HuishoudenGezinLifestyleWoondecoratie

Jouw eettafel aankleden en goed beschermen

Zorg voor de juist elementen en bescherming op de eettafel!

Soms weet je even niet hoe je jouw eettafel het best kunt inrichten. Desondanks is het hebben van decoratie leuk, maar moet je tafel wel goed beschermd zijn. Het komt namelijk vaak voor dat je op zoek bent naar een fraaie oplossing voor je tafel, maar gewoon niet weet wat je moet doen. Jouw eettafel aankleden? In dit artikel kom je meer te weten over hoe je bescherming kunt waarborgen voor je tafel, in combinatie met design. 

Doorzichtig tafelzeil voor bescherming

Eenvoud is vaak de bron van schoonheid. Een doorzichtige tafelbeschermer zier er fraai en esthetisch verantwoord uit, terwijl het optimale bescherming biedt. Met een kwalitatief goede doorzichtige tafelzeil ben je van beide gemakken voorzien: Bescherming en uitstraling. Op elke eettafel komt het tot zijn recht, al helemaal op een eikenhouten tafel. Het geeft een nieuwe twist aan het uiterlijk van de tafel wat toch wel een sfeermaker is. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. 

Een doorzichtig tafelzeil kun je in verschillende maten verkrijgen. Je kunt denken aan diktes van 0,1 mm tot aan 2,2 mm. Bovendien kun je kiezen welke afwerking jij mooi vindt. Hoogglans en mat zijn de twee keuzes die de meeste bedrijven voor je hebben klaarstaan. Wil je er zeker van zijn dat jouw tafelzeil niet gaat schuiven, dan kun je ervoor kiezen om een overhang te gebruiken. Wel adviseren wij dat om een overhang te gebruiken bij een variant dat een dikte heeft van 0,05mm. 

Eettafel aankleden doe je zo
Tafel aankleden doe je zo – DNOB.nl

Doe je dat bij een groter model, dan komt de doorzichtige tafelzeil niet tot zijn volledige recht. Dat zou zonde zijn voor de eettafel en tafelzeil zelf. Op het moment dat het tafelzeil perfect is gesneden, dan lijkt het vrijwel onzichtbaar op tafel. Dat creëert een illusie dat zeker de nodige complimenten zal krijgen door jouw gasten.

Kies voor een tafelmolton

Wanneer je weet van jezelf dat je liever een tafelkleed gebruikt, dan is het misschien handig om te kijken naar een tafelmolton. De meeste tafelkleden zijn van stof gemaakt, wat nog wel eens stof, vuil en vocht doorlaat. De werking van een stoffen tafelkleed is dan ook niet 100% accuraat. Met een kunststof tafelmolton zorg je ervoor dat je tafel optimaal beschermt is tegen vuil, stof en vocht. 

Verschillende soorten molton tafelbeschermers

Er zijn verschillende soorten molton tafelbeschermers te vinden. Er zijn duizenden varianten die je zou kunnen kiezen, maar wat belangrijk is om te weten is dat het design geen correlatie heeft met de kwaliteit. Elke molton bestaat uit een top en onderlaag waarvan de materialen eventueel kunnen afwijken. Je kunt denken aan molton stof, pvc foam of andere duurzame materialen die uitgerust zijn met een antisliplaag. 

Tafel moltons worden over het algemeen vaak gebruikt in de horeca omdat het gebruiksvriendelijk is, kwaliteit waarborgt en de tafels niet verwoest. Alle redenen om te beseffen dat het gebruik van een molton tafelbeschermer geen overbodige luxe is voor je eigen eettafel. Ongeluk zit in een klein hoekje, dus je kunt beter je tafel verwennen met een mooie tafelbeschermer. 

Je tafel is aangekleed en beschermd

Nu je weet wat de juiste bescherming voor je tafel kan betekenen, is het misschien handig om een keer te kijken naar een tafelzeil of tafelmolton die past bij jouw interieur. Zo kun je jouw eettafel mooi aankleden. Het is geen overbodige luxe om één van de twee producten aan te schaffen aangezien jouw kostbare tafel zo lang mogelijk goed moet blijven. Wij hebben in ieder geval al een aantal mooie producten op het oog, wij adviseren jou ook om het internet op te gaan, om te kijken naar een leuk tafelzeil en/of molton. 

Verder lezen?

Back to top button