BusinessBedrijvenEconomieOndernemenOntwikkeling

Waarom finance recruitment essentieel is voor een onderneming

Het vinden van het juiste personeelslid voor je onderneming kan soms een hele uitdaging zijn. Finance recruitment is een interessante optie om te gebruiken om het werving en selectieproces uit handen te geven. 

Het werving en selectieproces

Je hebt vast als geen ander gemerkt dat er soms honderden aanmelding op één vacature binnenkomt. Maar, het probleem daarvan is, is dat het soms lastig is om een geschikte kandidaat te vinden. Het kost namelijk veel tijd om iedereen bij langs te gaan om de juiste parel aan te nemen. Als je echt specifiek op zoek bent naar een persoon die perfect aansluit op het project dat je hebt, dan is het handig om naar finance recruitment te kijken. Dat is een externe partij die zich bezighoudt met het vinden van de juiste partner, waarbij je zelf veel meer tijd over hebt voor het doen van andere belangrijke taken binnen je onderneming.

Wanneer maak je gebruik van finance recruitment?

Als je een nieuwe parel nodig hebt voor de financiële afdeling binnen je onderneming, dan is het goed om gebruik te maken van finance recruitment. Een bedrijf zoals Staan of dergelijke bedrijven, kan jou mensen opleveren die kunnen bijdragen op verschillende afdelingen zoals: 

  • Financial accounting
  • Financial control & business control
  • Risk & compliance
  • Financial reporting
  • Internal audit
  • Consolidatie
  • Treasury

Hierdoor kun je veel sneller schakelen op het moment dat er een kracht is uitgevallen op een specifiek project, maar je dus door middel van finance recruitment vele malen makkelijker en efficiënter een nieuwe toegevoegde waarde kunt koppelen aan je team. Door externe partijen dit te laten doen, kun je ervoor zorgen dat je alleen mensen krijgt van een uitzonderlijk niveau. Exact wat je wilt hebben als je aan de slag gaat met het uitbesteden van je werving en selectieproces. 

Wat zijn de voordelen van finance recruitment?

Door gebruik te maken van finance recruitment ervaar je veel voordelen. Je hebt namelijk veel meer tijd over aangezien je niet meer zelf hoeft te zoeken naar een kwaliteitsinjectie. Je kunt nu simpelweg je wensen en eisen doorgeven zodat de recruiter specifiek een passende match kan gaan selecteren. De recruiter gaat namelijk actief op zoek naar talenten en kansen. Bovendien kun je profiteren van het exclusieve netwerk van de recruiter.  En op het moment dat er een 100% match is ontstaan, dan heb je nog altijd zelf de keus om een persoon aan te nemen of niet. 

Je kunt per regio namelijk op zoek gaan naar de beste mensen op basis van hun ervaring en afgeronde projecten. Hierdoor kun je dus een selectie opmaken van de meest gespecialiseerde kandidaten die kunnen bijdragen aan je team. Dat is wel zo handig, want wellicht heb je uiteindelijk een aantal namen die je kunt benaderen op het moment dat je nog meer mensen nodig bent. Dat is wel zo fijn voor jou als voor de mensen die je hebt gesproken bij het werven. Daarom is finance recruitment een grote toevoeging voor iedere onderneming van grote schaal. 

Verder lezen?

Back to top button