GroepsactiviteitenActiviteitenBusinessOndernemen

Op avontuur met jouw collega’s tijdens een personeelsreis

Personeelsreizen zijn hartstikke leuk om de dynamiek en moraal te verbeteren van een team. Bovendien brengt het leuke herinneringen en gezelligheid met zich mee, waardoor personeelsleden na afloop beter met elkaar gaan werken. Afhankelijk van wat ze gaan doen, is er altijd een avontuur te beleven. 

Waarom kiezen voor personeelsreizen?

Een personeelsreis is het perfecte middel om de groepsdynamiek binnen een team te verbeteren. Hoe hechter de groep met elkaar wordt, hoe beter het is om ook na de reis met elkaar te werken. Misschien komen er nieuwe vriendschappen uit, wat altijd mooi meegenomen is. Bovendien is het organiseren van een personeelsreis een mooi middel om je personeel te motiveren en te belonen.

Personeelsreizen brengen veel positiviteit met zich mee. Om één cultuur te creëren binnen het bedrijf, is het periodiek organiseren van een personeelsreis dus hartstikke leuk. Maar, het kan natuurlijk voorkomen dat je even niet weet wat je moet doen. Dan is het simpelweg even op internet struinen waarin organisaties meerdere personeelsreizen aanbieden. Het is maar net waarvan jij denkt dat het gaat werken. Dus ben je bereid om je personeel een unieke ervaring te geven, dan is dit je moment. 

Waar kun je personeelsreizen het best organiseren ?

Dat is een vraag dat je beter zelf kunt invullen. Het organiseren van een personeelsreis kan namelijk zo gek als je wilt. Het is puur kijken wat binnen het budget past en wat de beschikbaarheid is van je personeel. Je kunt er voor kiezen om in het binnen en/of buitenland wat te gaan doen. Daarom is het voor jezelf de vraag wat het best uitkomt, zodat je kunt kijken naar onvergetelijke ervaringen in het binnen en/of buitenland. 

Waar kan ik personeelsreizen boeken?

Als je even op het internet kijkt zijn er meer dan genoeg organisaties die een personeelsreis aan je aanbieden. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een partij kiest dat professionele begeleiding verleent, een all in one pakket aanbiedt en soepele voorwaarden hanteert. Dat is wel zo fijn om uit te kiezen, zodat je zo min mogelijk te maken hebt met problemen, maar wel te maken hebt met veel plezier. 

Ook is het fiscaal gezien aantrekkelijk om een personeelsreis periodiek te organiseren. Maar, dat is een zorg die je later kunt uitzoeken, want er zijn meer dan genoeg partijen die je dat graag uitleggen. Bovendien kun je er zelf voor kiezen om met een organisatie een reis te vinden dat in het teken kan staan van maatschappelijke thema’s of juist compleet het tegenovergestelde. De keus is aan jou. 

Zijn er in Nederland populaire activiteiten?

In Nederland zijn er ongetwijfeld populaire personeelsreizen, maar het is aan jou om te kijken wat je eventueel zou willen doen met je eigen team. Desondanks is survivallen in de Biesbosch een erg populair item op dit moment. Ook het ontsnappen uit een gebouw is een activiteit wat veel teamwork vereist, plus een aantal goede probleemoplossers. Het is een groter spel dan wat we gewend zijn van een escaperoom. Desalniettemin is het een ware hit geworden in Nederland en zijn er vele personeelsreizen richting een bepaald gebouw gegaan om daar te kunnen ontsnappen. 

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer populaire activiteiten in Nederland, maar het is wel goed dat je eerst goed onderzoek doet naar wat je team eventueel leuk zou vinden. Anders heb je geïnvesteerd in iets wat misschien totaal niet past bij je team, en dan heb je in principe gewoon geld weggegooid. Misschien is het leuk om te overleggen, of juist eventjes de kat uit de boom te kijken als je mensen apart zou nemen om te vragen wat ze leuk zouden vinden. Hoe dan ook valt er genoeg te organiseren. Dus, wacht niet te lang met belonen! Begin met herinneringen maken. 

Verder lezen?

Back to top button