WonenTech

Op welke plaats kun je het beste het internet modem plaatsen in huis?

Als je met meerdere mensen in huis gebruik maakt van het internet (WiFi), is het belangrijk dat je het internet modem op een goede plek plaatst. Op die manier kun je iedere kamer in huis stabiel internet bieden. In veel huizen is het internet modem in de meterkast (bij de voordeur) geplaatst, omdat daar ook het glasvezelkabel kastje geïnstalleerd wordt. Dit is dus een goede plek. Het signaal kan vanaf deze plek makkelijk naar de andere ruimtes, al zijn de nieuwbouwhuizen wel echt goed geïsoleerd, waardoor het iets minder sterk is. 

Hoe werkt zo’n internet modem?

Een modem is de verspreider van het internet. Dit internet komt via glasvezelkabels onder de grond jouw huis in en dit vangt het internet modem vervolgens op en verspreid het internet door het huis. Het modem sluit je aan op je gasvezel netwerk, daarna kun je de WiFi instellen en dan kun je gaan internetten met het glasvezel internet. Het modem heeft een bereik van 35 meter, dus eigenlijk maakt het niet uit waar je dit in huis plaatst, al ligt het wel aan het type modem dat je hebt. Dus ben je echt afhankelijk van goed internet omdat je veel thuis werkt? Dan kun je het beste een sterke modem aanschaffen, zodat je nooit zonder internet zit. 

Heb je dan ook WiFi op zolder?

Als je het internet modem in de gang hebt, komt het in principe in iedere kamer. Het kan wel zijn dat het internet op zolder wat zwakker is, waardoor je het niet zo goed kunt gebruiken als in een andere kamer. Vooral in heel goed geïsoleerde huizen kan dit het geval zijn. Je kunt dit makkelijk oplossen door een WiFi versterker te plaatsen, zodat je op zolder ook snel internet hebt. 

Waar kun je het internet modem het beste plaatsen in het buitengebied?

Als je in het buitengebied woont, gelden er geen andere ‘regels’. Ook hier kun je het modem in de meterkast plaatsen om gebruik te maken van glasvezels buitenaf. Ook hier kun je in alle kamers gewoon goed gebruik maken van het internet, wat het thuis werken een stuk makkelijker maakt! Je kunt met meerdere mensen tegelijk gebruik maken van het internet, dus het is geen probleem als het hele gezin thuis is. Jij kunt dan gewoon online vergaderen terwijl je kinderen gamen en je partner een film kijkt. Tegenwoordig kun je bijna in iedere wijk wel glasvezel internet aansluiten, maar wil je het toch even zeker weten? Dan kun je de postcode check doen om te kijken of ze in jouw wijk glasvezel internet leveren. Mocht het er nog niet zijn, kan het nooit lang duren voordat het er is. Ze zijn het namelijk door heel Nederland aan het aanleggen zodat iedereen gebruik kan maken van snel internet.

Verder lezen?

Geef een reactie

Back to top button