er een positieve ontwikkeling voorbij gekomen als het gaat om de populariteit van een verzwaringsdeken. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een verzwaringsdeken heel erg positief is, omdat er een aantal belangrijke voordelen aan verbonden zijn. Wat zijn de belangrijke voordelen van een verzwaringsdeken. 

Wat is een verzwaringsdeken?

Zoals de naam al zegt is een verzwaringsdeken verzwaard. Nu vraag je je misschien af of het deken dan ietsjes zwaarder is dan een normaal deken, maar dat is totaal niet het geval. Een verzwaringsdeken kan tot wel 15 kg zwaarder zijn dan een normaal deken, afhankelijk van wat de gebruiker fijner vindt. 

Het is namelijk gebleken dat een verzwaringsdeken ervoor zorgt dat er een aantoonbaar positief effect op de slaapkwaliteit van zijn gebruikers zorgt. De bevordering van de aanmaak van positieve slaaphormonen zijn dan ook in gang gezet. Een latona blanket is hierbij een welbekend merk die bijdraagt aan een positieve slaapomgeving. 

Het effect van een verzwaringsdeken

Het gebruik van een verzwaringsdeken is eigenlijk heel essentieel. Je moet je bedenken dat het gebruiken van een verzwaringsdeken wel wat dieper gaat dan alleen het gewicht. Om te begrijpen hoe dit werkt leggen we je wat meer uit. De werking van je zenuwstelsel is hierbij heel belangrijk. De hele dag verwerken wij mensen bepaalde zintuigen en prikkels zonder dat we het door hebben. Het lichaam kan daar op een bepaalde manier op gaan reageren. 

Wij mensen verschillen daar allemaal in, maar het core probleem wat vaak terugkomt is dat we al onze prikkels meenemen naar de slaapkamer. Uit onderzoek is gebleken dat als wij het gevoel van geborgenheid en druk op het lichaam kunnen zetten, wij een immense daling van nervositeit en paniek voelen. Je voelt misschien niet dat je paniek hebt, maar als je naar bed gaat komt dat zonder dat je het door hebt wel aan bod. 

Belangrijke voordelen van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken kopen zorgt voor vele voordelen. Een verzwaringsdeken draagt dus bij aan het kalmeren van je zenuwstelsel. Overprikkeling is namelijk een term waar we als mens te weinig bij stilstaan, maar wat wel van toepassing is voor ons. Met een verzwaard deken is dat niet meer het geval, voel je jezelf veel meer uitgerust en is je slaapkwaliteit van hoog niveau. Bovendien zorgt het extra gewicht ervoor dat je het gevoel hebt alsof je aan het knuffelen bent, wat voor meer comfort zorgt als je in bed licht. 

Een verzwaringsdeken is voor vrijwel iedereen een uitkomst, maar al helemaal geschikt voor mensen die een bepaalde aandoening hebben. Zo kun je denken aan mensen die zijn gediagnosticeerd met Autisme, ADHD, PTSS en dergelijke aandoeningen. Een verzwaringsdeken neemt vele prikkels tot zich en zorgt voor meer rust, kalmte en een beter humeur. Bovendien zorgt de diepe druk op je spieren, pezen en gewrichten een indicatie naar je hersenen sturen dat je veilig bent. Je lichaam zal zich ontspannen, je ervaart veel minder stress en kunt daadwerkelijk genieten van een goede nachtrust. Als gevolg val je makkelijker in slaap en is de kans aanzienlijk kleiner dat je nog een slechte nachtrust ervaart.

verschillende verzwaringsdekens

Er zijn heel wat verzwaringsdekens op de markt gekomen. Het zal misschien in het begin even testen zijn wat voor gewicht het best bij jou past, aangezien je niet op het eerste beste moment weet wat jou helpt tijdens de nacht. Door eventjes wat dekens te proberen weet je wat voor jezelf werkt. Kijk dus naar wat voor kleur je mooi vindt, maar ook welk gewicht toepasselijk is voor de slaapsituatie waarin je zelf verkeerd. Doordat er dus verschillende verzwaringsdekens beschikbaar zijn, kun je meerdere combinaties met elkaar afwegen om zo de leukste stijlen te creëren in je slaapkamer.

Verder lezen?

Back to top button