LifestyleCadeau's inspiratieGezonde balansReviewsWonen

Aromatherapie in huis, wat zijn de voordelen?

Haal de natuur in huis met aromatherapie!

Dat moment wanneer je bij een therapeut op bezoek bent geweest en die heerlijke aromatische geuren ruikt, is dat niet zonder reden. Aromatherapie is een eeuwenlange vorm van genezing wat door inheemse stammen werd gebruikt. In dit artikel vertellen wij meer over aromatherapie en wat dat doet in huis. 

Essentiële oliën

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruik van essentiële oliën. Er zit een bepaalde hoeveelheid levenskracht in dat soort oliën, die bijdraagt aan het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie heeft tot een zekere hoogte een specifieke eigenschap die zich richt op bepaalde organen of aandoeningen. Aromatherapie richt zich op het selectieve proces om schadelijke bacteriën te verwijderen. 

De zuivere essentiële oliën worden op een goede en natuurlijke manier gewonnen waarmee de levenskracht van de planten hun helende werkingen hebben. Etherische oliën kunnen van ontzettend veel verschillende planten en  fruitsoorten gemaakt worden. Er zijn geuren die voor een ontspannen en rustgevende sfeer zorgen, maar er zijn ook geuren die concentratie stimuleren en voor veel energie zorgen. 

Rust creëren met aromatherapie

Het is best bijzonder dat een simpel geurwolkje er voor kan zorgen dat je veel meer rust ervaart in huis. Aromatherapie in huis is een fijne en aangename manier om ervoor te zorgen dat het lichaam op een gezonde manier geneest op zowel mentaal als fysiek gebied. Het is een geschenk uit de natuur wat heel krachtig en geconcentreerd is. Het verspreiden van aromatische oliën in huis is ontzettend goed. Het is alleen wel belangrijk dat je weet wat je moet gebruiken mits je kinderen in huis hebt. 

Omdat etherische oliën super krachtig zijn, is het belangrijk dat je niet teveel gebruikt. Anders kan de werking averechts werken en is het niet zo goed voor je lichaam. Het positieve hieraan is, is dat het een duurzaam product wat natuurlijk hartstikke goed is voor het milieu. Door je te verdiepen in de werkingen van alle bijzondere oliën, weet je wat voor rust je kunt creëren zonder dat je daar een andere vorm van medicatie nodig bent.  

Aromatherapie
Aromatherapie – DNOB.nl

Aromatherapie in huis

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die aromatherapie gebruiken in huis. Dit om het huis heerlijk te laten ruiken, maar ook om de werking die het heeft. Mensen hebben door dat de kracht van de natuur hartstikke goed werkt en voor meer rust zorgt. Bovendien worden schadelijke bacteriën verwijdert uit het lichaam wat zorgt dat je gezondheid optimaal blijft. Dat is hartstikke mooi meegenomen waardoor je ook niet altijd gebruik hoeft te maken van onnodige medicatie. 

Stel je voor, je bent verkouden geworden door het koude weer en weet je geen raad meer omdat neusspray en dergelijke medicatie je niet helpt. Omdat olie natuurlijk al zeer krachtig is, is de werking van eucalyptus olie ontzettend belangrijk vanwege de stoom die je inademt en je neus stoomt. De natuurlijke werking van de olie zorgt ervoor dat de neus heel vriendelijk open gaat. Bovendien is het vele malen vriendelijker voor je longen, dan wanneer je gebruik maakt van gedroogde kruiden en/of medische mixen. 

Het belang van de natuur

Zonder de bijzondere werkingen van de natuur hadden we nooit medicatie gehad. Het belang van de natuur met etherische oliën is ontzettend belangrijk. Daarom is het ook belangrijk dat er duurzaam gebruik wordt gemaakt van de olie die je hebt. Dat komt omdat de natuur dus heel krachtig is, en in een grote hoeveelheid schadelijk kan werken. Dat wil je natuurlijk niet. Op het moment dat je gebruik wil gaan maken van aromatherapie, dan is het belangrijk dat je weet hoe groot de rol is van de natuur. Zonder de rol van de natuur was er namelijk geen olie!. 

Verder lezen?

Back to top button